Grupul Vodafone a anuntat, vineri, reducerea cu pana la 45%, de la 1 iunie a acestui an, a tarifelor lunare pentru serviciile de roaming de date, in majoritatea pietelor europene.

Conform informatiilor grupului, de la 1 iunie 2008, tariful maxim lunar pentru roamingul de date va fi cazut cu 15 euro, pana la 60 euro, iar cantitatea de date in roaming va creste la cel putin 150 MB (megabyte) lunar, fata de 100 MB. Schimbarile vor fi implementate de catre toate subsidiarele grupului. Luna trecuta si Orange a anuntat reducerea tarifelor la serviciile de transfer de date in roaming.

"Practic, de la 1 iunie, toate tarile in care activeaza Vodafone vor avea pachete de servicii de roaming de date la un tarif maxim de 60 euro pe luna cu un trafic inclus de minim 150 MB", au precizat pentru HotNews.ro, oficialii Vodafone Romania.

In plus la aceasta reducere, operatorul de telefonie mobila a mai anuntat introducerea unei oferte de roaming de date la tariful de 30 euro pe zi pentru un trafic de 50 MB in principalele centre de afaceri din SUA, regiunea Asia Pacific si Africa de Sud.

Luna trecuta, Orange Romania a anuntat, de asemenea, reducerea tarifelor pentru abonatii companiei la serviciile de transfer de date in roaming cu pana la 46%.

Operatorul a lansat mai multe pachete de date cu trafic inclus in roaming. Astfel, un pachet cu 10 MB de trafic inclus costa 40 euro, 15 MB costa 55 euro, 20 MB costa 70 euro, iar pachetul de 50 MB costa 160 euro.