Angajații Vodafone din toate cele 25 de țări în care grupul este prezent, inclusiv România, vor avea acces la asistență și consiliere specializată și vor beneficia de concediu suplimentar plătit de până la 10 zile, numit „concediu pentru siguranță”, potrivit noii politici globale de resurse umane lansate de grupul britanic de comunicații. Potrivit statisticilor Poliției Române, în primele 11 luni ale anului 2018, în țara noastră s-au înregistrat aproape 100 de cazuri de violență în familie pe zi și doar în primele 10 zile ale anului 2019, au fost emise ordine speciale în 150 de cazuri de violență domestică, pentru a proteja victimele, arată compania.

VodafoneFoto: Vodafone

Zilele suplimentare de concediu le oferă angajaților care s-au confruntat cu un abuz timp pentru a-și gestiona situația, pentru a solicita, de exemplu, ajutor și consiliere profesională, pentru a se prezenta la poliție sau în instanță sau pentru a lua măsuri de schimbare a domiciliului și de sprijin pentru copii, se arată în comunicatul de presă al Vodafone România.

  • „Tema violenței în familie și a abuzului este una foarte importantă și dorim să o tratăm corespunzător, ca parte a preocupării noastre pentru angajații Vodafone. Noua politică de resurse umane este parte integrantă a abordării prin care le oferim angajaților sprijinul potrivit în potențiale situații de criză", a declarat Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România.

Pentru a asigura implementarea adecvată a noii politici, managerii de resurse umane din toate țările vor participa la cursuri de specialitate oferite pentru a-i ajuta să-i sprijine pe angajații care se confruntă cu situații de violență în familie sau abuz și pentru a-i asista în solicitarea de ajutor.

Noua politică Vodafone pentru victimele violenței în familie și ale abuzului este o urmare a concluziilor unui sondaj global realizat de Opinium, firmă de consultanță în domeniul cercetării de piață, sondaj pe care Fundația Vodafone l-a comandat pentru a evalua impactul violenței domestice și al abuzului asupra vieții angajaților și carierei lor profesionale. Studiul a fost realizat pe un eșantion de 4.715 de femei și bărbați, angajați în diverse industrii din nouă țări: Marea Britanie, Germania, Irlanda, Turcia, Africa de Sud, Kenya, India, Italia și Spania.

Potrivit studiului, 37% dintre respondenți au suferit o formă de violență domestică și abuz. 67% dintre cei care au trecut printr-o astfel de experiență au declarat că abuzul le-a afectat cariera, iar 51% nu s-au simțit confortabil să vorbească despre aceste probleme la locul de muncă. Potrivit sondajului, 53% dintre victimele care au discutat la locul de muncă despre abuzul suferit spun că acest lucru a avut urmări pozitive.

  • Guvernul Dăncilă va aloca 11 milioane euro din fonduri UE într-un program național care vizează victimele violenței domestice

11 milioane de euro din fonduri europene vor fi alocate pentru o rețea de locuințe destinate victimelor violenței domestice, în cadrul unui program național, în condițiile în care numărul cazurilor de agresiune în familie înregistrează o creștere îngrijorătoare, a anunțat luni premierul Viorica Dăncilă.

Programul vizează finanțarea de locuințe sociale organizate într-o rețea la nivel național în care victimele violenței domestice să poată locui o vreme și să primească asistență psihologică și juridică, a precizat Dăncilă.