​"Atât timp cât mi-am desfășurat activitatea legal și corect în acest minister nu mi-e frică de absolut nimeni. Mi-e frică doar de Dumnezeu! Nu am nicio temere. Singurul meu obiectiv a fost să ușurez relația cetățenilor cu instituțiile publice și consider că prin activitatea desfășurată am reușit acest lucru.", a spus marți Bogdan Cojocaru, ministrul remaniat după 10 luni la Comunicații, întrebat dacă nu i-a fost teamă de DNA, în condițiile în care a pus la dispoziția industriei IT peste 420 milioane de euro pentru proiecte de servicii publice electronice.

Bogdan Cojocaru, ministrul ComunicatiilorFoto: Arhiva personala
  • VIDEO Ministrul Cojocaru, întrebat dacă nu i-a fost frică de DNA în condițiile deblocării unor sume de sute de milioane de euro:

Bogdan Cojocaru, ministru care va fi înlocuit de Alexandru Petrescu la Ministerul Comunicațiilor, în urma remanierii guvernamentale, a prezentat marți într-o scurtă conferință de presă realizările din cele 10 luni de mandat. Acesta a subliniat că în cele 10 luni a reușit să lanseze apeluri în valoare de peste 420 milioane de euro, dintr-un total de 532 milioane euro fonduri UE alocate acestui Minister.

  • "La proiectul RO-NET peste 300 de locații au fost recepționate în plus față de ce s-a recepționat din 2014 până în 2018. În 16 iunie 2019 este termenul pentru finalizarea acestui proiect și concesionarea către Telekom. La Poșta Română am reușit, împreună cu Ministerul Muncii și al Finanțelor, să facem prima majorare salarială din ultimii 10 ani, majorare de care au beneficiat peste 13.000 de persoane. Nu am făcut această majorare ca o măsură socială, ci pentru că deficitul de personal este de peste 1.200 de persoane și am considerat că prin această măsură vom atrage personal nou. Am finalizat două strategii - cea de smart-city și strategia 5G care va fi prezentată în această săptămână împreună cu ANCOM.", a declarat marți ministrul Cojocaru.

De ce a fost atunci remaniat? Decizie politică sau pentru că nu și-a făcut treaba?

  • VIDEO Ce spune Cojocaru despre motivele remanierii sale: Guvernul este unul politic. CEx-ul a decis!

  • "Guvernul este unul politic, iar eu când acum 10 luni de zile am fost chemat să-mi fac datoria am acceptat această provocare. Timp de 10 luni de zile mi-am făcut datoria așa cum am considerat eu mai bine, dar și acum 10 luni CEx a decis dacă Bogdan Cojocaru intră în această echipă. Acum tot CEx a decis ca Bogdan Cojocaru să-și continue activitatea dpdv politic și profesional pe alte activități. Toate proiectele despre care am vorbit astăzi, toate contractele de finanțare semnate - digitalizarea relației dintre cetățeni și autorități, wifi-campus, capitalizarea Poștei, toate măsurile luate la SNR și altele sunt în programul de guvernare.", a spus acesta.

Întrebat ce va face în continuare, Bogdan Cojocaru a reamintit că a activat timp de 12-13 ani în zona privată și că după ce va face toate procedurile de predare-primire a mandatului se va întoarce să-și continue activitatea în zona privată.

Întrebat despre neregulile semnalate de HotNews.ro în privința strategiei de trecere la radioul digital, Cojocaru a spus că "a fost o problemă de comunicare" și că și-a însușit criticile și că în urma dezbaterii publice va fi realizat un document care va integra toate opiniile.