​Grupul american Liberty Global, care a semnat în acest an vânzarea UPC România către Vodafone, ar pregăti acum și vânzarea UPC Direct-to-Home (DTH) compania prin care furnizează servicii de televiziune prin satelit pentru 826.900 de abonați din Ungaria, Cehia, România și Slovacia, a declarat pentru Bloomberg o sursă apropiată procesului. Acordul prin care Vodafone a anunțat preluarea UPC România nu include și operațiunile de televiziune prin satelit, Focus Sat. Vânzarea Focus Sat, care avea 356.500 de utilizatori în martie 2018, ar însemna ieșirea totală din România a grupului Liberty Global.

Antena Focus SatFoto: Focus Sat

Operațiunile UPC DTH au fost evaluate la 114 milioane dolari de către analiștii HSBC. Vânzarea UPC DTH nu este însă o certitudine, potrivit sursei citate de Bloomberg. Reprezentanții Liberty Global nu au dorit să comenteze această informație.

Alți furnizori de televiziune prin satelit din regiune ar putea fi interesați de preluarea unor părți din UPC DTH, cum ar fi RCS&RDS sau Orange pe piața din România, potrivit unei note a analiștilor grupului Kagan din cadrul S&P Global Market Intelligence, care au speculat acest lucru în luna mai din acest an, scrie Bloomberg.