"Ținând cont de problemele mondiale cauzate de Coronavirus și de problemele cauzate de acesta firmelor de subansamble pentru telefoane mobile, vă rugăm să ne precizați care va fi cantitatea ce va fi comandată la primul contract subsecvent. Ne este necesară o estimare pentru a putea previziona posibilitatea de a livra în termenul de 30 de zile.” Aceasta este una dintre întrebările adresate de o firmă în cadrul unei licitații lansate recent de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Serviciul a alocat peste 150 milioane de lei pentru tablete și smartphone-uri pentru alegeri.

Tablete pentru alegeriFoto: Hotnews

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a demarat recent două licitații pentru achiziția de produse necesare proceselor electorale, respectiv:

Ambele licitații sunt în desfășurare, firmele interesate adresând în această perioadă diverse întrebări legate de procedurile de achiziție, arată datele din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP).

Astfel, în cadrul licitației pentru achiziția de telefoane inteligente, un posibil ofertant solicitat informații aducând în discuție problemele cauzate de coronavirus.

  • „Ținand cont de problemele mondiale cauzate de Coronavirus și de problemele cauzate de acesta firmelor de subansamble pentru telefoane mobile, vă rugăm să ne precizați care va fi cantitatea ce va fi comandată la primul contract subsecvent. Ne este necesară o estimare pentru a putea previziona posibilitatea de a livra în termenul de 30 de zile.”, se arată în solicitarea firmei.

În replică, STS a răspuns următoarele:

  • "Vă comunicăm faptul că în primul contract subsecvent se estimează a fi achiziționată o cantitate de maxim 20.000 de terminale telefonice mobile inteligente. Precizăm totodată faptul că, potrivit punctului II.2.4. Descrierea achiziției publice din fișa de date a achiziției, ”cantitățile de produse menţionate anterior sunt estimate, cantitațile efectiv achiziționate urmand a fi mai mici sau mai mari in funcţie de nevoile concrete ale instituţiei de la momentul atribuirii contractelor subsecvente şi creditele bugetare alocate cu această destinaţie.”

Pentru detalii despre cele două licitații citește - Caietul de sarcini al licitației pentru achiziția de telefoane mobile și Caietul de sarcini al licitației pentru achiziția de tablete.