Cosmote Romania a finalizat relocarea si extinderea activitatilor principale de relatii cu clientii intr-o cladire amplasata in Iride Business Park, in Pipera, valoarea investitiei fiind de peste doua milioane euro, a anuntat, marti, operatorul de telefonie mobila. Noul centru gazduieste peste 420 angajati. Spatiul este inchiriat. Anul trecut, operatorul a creat peste 300 de noi locuri de munca si spune ca ritmul de crestere va continua si in acest an.

Noul centru, amplasat pe primele doua niveluri ale cladirii si cu o suprafata de 5.000 metri patrati, gazduieste in prezent peste 300 de angajati ai departamentului de Relatii cu Clientii si peste 120 de angajati ai diviziilor de IT, date si retea. Centrul dispune si de un sistem IVR (sistem interactiv de raspuns vocal), pentru a asigura un raspuns prompt solicitarilor clientilor. Pe langa apeluri si e-mail, clientii Cosmote pot intra in legatura cu departamentul de relatii cu clientii direct de pe site-ul companiei sau trimitand un fax.

“Cosmote a inceput activitatile de relatii cu clientii in decembrie 2005, odata cu lansarea companiei, cu o echipa de aproape 50 de angajati. Ca urmare a evolutiei rapide a numarului de clienti, in prezent, echipa dedicata este formata din peste 460 de angajati, care opereaza din trei locatii diferite. Toti reprezentantii nostri de relatii cu clientii sunt instruiti sa ofere solutii adecvate pentru fiecare solicitare, 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana. Echipa de Relatii cu Clientii va fi marita si in viitor, angajatii beneficiind de training constant pentru a asigura asistenta de calitate tuturor utilizatorilor”, declara Vassilis Trochalidis, Director Vanzari si Servicii Relatii cu Clientii, Cosmote Romania.

Peste 1000 de angajati in prezent. Cresterea personalului continua in 2008

Sediul central al Cosmote Romania este amplasat in cladirea de birouri de clasa A - America House (Bucuresti), unde ocupa o suprafata de 3.500 metri patrati. Compania detine, de asemenea, birouri de suport tehnic in Timisoara, Iasi, Cluj, Bacau si Brasov. Anul trecut, in cadrul companiei au mai fost create peste 300 de noi locuri de munca, iar in prezent personalul Copsmote a ajuns la peste 1000 de angajati.

"In ultimii doi ani echipa Cosmote s-a largit cu mai mult de 600 de angajati. Cresterea va continua si in acest an si nu numai la nivelul departamentului de relatii cu clientii ci la nivelul intregii echipe", a declarat pentru HotNews.ro, Tereza Valcan, directorul de comunicare Cosmote Romania.

In Romania, Cosmote este al treilea operator de telefonie mobila, cu trei milioane de clienti, la finele lunii octombrie a anului trecut. Compania este parte a grupului elen de telefonie mobila Cosmote, controlata de grupul elen OTE. Romtelecom controleaza 30% din actiunile Cosmote Romania, restul actiunilor fiind detinute de compania elena Cosmote. Grupul OTE detine 54,01% din capitalul social al Romtelecom, restul actiunilor fiind controlate de statul roman.