Polițiștii din Alba au efectuat joi 23 de percheziții în două oficii poștale și la domiciliile unor actuali sau foști angajați ai Poștei Române, care sunt bănuiți că nu ar fi livrat, vreme de un an și jumătate, destinatarilor corespondența expediată de instanțele de judecată. Aceștia ar fi semnat, în fals, dovezile de livrare pe care le-ar fi expediat instanțelor.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE Opt persoane au fost reținute, joi seara, în urma perchezițiilor la oficii poștale din Sebeș, județul Alba, acestea fiind acuzate de abuz în serviciu și fals intelectual.

Ce spune Poliția Română:

"La data de 27 iunie 2019, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează 16 percheziţii pe raza municipiului Sebeș și 7 pe raza a 5 comune arondate municipiului Sebeș.

Activitățile se desfășoară la două puncte de lucru ale unei firme de curierat și la domiciliile a 21 de actuali sau fost angajați ai acestora, care sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada ianuarie 2018 - iunie 2019, aceștia nu ar fi înmânat destinatarilor corespondența expediată de către instanțele de judecată din municipiul Alba Iulia și ar fi semnat, în fals, în numele destinatarilor, dovezi și borderouri de livrare, primele fiind expediate ulterior instanțelor de judecată.

Persoanele vizate de anchetă vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale."

Reacția Poștei Române:

"În urma percheziţiilor efectuate, în această dimineaţă, la câteva oficii poştale din judeţul Alba, Compania Naţională Poşta Română face următoarele precizări:

La această oră, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice IPJ Alba încă desfăşoară cercetări la oficiul poştal Sebeş. În paralel, Corpul de Control al Directorului General al companiei a demarat investigaţii pentru a stabili dacă suspiciunile îndreptate împotriva angajaţilor Poştei Române se confirmă sau nu. În acest moment, nu avem nicio informaţie cu privire la existenţa deschiderii vreunui dosar de cercetare penală.

Precizăm că, la sfarşitul lunii mai, toţi angajaţii din structurile Poştei Române implicaţi în activităţile de prezentare, prelucrare, disitribuire şi verificare au primit adresa nr. 108/6068/31.05.2019, prin care au fost reinstruiţi cu privire la termenele de îndeplinire a actelor de procedură. Fiecare angajat este direct răspunzător pentru modul în care îşi desfăşoară activitatea şi în care îşi îndeplineşte atribuţiile în conformitate cu fişa postului. Dacă suspiciunile vor fi confirmate, se vor lua măsuri drastice împotriva angajaţilor care au dovedit neglijenţă în serviciu.

Menţionăm că în imaginile difuzate de mass-media apar saci cu trimiteri care nu reprezintă solduri nedistribuite către instanţe, aşa cum se lasă de înțeles, ci documente de arhivă care urmează a fi casate în termenul legal.

Conducerea Poştei Române susţine toate demersurile organelor de cercetare şi va pune la dispoziţie toate documentele solicitate de autorităţile abilitate ale statului."