Huawei, care se confruntă cu sancțiuni comerciale în Statele Unite, va reduce puternic producția, cu 30 de miliarde de dolari, a anunțat luni fondatorul gigantului chinez al telecomunicațiilor, Ren Zhengfei, citat de AFP.

Huawei P30 ProFoto: Huawei

Această contracție reprezintă aproximativ o treime din producția sa, având în vedere că vânzările grupului au atins 721,2 miliarde de yuani (95,3 miliarde euro) în 2018.

"În următorii doi ani, compania va reduce producția cu 30 de miliarde de dolari", a declarat Ren, într-o conferință la sediul grupului din Shenzhen (sudul Chinei), comparând Huawei cu un avion avariat, dar care își va relua ascensiunea din 2021.

"În 2021, ne vom regăsi vitalitatea pentru a servi umanitatea", a promis Ren, un fost inginer al armatei chineze care a fondat grupul de telecom în anii 1980.

Huawei, acuzat de spionaj în beneficiul Beijingului, este supus presiunilor în mai multe țări, în special în Statele Unite, care a interzis companiilor americane să furnizeze tehnologie grupului chinez.

Această măsură este o lovitură foarte dură pentru Huawei, numărul doi mondial pe piața telefoanelor mobile, care este dependent de cipurile "made in USA" pentru smartphones.