Atunci când profesorul Akira Yoshino a dezvoltat o nouă tehnologie a bateriilor în laboratorul săi, la începutul anilor '80, nu credea că descoperirea sa va fi atât de importantă. Pentru aceste cercetări, profesorul Yoshino a primit Premiul Nobel în Chimie, în anul 2019, conform BBC .

”La vremea respectivă, credeam că vor fi utilizate la camerele de 8 mm”, declara Yoshino. Astăzi însă, e greu să te afli mai departe de câțiva metri de o baterie lithiu-ion.

În ciuda îmbunătățirilor, chiar și cele mai performanțe baterii pot stoca doar o fracțiune din aceeași cantitate de petrol sau combustibil. Profesorul Yoshino recunoaștea că 'e loc de îmbunătățiri'. Începuturile acestor îmbunătățiri ar putea fi bateriile solide. Acestea pot stoca cu 50% mai multă energie, Afirmă Douglas Campbell, director la Solid Power. Totodată, acestea sunt și mai stabile.

În bateriile lithium-ion, gelul din interior, precum și electrolitul se pot aprinde. De exemplu, în 2016, Samsung a cerut rechemarea in service a 2.5 milioane de Galaxy Note 7, după ce bateriile acestora au luat foc. Bateriile solide înlocuiesc gelul cu polimeri solizi sau ceramică.