Vânzările de smartphone-uri continuă declinul, în trimestrul al doilea fiind vorba de 1,7%, după ce în primul trimestru scăderea fusese de 2,7%. Vânzările Samsung au crescut după șase trimestre de scădere, iar Huawei a ajuns la o cotă de piață record, arată datele Gartner.

Vanzarile de smartphone-uri in Q2 2019Foto: Gartner

În al doilea trimestru s-au vândut 368 milioane de smartphone-uri în lume, cu 6 milioane mai puțin decât în Q2 2018. Pe segmentul telefoanelor de vârf de gamă vânzările au scăzut mai puternic fiindcă oamenii își țin tot mai mult telefoanele, iar segmentul cu prețuri medii 350-500 euro merge mai bine fiindcă producătorii pun pe noile modele caracteristici ce se găsesc și pe modelele ”fanion”

Samsung a vândut 75 de milioane de unități, cota crescând de la 19,4%, la 20,3%. Creșterea a venit datorită succesului Seriei A, spun cei de la Gartner.

Huawei și-a văzut vânzările crescând cu 9 milioane de unități, până la peste 58 de milioane și o cotă de 15,8%. Rămâne de văzut cât de tare va fi afectată compania de uriașul scandal cu interdicțiile din SUA.

La Apple vânzările au scăzut cu 6 milioane de unități, iar cota de piață a ajuns la 10,5%, după ce mulți ani a fost în jurul a 14-16%.

Două companii chineze ocupă locurile 4 și 5 ale topului: Xiaomi și OPPO cu 33, respectiv 28 milioane de unități.

În clasamentul pe țări China are cele mai mari vânzări: 101 milioane de smartphone-uri,