​Dan Ioniță (40 de ani), co-director financiar al RCS&RDS, a fost ales, în data de 11 martie, administrator, membru neexecutiv în cadrul Consiliului de Administrație (CA) al companiei pentru o durată care va expira la data de 4 mai 2019, se arată într-o hotărâre a acționarilor RCS&RDS, publicată miercuri în Monitorul Oficial. Ioniță fusese numit interimar în această poziție, în data de 5 februarie, când compania a anunțat demisia lui Ioan Bendei.

Ioan Bendei Foto: Hotnews

Hotarare AGA RCS&RDS

Hotarare AGA RCS&RDS

Foto: Hotnews

"- Se constată rămânerea unui loc vacant în Consiliul de administrație ca urmare a demisiei unui administrator;

- Se alege în funcția de administrator, membru neexecutiv al Consiliului de administrație, pentru o perioadă care va expira la data de 04.05.2019, domnul Dan Ioniță (..)

- Se aprobă fixarea unei remunerații nete lunare de 20.000 lei pentru domnul Dan Ioniță, membru neexecutiv al Consiliului de administrație. (..)", se arată în decizia AGA a RCS&RDS din data de 11 martie 2019, care a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Grupul DIGI a anunțat în data de 12 martie 2019 că Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) RCS&RDS a confirmat luni, 11 martie, numirea lui Dan Ioniță (40 de ani), co-director financiar al companiei, în calitate de membru neexecutiv cu drepturi depline în cadrul Consiliului de Administrație (CA) al companiei. Dan Ioniță fusese numit interimar în această poziție, în data de 5 februarie, când compania a anunțat demisia lui Ioan Bendei.

Demisia lui Ioan Bendei, vicepreședinte și administrator al RCS&RDS, a venit în contextul în care acesta a fost condamnat în primă instanță, în luna ianuarie 2019, la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul drepturilor de televizare.