Începând de astăzi, plata amenzilor pentru încălcarea prevederilor Ordonanțelor Militare poate fi făcută și online, prin platforma Ghiseul.ro, a anunțat luni, 6 aprilie, Sabin Sărmaș, președintele Autorității pentru Digitalizarea României (ADR) pe pagina sa de Facebook. Începând de vineri, 3 aprilie, și plățile pentru CAS, CASS și impozitul pe venit, aferente declarației unice pentru persoane fizice, persoane fizice autorizate și intrepinderi individuale se pot achita online prin Ghiseul.ro, spune acesta.

Amenzi ordonante miitareFoto: Ghiseul.ro

Mai multi cititori au reclamat în aceste zile că nu își pot plăti online amenzile primite ca urmare a încălcării regulilor de deplasare și distanțare socială stabilite prin Ordonanțele militare.

Pe site-ul Ghiseul.ro ți se spunea până acum, fara nicio explicatie, ca "Amenzile contravenționale pentru încălcarea prevederilor Ordonanțelor Militare nu se pot achita încă prin ghișeul.ro."

O astfel de situație a fost prezentata de ziarul timisoarean tion.ro, aratând cum o persoana amendata a petrecut ore bune încercând să găsească un cont, deoarece autoritățile centrale nu au transmis unde se pot face aceste plăți.