Telekom România va concedia peste 690 de angajați

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Joi, 18 iulie 2019, 12:27 Economie | Telecom


Concedieri la Telekom
Foto: Telekom Romania
Telekom Romania a anunțat joi că va restructura 692 de poziţii din totalul de 5.831 de angajaţi în prezent la nivelul grupului de firme - fostele Romtelecom și Cosmote. Măsura este parte a programului de transformare inițiat în urmă cu 2 ani pentru a reduce complexitatea proceselor, prin redefinirea modelului operaţional, având ca scop îmbunătăţirea interacţiunii cu clienții săi, prin digitalizare şi simplificare.
 • "În urmă cu doi ani, Telekom Romania a inițiat un program de transformare pentru a reduce complexitatea proceselor, prin redefinirea modelului operaţional, având ca scop îmbunătăţirea interacţiunii cu clienții săi, prin digitalizare şi simplificare. Pe lângă iniţiativele de business, ca parte a acestui program, Telekom Romania anunţă intenţia de a restructura 692 de poziţii din totalul de 5.831 de angajaţi în prezent la nivelul grupului de companii - 438 de poziţii din cadrul Telekom Romania Communications S.A., respectiv 254 de poziţii din cadrul Telekom Romania Mobile Communications S.A..
 • Continuarea procesului de transformare asigură creşterea pe termen lung a grupului de companii, în contextul dezvoltării rapide a tehnologiei, al unei pieţe puternic concurenţiale, precum şi al schimbărilor globale la nivelul modelelor de afaceri, care afectează îndeosebi companiile de tehnologie.
 • Poziţiile care urmează să fie restructurate vor fi decise pe baza obiectivelor de business ale companiei, în linie cu strategia de simplificare şi digitalizare. În cadrul procesului de restructurare, Telekom Romania va aplica măsurile de protecţie socială, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Evaluarea performanţei va fi utilizată ca criteriu în departajarea angajaţilor care ocupă poziţii similare.", se arată în comunicatul Telekom România.

Anunțul vine în contextul intețirii zvonurilor privind o posibilă vânzare a operațiunilor Telekom România.

Omul de afaceri bulgar Spass Roussev ar pregăti o ofertă angajantă pentru achiziționarea Telekom România de la grupul elen OTE, potrivit declarațiilor făcute de acesta într-o convorbire telefonică cu Bloomberg, informa luna trecută publicația elenă Capital.gr.

Surse guvernamentale au declarat în luna mai pentru HotNews.ro
că 'discuții de tatonare privind vânzarea operațiunilor fixe și mobile ale Telekom România au avut loc în acest an, dar nu există la acest moment o decizie, care să fi fost comunicată autorităților statului român, acționarul minoritar".

Surse apropiate discuţiilor au declarat recent pentru News.ro că Spas Rusev este favorit să preia divizia de mobil a Telekom România, în condiţiile în care patru competitori sunt interesaţi de o eventuală preluare a operatorului român de telecomunicaţii sau a unei părţi din afacere. Ceilalţi trei competitori ar fi RCS&RDS, companie controlată de omul de afaceri Zoltan Teszari, grupul francez Orange şi compania rusă ER-Telecom, printre cei mai mari 10 jucători din industria de telecomunicaţii din Rusia.

Primele zvonuri privind vânzarea operațiunilor Telekom România
au apărut în luna ianuarie din acest an, când omul de afaceri bulgar Spas Rusev a declarat pentru publicația bulgară Capital.bg că achiziția Telekom Albania ar fi prima etapă a tentativei sale de consolidare a pieței telecomunicațiilor în Balcani. Acesta a mai declarat că negociază cu Deutsche Telekom pentru preluarea companiei din România, urmând apoi Macedonia.
 • Contactați la acel moment de HotNews.ro, oficialii grupului elen OTE au negat că ar fi intrat în negocieri pentru vânzarea Telekom România, iar cei ai Deutsche Telekom au transmis că nu comentează astfel de speculații media.
În februarie 2017, Ministerul Comunicațiilor a ieșit chiar cu o reacție publică după ce în media apăruseră de asemenea zvonuri pe acest subiect:
 • "Politica Guvernului României în ceea ce privește companiile în care statul este acționar este aceea de a proteja portofoliul statului român și interesele cetățenilor, astfel încât companiile să fie profitabile. În acest sens, CEO-ul Telekom a dezvoltat un plan de afaceri pe termen mediu pentru stabilizarea companiei, pe care Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale îl susține, prin reprezentanții săi în consiliul de administrație, alături de ceilalți acționari ai companiei. Planul de afaceri nu conține nicio referire la vanzarea de active ale Telekom România.", comunica Ministerul Comunicațiilor în februarie 2017.

