Numarul utilizatorilor Grupului Cosmote, activ in cinci tari din Sud-Estul Europei, respectiv Grecia, Romania, Bulgaria, Albania si Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei (FYROM), a depasit anul trecut pragul de 15,5 milioane de utilizatori, tinta fixata initial pentru 2009, a anuntat miercuri compania. Pe piata din Romania, Cosmote are trei milioane de utilizatori.

„La 10 ani de la inceperea operatiunilor, Grupul Cosmote este mai puternic ca oricand. De asemenea, Grupul cunoaste una dintre cele mai puternice rate de crestere din sectorul telecomunicatiilor din Europa, avand peste 15,5 milioane de utilizatori si un portofoliu competitiv de produse si servicii, care raspund nevoilor reale de comunicare ale utilizatorilor din ziua de astazi. Pentru urmatorii ani, tinta Grupului este de a creste rata de utilizare a serviciilor noastre la aproape unul din doi utilizatori de telefonie mobila, in regiunea in care activam”, a declarat Michael Tsamaz, CEO Adjunct al Cosmote Grup.

Pe piata din Romania, Cosmote este al treilea operator de telefonie mobila, dupa Orange si Vodafone, cu trei milioane de clienti, la finele lunii octombrie a anului trecut. Compania este parte a grupului elen de telefonie mobila Cosmote, controlata de grupul elen OTE. Romtelecom controleaza 30% din actiunile Cosmote Romania, restul actiunilor fiind detinute de compania elena Cosmote. Grupul OTE detine 54,01% din capitalul social al Romtelecom, restul actiunilor fiind controlate de statul roman.