Nokia, cel mai mare producator de telefonie mobila din lume, a prezentat, luni, patru noi modele de telefoane multimedia, printre care si modelul N96, care va avea o memorie de 16 gigabyte cat cea a noului iPhone produs de Apple, scrie Reuters. Dispozitivul va fi livrat incepand cu al treilea trimestru al acestui an si va costa in jur de 550 euro (fara taxe).

Nokia a prezentat luni, in cadrul Congresului Mondial de telefonie mobila de la Barcelona, patru noi modele de telefoane multimedia, respectiv N96, N73, 6210 Navigator si 6220 Classic. Nokia N96 este succesorul lui Nokia N95 si va avea o memorie de 16 gigabytes. Conform datelor publicate pe site-ul Nokia, telefonul va incepe a fi comercializat incepand cu trimestrul trei al acestui an si va costa aproximativ 550 euro (800 dolari), excluzand taxele si impozitele.

"N796 apare pe piata la timp avand in vedere recenta lansare a noului iPhone cu 16 gigabytes", spune Carolina Milanesi, analist in cadrul companiei de consultanta Gartner.

Nokia N78, succesor al modelului N73, cel mai bine vandut telefon multimedia al producatorului, va intra la comercializare incepand cu urmatorul trimestru si va costa circa 350 euro.

Potrivit Reuters, Nokia a vandut pana acum aproximativ 15 milioane de telefoane N73. Compania finlandeza a mai prezentat modelele 6210 Navigator, care va costa circa 300 euro si 6220 Classic cu camera de 5 magapixeli al carui pret va fi in jur de 325 euro. Conform datelor Nokia, comercializarea celor doua telefoane va incepe tot in trimestrul trei al acestui an.

La inceputul acestei luni, producatorul american Apple a prezentat o versiune cu capacitate dubla de memorie a terminalului iPhone. Telefonul iPhone va avea o memorie de 16 GB si va costa 499 dolari in SUA.

Detalii si Poze ale celor patru noi modele Nokia.