O posibilă explicație pentru apariția continuă a acestor zvonuri o reprezintă continua scădere a afacerilor Telekom în România, împreună cu reducerea numărului de clienți și de angajați.

Grupul Telekom România (fostele Romtelecom și Cosmote), la care statul este acționar minoritar, a raportat venituri în valoare de 216,6 milioane de euro în primele trei luni din acest an, în scădere cu 4,4% faţă de perioada similară a anului trecut, arată datele grupului elen OTE, acționarul majoritar. Telekom a continuat să piardă abonați la serviciile de internet, TV și telefonie mobilă, singura creștere fiind pe segmentul de telefonie fixă, datorită creşterii semnificative a bazei de clienţi pentru servicii integrate fix-mobil.

Acționariatul firmelor din grupul Telekom România

Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) este detinuta de grupul elen OTE (54,01% din actiuni) si de statul roman (45,99% din actiuni). Acționarul principal al OTE este grupul german Deutsche Telekom, care deține 40% din acțiunile grupului elen.

Telekom Romania Mobile Communications (fosta Cosmote) este deținută de Cosmote Mobile Communications (69,99999874% din acțiuni), Telekom Romania Communications (30%) și acționari persoane fizice (0,00000126%).


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

21134 vizualizari

 • +9 (13 voturi)    
  of course my horse (Joi, 18 iulie 2019, 12:36)

  VladGabor [anonim]

  .. pai oricum jumatate din fostul Romtelecom era impanzit de rude si de posturi create ca sa fie loc de munca pentru toata lumea :))
  • +11 (13 voturi)    
   Comment sters de user (Joi, 18 iulie 2019, 12:51)

   andipetre [anonim] i-a raspuns lui VladGabor

   • +2 (4 voturi)    
    Asta-i mentalitatea balcanică. (Joi, 18 iulie 2019, 13:18)

    prec [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

    Normal că cei înrudiți vor rămâne.... Deci cei mai incompetenți.
   • -1 (5 voturi)    
    este entitate privata... (Joi, 18 iulie 2019, 13:50)

    Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

    este entitate privata... nu mai merge ca la stat.
  • 0 (6 voturi)    
   Dar nu se mai inchide odata cloaca asta PSD-ista? (Joi, 18 iulie 2019, 13:42)

   Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui VladGabor

   Ce se mai tine atat de Romtelecomul asta? Ca practic este acelasi Romtelecom de pe vremuri, pe cine pacalesc ei ca sunt Telekom? Am renuntat la ei cand desi aveam servicii de fix si mobil impreuna primeam 2 facturi...
   Niste incompetenti tinuti in puf de PSD ca sa faca propaganda lor, cu mentalitati de PSD! Unde mai pui ca jumatate sunt IT-isti care nu platesc impozite prin legea data de Adrian Nastase si marita de Ponta si Dragnea!
   • +3 (7 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 18 iulie 2019, 14:06)

    [anonim] i-a raspuns lui Miky60

    • +1 (7 voturi)    
     Ponta si Dragnea au extins la toti IT-istii (Joi, 18 iulie 2019, 14:36)

     Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui

     Chiar si la aia care nu fac software! Cauta legea, amice, ca esti in eroare! Ce spui tu e legea initiala, cum era in forma data de Adrian Nastase! Acum practic si daca esti suport la o firma de IT, adica call center, esti scutit de plata impozitelor!
     • +1 (3 voturi)    
      telekom (Joi, 18 iulie 2019, 16:39)

      user2017 [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

      Esti scutit de impozit, daca firma face demersurile necesare. In cazul de fata, Telekom nu le-a facut, angajatii din zona IT nu sunt scutiti de impozit.
     • 0 (0 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Duminică, 21 iulie 2019, 9:07)

      [anonim] i-a raspuns lui Miky60

  • +2 (4 voturi)    
   Nu mai bine concediati managerul? (Joi, 18 iulie 2019, 19:09)

   D-or [utilizator] i-a raspuns lui VladGabor

   Strategia lui de "simplificare" inseamna pierderea principalului avantaj competitiv.

