​PSD a dat în judecată luni PNL și ICI (Institutul care gestionează domeniile de internet .ro) acuzând încălcarea drepturilor de autor din partea liberalilor care au înregistrat domeniul de internet cu sloganul social-democraților romaniameritamaimult.ro. Odată accesată, pagina te trimite la site-ul PNL, nu înainte de a afișa un mesaj ironic la adresa PSD și a premierului Viorica Dăncilă.

Romaniameritamaimult.roFoto: Hotnews

UPDATE (13:05) Reacția ICI la solicitarea HotNews.ro:

  • "ICI București a respectat reglementările în vigoare. Domeniul la care faceți referire a fost atribuit primului solicitant, fiind disponibil. RoTLD acordă domeniile conform principiului – primul venit, primul servit.
  • ICI București a fost notificat cu privire la existența pe rolul instanței a unei cereri de chemare în judecată a deținătorului dreptului de utilizare a numelui de domeniu la care faceți referire. ICI București prin RoTLD va aplica decizia instanței și va proceda în concordanță cu aceasta."

UPDATE2 (13:30) Robert Sighiartău, secretar general PNL, pentru HotNews.ro:

  • "Noi am cumpărat acest domeniu, este o piață liberă. Domeniul e proprietatea PNL. L-am cumpărat pentru că inclusiv noi, PNL, credem că România merită mai mult. Am redirecționat de pe acest domeniu pe domeniul PNL pentru că România merită mai mult decât PSD, merită să fie în primul rând, nu la coada Europei unde ne duce PSD. Adevăta judecată cu PSD va fi pe 26 mai.
  • Orice om profesionist știe că atunci când își alege un slogan, o identitate, trebuie să facă două lucruri să-și cumpere domeniul și să-l înregistreze la OSIM. Ei, pentru că nu sunt profesioniști și arată o lipsă clară de compentență au uitat să înregistreze domeniul."

UPDATE 3 (14:15) Pavel Popescu, șeful de campanie online a PNL:

  • "Este un demers absolut normal într-o luptă politică din această campanie și avem toate argumentele de partea noastră. În condițiile în care oricine poate intra pe site-ul ROTLD pentru înregistrarea unui domeniu care este liber, exact cum am făcut eu, în calitate de șef de campanie online a PNL, nu știu de ce ar fi ilegal. Orice român poate cumpăra un domeniu de internet .ro cu circa 20 de euro pentru un an de zile.
  • În al doilea rând aș vrea să spun că PSD face ce a a făcut dintotdeauna - fură și copiază. Spun asta deoarece colega noastră Violeta Vijulie, candidat la Primăria Sector 3, în cursa internă a PNL, a folosit sintagma "merită mai mult", înaintea PSD, cu mult timp înainte de începerea campaniei pentru europarlamentare și a lansării de către PSD a acestui slogan. De asemenea, colegul meu Marius Bodea, a folosit această sintagmă în Iași, la alegerile parlamentare din 2016, când a candidat ca deputat PNL. PSD nu a făcut decât să copieze această sintagmă și a extins-o la România merită mai mult.
  • Nu avem nicio emoție cu privire la acest proces. Scopul nostru pe acest site (n.a romaniameritamaimult.ro) este de a demasca dezinformarea masivă pe care PSD-ul a început-o în 2016 mințind românii cu un program de guvernare complet fals care astăzi s-a transformat într-o luptă împotriva justiției. Pot să vă spun că am cumpărat și domeniul de internet Romaniameritamaimultdecatpsd.ro."

Partidul Național Liberal (PNL) a găsit o metodă inedită de a trolla PSD în campania pentru alegerile europarlamentare, înregistrând domeniul cu sloganul social-democraților romaniameritamaimult.ro, în data de 28 martie 2018 până în data de 27 martie 2020.

Informațiile afișate pe site-ul ICI, institutul care gestionează domeniiile de internet .ro, arată că în acest caz au fost deschise luni, 8 aprilie 2019, două procese la Tribunalul București - dosarul 10260/3/2019 (având ca obiect: 'drept de autor şi drepturi conexe obligaţia de a face') și dosarul 10262/3/2019 (având ca obiect 'ordonanţă preşedinţială drepturi de autor').

În ambele dosare, PSD are calitatea de reclamant, pârâții find PNL și Insitutul Național de Cercetare în informatică (ICI).

  • Informații ICI despre numele de domeniu romaniameritamaimult.ro:

Click pentru a deschide

Datele afișate la OSIM arată că PSD a înregistrat marca "Patrioți în Europa. România merită mai mult! PSD".

  • Până la publicarea acestei știri reprezentanții PSD, PNL și ai ICI nu au transmis un punct de vedere. Vom reveni imediat ce vom primi un răspuns.