​Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, Ministerul Afacerilor de Externe și Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și organizația neguvernamentală Code for Romania, a lansat o nouă platformă online, componentă a inițiativei de sprijin pentru combaterea efectelor COVID-19, Diaspora Hub, informează Guvernul. DiasporaHub.ro este a cincea platformă online deschisă de Guvern în parteneriat cu organizația Code for Romania, de când a început epidemia de coronavirus.

platforma onlineFoto: Hotnews

Platforma DiasporaHub.ro este dedicată tuturor cetățenilor români din afara României și asociațiilor și grupurilor de sprijin de peste hotare în situații de urgență precum cea provocată de epidemia COVID-19. Cu ajutorul unui chestionar simplu de câteva întrebări, orice cetățean român care are nevoie de ajutor sau de informații va fi ghidat ușor către cei care îi pot oferi sprijin, fie că vorbim despre livrarea unor cumpărături, traduceri, informații utile în această perioadă, etc.

Prin intermediul platformei DiasporaHub.ro vor fi distribuite cererile de ajutor formulate de cetățenii români din diasporă către cei care în aceste zile depun eforturi să sprijine, organizații și voluntari, facilitând astfel transferul de resurse utile într-un mod simplu și accesibil tuturor.

DiasporaHub.ro este a cincea soluție din pachetul de platforme dezvoltate, alături de stirioficiale.ro, datelazi.ro, cetrebuiesafac.ro si rohelp.ro.