Pagina de internet a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) care conține cele două documente actualizate necesare circulației în afara locuinței are linkuri inactive, astfel că nu poți accesa documentele. Cine încearcă să descarce 'declarația pe proprie răspundere' ori 'adeverința angajator' va fi direcționat acum către pagini de internet cu următorul mesaj: "Account Suspended. This Account has been suspended. Contact your hosting provider for more information". Din fericire, noile documente pot fi găsite si pe site-ul stirioficiale.ro, iar declarația pe propria răspundere poate fi scrisă și de mână cu preluarea tuturor elementelor din modelul oficial.

Cont suspendat la MAIFoto: Hotnews

Culmea este că deși cele două linkuri către documentele necesare populației nu sunt accesibile, MAI atenționează asupra riscului folosirii altor platforme electronice private.

Click pentru a deschide

"Precizăm faptul că orice alte inițiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale.", se arată pe pagina MAI unde linkurile către documente sunt inactive.