   Fara "fixe", pariez ca Telecom dispare in maxim 2 ani.
   • +1 (1 vot)    
    Intrucit si Statul Roman e actionar (Joi, 18 iulie 2019, 20:09)

    D-or [utilizator] i-a raspuns lui D-or

    Ar trebui sa ia masuri impotriva unei masuri ("simplificarea" se traduce prin renuntarea la reteaua clasica de telefonie fixa) care va conduce atit la distrugerea unei infrastructuri de siguranta, alternativa de comunicare, cit si la falimentarea firmei in citiva ani.

    De asemenea, si efectul social trebuie luat in considerare, respectiv, afectarea veniturilor a 700 de familii.

    Un alt aspect tine de Protectia Consumatorului, intrucit desfiintarea serviciilor de telefonie fixa nu s-a efectuat cu acceptul explicit al clientilor, acestia fiind dezinformati (schimbam modemul vechi) sau pusi in fata faptului implinit.
 • +9 (11 voturi)    
  Foarte bine. Dar ce fel de poziții??? (Joi, 18 iulie 2019, 12:40)

  prec [utilizator]

  Tot pălmași sau și din putorile de directori? Că nu pălmașii sunt de vină de faptul că s-a ajuns în această situație.
  • +1 (1 vot)    
   Iti spun eu prietene... (Duminică, 28 iulie 2019, 19:50)

   Zache58 [utilizator] i-a raspuns lui prec

   cei care pleaca sunt ingineri,ingineri seniori,ingineri de tecomunicatii cu experienta in FTTH,4G,retele de fibra,2 limbi straine si multe alte specializari de care sefii nu mai au nevoie pentru ca nu stiu cum sa-i foloseasca.Nu este nimic nou in Romania.
 • +11 (11 voturi)    
  mai 2019 (Joi, 18 iulie 2019, 12:47)

  florinos [utilizator]

  În mai 2019 spuneați ca Telekom România are venituri de 217 milioane de euro în T1 iar EBITDA urcă.

  Normal ca vor fi concediati cei de jos iar sefii vor pleca ultimii dar pe bonusuri grase.
  • -1 (7 voturi)    
   Garantat. (Joi, 18 iulie 2019, 13:20)

   prec [utilizator] i-a raspuns lui florinos

   Așa-i în Rrromânistanul dîmbovițean.
 • +7 (11 voturi)    
  Telekom se sinucide prin renuntarea la "fixe" (Joi, 18 iulie 2019, 12:57)

  D-or [utilizator]

  Telekom a adoptat o politica sinucigasa prin renuntarea la reteaua clasica de telefonie fixa, fie din ignoranta, fie din rea-intentie, pe principiul "dupa noi potopul".

  Acele telefoane fixe le-au asigurat un segment constant de piata, chiar daca ofertele concurentei au fost mai ieftine. Eu am fost captiv Telekom datorita numarului fix pe care-l am de-o viata.

  Acum, Telekom, incearca din rasputeri sa-si determine abonatii sa renunte la telefoanele fixe clasice in schimbul unor conexiuni VOIP ce depind de un modem bagat in priza, adica telefonul fix isi pierde principalul atu: stabilitatea, respectiv, disponibiltatea garantata.

  Daca Telekom isi pune toate serviciile pe un singur fir de fibra optica, devine extrem de vulnerabil, intrucit, in orice moment poate sa bata la usa alt operator care in cinci minute sa instaleze alt fir de fibra optica cu 10 lei mai ieftin...

  Problema se poate pune si altfel, reteaua de telefonie fixa facind parte din infrastructura de siguranta a tarii, pe care ar trebui sa o administreze, nu sa o dezafecteze.
  • -4 (4 voturi)    
   Pentru ce „infrastructură de siguranță”!? (Joi, 18 iulie 2019, 13:40)

   prec [utilizator] i-a raspuns lui D-or

   La ce-i bună? Pentru care țară? Rrromânistasnul nu mai e țară din 1990 încoace.
  • 0 (10 voturi)    
   Se schimba tehnologia, taica! (Joi, 18 iulie 2019, 13:45)

   Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui D-or

   Mosule, se schimba tehnologia! Tu mai mergi cu caruta la piata sau acum mergi cu masina la supermarket? Vremurile se schimba, oamenii la fel, doar spiritul ramane viu, spiritul tau de mos conservator, pesedist, care nu accepta schimbarea!
   Normal, peste tot in lume se renunta la fix pt VoIP. Fix inseamna fire de cupru care dau o viteza f mica dar care sunt furate de oamenii minoritari si duse la fier vechi, Cupru inseamna costuri de intretinere f mari si d-asta se renunta la ea.
   • +2 (4 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 18 iulie 2019, 14:09)

    [anonim] i-a raspuns lui Miky60

   • +2 (8 voturi)    
    Tinere, telefoane sunt multe. Fix-ul e fix sau del (Joi, 18 iulie 2019, 14:35)

    D-or [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

    Care cupru? E sirma neagra de-acum 80 ani

    Super-ultra-mega-Internetul ajunge la mine in casa tot pe reteaua veche cu fire rasucite pusa acum 80 ani. Si am o viteza de 30Mbps.

    Pe exact acea retea voiau sa-mi puna telefonul pe un modem pe care sa-l tin in priza. Care ar fi avantajul meu?

    Telefoane mobile sunt destule, nu am nevoie de o noua "jucarie" prin casa. La fel si oferte de cablu cu fibra optica de la diverse firme pe preturi foarte mici.

    In schimb, fix-ul nu depinde de baterie, de curentul electric, de vreun modem care se poate defecta (am schimbat vreo cinci in citiva ani).

    Fix-ul il am tocmai pentru ca pot sa contez pe el. Altfel, nu-mi trebuie. Si nici Telekomul fara fix, , o cartela de internet ar face acelasi lucru la pret mai mic.
    • -3 (7 voturi)    
     Haha (Joi, 18 iulie 2019, 14:58)

     clint [utilizator] i-a raspuns lui D-or

     Presupun ca ai si manivela la telefonul ala ? Ca vorba aia, e mai bine asa, sa iti produci curentul cand vrei sa suni, decat "sa depinzi" de centrala.

     Daca vrei sa iti gasesti justificari pentru alegerile facute in viata, indifierent cat de proaste, le vei gasi.
     • +4 (6 voturi)    
      Da, chiar am!. Am o antichitate la care tin (Joi, 18 iulie 2019, 16:16)

      D-or [utilizator] i-a raspuns lui clint

      Am si un aparat cu furca din ebonita neagra, ca-n filmele vechi.

      Are o acustica speciala, melodioasa.
    • 0 (4 voturi)    
     renunta (Joi, 18 iulie 2019, 15:52)

     e.o. [utilizator] i-a raspuns lui D-or

     Se renunță la infrastructura de cupru pentru că mentenanța este din ce în ce mai scumpă, viteza oferită din ce în ce mai puțin competitivă.

     Fixul fără alimentator de care vorbești nu mai există de mult timp. Depinzi de o cutie a Telekom care e undeva la colțul străzii și care are alimentare cu backup.

     Unde este absolut necesar să funționeze telefonul când lipsește alimentarea principală se poate instala o baterie.
     • +2 (6 voturi)    
      Pai, atunci e si mai ieftin sa inchida tot! (Joi, 18 iulie 2019, 16:35)

      D-or [utilizator] i-a raspuns lui e.o.

      Ce-mi pasa mie de mentenanta lor, atit timp cit le platesc mai mult decit cer ceilalti?

      Cine i-a pus sa repare ceea ce nu era stricat?

      In loc sa fie multumiti ca au o infrastructura gata facuta si clienti stabili, alearga dupa naluci. Puteau sa bage si o fibra pe linga sirma, daca e atit de iefina.

      Fara telefonia fixa, miine renunt la Telekom. Si cu asta ce au rezolvat?

      Am o padure de cabluri la usa din care pot alege altceva mai ieftin.
      • +2 (4 voturi)    
       Gandirea ta, tipic pesedista! (Vineri, 19 iulie 2019, 9:42)

       Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui D-or

       Cu mentalitatea pesedista nu am avansa niciodata in lume. "Cine i-a pus sa repare ceea ce nu era stricat?" Asa, de ce s-a inventat masina, cand exista caruta? De ce s-a inventat internetul cand era posta?
       Ia zi, tot pe Iliescu il votezi?
       • +1 (3 voturi)    
        Parerea clientului nu conteaza? (Vineri, 19 iulie 2019, 12:42)

        D-or [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

        Dupa gindirea ta, Telekom poate decide sa schimbe serviciile fara acordul clientilor sai cu care are contracte si abonamente platite in avans?

