Gigantul chinez al telecomunicațiilor Huawei a confirmat joi la Munchen că cel mai recent aparat smartphone vârf de gamă nu va oferi serviciile Google preinstalate, din cauza sancțiunilor americane, scrie AFP.

Huawei Mate 30Foto: Huawei

"Din cauza interdicției americane privind anumite telefoane, seria Google (Google Mobile Service) nu poate fi preinstalată și propunem Seria Huawei (Huawei Mobile Service)", a declarat, în cadrul unei prezentări, Richard Yu, CEO al Huawei Consummer, punând astfel capăt unui suspans de mai multe săptămâni.

VIDEO Lansarea oficială a Mate 30 și Mate 30 Pro

BBC scrie că Huawei și-a lansat cele mai avansate terminale la acest moment fără multe din aplicațiile care vin de regulă preinstalate pe telefoanele cu sistemul de operare Android.

De pe Mate 30 și Mate 30 Pro lipsesc YouTube, Google Maps, Gmail, Play Store, magazinul de aplicațiile ale Google, Play Store, precum și alte aplicații.

Pentru a rezolva aceste probleme, Huawei a preinstalat pe noile smartphone-uri propriile aplicații. Un purtător de cuvânt al Huawei a declarat către BBC că Facebook, Instagram și WhatsApp vor fi disponibile în propriul magazin de aplicații al producătorului chinez, Huawei App Gallery.

Richard Yu, directorul diviziei consumer a Huawei, a susținut în cadrul lansării oficiale, că cele două smartphone-uri permit o viteză de descărcare a datelor cu 50% mai mare decât permite modelul Note 10+ 5G al Samsung și de 25 de ori mai mare decât cele mai rapide telefoane 4G.

Vezi integral in video lansarea celor două terminale.