Guvernul Ungariei va permite participarea gigantului chinez Huawei, la implementarea rețelelor 5G în țară, a declarat marți în cadrul unui eveniment în China, Peter Szijjarto, ministrul afacerilor externe din Ungaria, informează Reuters. SUA a pus presiune pe aliații săi pentru interzicerea Huawei, pe motiv că tehnologia chineză ar avea soluții de tip „backdoor” în sisteme care ar permite Chinei să spioneze alte state, dar Ungaria susține că nu există nicio dovadă că echipamentele chinezilor ar constitui o amenințare la adresa securității.

Logo HuaweiFoto: Hotnews

Peter Szijjarto a spus că Huawei ar urma să coopereze cu Vodafone și Deutsche Telekom în implementarea rețelelor 5G din Ungaria. Divizia DT din Ungaria a precizat că Huawei este doar unul dintre furnizorii testați pentru introducerea rețelei 5G.

Magyar Telekom a anunțat că s-a înscris la această licitație și că testează tehnologia 5G cu mai mulți furnizori, inclusiv cu Huawei. "Totuși, nu a încheiat un acord cu Huawei pentru construirea întregii rețele 5G din Ungaria", a precizat un purtător de cuvânt al operatorului de comunicații.