        Cite acorduri explicite are pentru desfiintarea posturilor telefonice? Clientii au fost pusi in fata faptului implinit si foarte putini au inteles despre ce e vorba sau au protestat.

        Daca fibra optica e mai ieftina, Telekom a redus abonamentele celor pacaliti/constrinsi sa renunte la telefonia fixa?
 • +3 (7 voturi)    
  - (Joi, 18 iulie 2019, 12:59)

  g01an [utilizator]

  n-am nici cea mai mica simpatie pentru cei care urmeaza sa fie dati afara. din experienta personala si ce am mai discutat cu vecini si prieteni, personalul este principalul responsabil pentru problemele companiei atat in ce priveste infrastructura de mobil cat si cea de televiziune si internet. desigur, problema este mult mai serioasa de atat, este nevoie de o restructurare din temelie a companiei si statul ar trebui sa nu-si mai bage coada si sa-i ofere tratament preferential, ar trebui sa sanctioneze abaterile companiei in relatia cu consumatorii. alt motiv pentru care s-a ajuns unde suntem acum.
  • +2 (4 voturi)    
   telekom (Joi, 18 iulie 2019, 16:42)

   user2017 [utilizator] i-a raspuns lui g01an

   Nu cred ca palmasul de jos are vreo putere de decizie in politica firmei (oferte, investitii, etc), indiferent ce spun vecinii si prietenii.
   Oricum, nu asta e problema mare, ce ma mira e faptul ca unii se bucura de raul altora (adica de cei care ramin fara servici).
   E piata libera, pe langa Telekom mai sunt 3 mari companii pe piata, te muti la cel care iti place si gata, e simplu.
   • 0 (2 voturi)    
    Cei ce se „bucură” de răul ălora sunt (Joi, 18 iulie 2019, 16:59)

    prec [utilizator] i-a raspuns lui user2017

    cei care s-au „bucurat” din plin de „priceperea” și „abnegația” angajaților Romtelecom. Nu sunt alții.
    Tu poate nu știi dar nu ai idee ce „greață” aveau ipochimenele când erau doar ei pe piață.
  • +2 (4 voturi)    
   Ura! Vom avea inca 690 de saraci + profit exportat (Joi, 18 iulie 2019, 17:06)

   D-or [utilizator] i-a raspuns lui g01an

   690 de romani calificati vor ramine fara serviciu si multi dintre ei vor pleca din tara.

   Sa ne bucuram pentru firma-mama care va obtine astfel un profit mai mare.
   • +2 (2 voturi)    
    Dacă sunt calificați, nu-i problemă. (Joi, 18 iulie 2019, 19:33)

    prec [utilizator] i-a raspuns lui D-or

    Se pot angaja la alte firme. Este criză de muncitori. Problema-i la șefime, că ăștia nu prea au calități și/sau talente.
 • +3 (3 voturi)    
  incompetenta ? (Joi, 18 iulie 2019, 20:07)

  Technicus [utilizator]

  In alte tari operatorii de telefonie istorici au reusit sa supravietuiasca si sa se dezvolte. De exemplu France Telecom, devenit Orange. Dar cu multe dificultati, au inca procese pe rol: https://www.lepoint.fr/justice/au-proces-france-telecom-le-temps-des-requisitions-05-07-2019-2322838_2386.php

  In cazul Romtelecom, va reamintesc ca OTE a fost singura companie interesata de privatizare. Insa grecii de la OTE erau si mai corupti si incompetenti decat functionarii de la Romtelecom.

  Telekom România are inca o importanta strategica, nu datorita firelor de cupru ci a infrastructurii optice nationale (backbone), centralelor telefonice etc.

  De unde un interes subit al unei companii obscure rusesti.
 • +2 (2 voturi)    
  Cum de unde? (Vineri, 19 iulie 2019, 9:29)

  prec [utilizator]

  Un cap de pod în Europa. Și unde pot găsi mai ușor indivizi, gata să-și vândă până și mamele, decît în Rrromânistanul pizidist?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by