​Fan Courier, liderul pieței locale de servicii poștale, a avertizat vineri asupra unui nou atac de tip phishing, o metodă online folosită de către atacatori pentru a sustrage bani, credențiale de acces la conturi online, parole sau alte informații personale. Utilizatorii sunt rugați să verifice adresele de e-mail de pe care primesc informări legate de expedițiile firmei de curierat și să nu deschidă fișierele anexate, deoarece sunt infestate cu troieni.

Atac de tip phishing cu numele Fan CourierFoto: FAN Courier

Troienii sunt programe care deși par legitime, în realitate, sunt create cu scopul de a fura date confidențiale, sau de a permite unor utilizatori sau programe neautorizate accesul la sistemul infectat, potrivit CERT-RO (Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate cibernetică).

Ce spune Fan Courier:

"Vă rugăm să verificați adresa de e-mail de pe care primiți informări legate de expedițiile FAN Courier și să NU deschideți fișierele anexate. De data aceasta, adresa de e-mail folosită seamănă în proporție foarte mare cu una reală.

Subliniem faptul că baza noastră de date nu a fost afectată de această nouă tentativă de atac cibernetic, datele fiecăruia dintre clienții noștri fiind în siguranță. Nu au existat pierderi de date sau breșe de securitate.

Ce vă recomandăm:

- Nu deschideți fișiere primite prin e-mail decât în cazul în care cunoașteți sursa.

- Evitați accesarea „ofertelor irezistibile” primite în mediul online.

- Asigurați-vă că dispozitivele voastre au instalate soluții de securitate."

Nu este prima dată când Fan Courier atenționează asupra acestor atacuri. În vara acestui an, compania de curierat a făcut un anunț similar.

Amintim că operatorul național de servicii poștale, Poșta Română a pierdut în premieră anul trecut poziția de lider la veniturile obținute din serviciile poștale, în fața unui operator privat. Fan Courier a obținut 21% din piața totală de servicii poștale din România, care a atins 3,2 miliarde de lei anul trecut, arată datele publicate marți de arbitrul telecom (ANCOM). Compania de stat Poșta Română (20%) și Urgent Cargus cu 13% se află pe următoarele locuri. De notat că anul trecut numărul de angajați în acest sector a rămas constant la aproximativ 35.000 de angajați, Poșta Română având aproximativ 24.800 de angajați.