Încă două site-uri blocate pentru informații false: Unul dintre ele scria că 'marele plan din spatele proiectului COVID-19 ar fi reducerea populației și controlul mulțimilor'

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Duminică, 19 aprilie 2020, 10:58 Economie | Telecom


Fake News
Foto: Digi 24
​Accesul la alte două site-uri web, găzduite pe servere din Statele Unite ale Americii, a fost blocat joi de autorități pe motiv că ar fi găzduit "informații complet false sau distorsionate care au potențialul de a crea panică în rândul cetățenilor". Cele două site-uri, veghepatriei.wordpress.com și vremuritulburi.com, aveau articole bazate strict pe teorii ale conspirației, titrând printre altele că "marele plan din spatele proiectului COVID-19 ar fi reducerea populației și controlul mulțimilor prin instituirea unui mod nou de viață fără drepturi și libertăți, controlat de un nou guvern unic mondial menit să excludă Rusia și China din prim-planul geopolitic".

Ministerul Afacerilor Interne a solicitat joi, 16 aprilie, în urma analizei realizate de Grupul de Comunicare Strategică, să fie blocat accesul utilizatorilor de internet la site-urile: https://veghepatriei.wordpress.com/ și https://vremuritulburi.com/, deoarece „materialele găzduite pe site-urile menționate sunt complet false sau distorsionează informațiile și au potențialul de a crea panică în rândul cetățenilor”, se arată în decizia Autorității de reglementare în comunicații către furnizorii de internet, document obținut de HotNews.ro.

Redăm mai jos motivele pentru care ANCOM a cerut furnizorilor de internet să blocheze accesul utilizatorilor de internet din România la cele două site-uri:


Click pentru a deschide


"Având în vedere că, potrivit celor menționate în analizele realizate de către Grupul de Comunicare Strategică, precum și în adresa transmisă de către Ministerul Afacerilor Interne, prin intermediul site-urilor https://veghepatriei.wordpress.com/ și https://vremuritulburi.com/ sunt diseminate o serie de articole care conțin informații false și alarmiste cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenție, de natură să inducă temere nejustificată și să dezinformeze populația, astfel, cu titlu de exemplu:
 • articolele de pe site-ul https://veghepatriei.wordpress.com/ sunt bazate strict pe teorii ale conspirației, mărturii ale așa-numitor ofițeri de informații ai serviciilor românești și străine, date total false, fiind clar că acest site găzduiește o campanie de dezinformare,
 • articolul cu titlul „Marele Plan din Spatele Proiectului COVID-19” , disponibil la link-ul: https://vremuritulburi.com/2020/03/19/marele-plan-din-spatele-proiectului-covid-19, prezintă principalele scopuri ale pandemiei induse, respectiv reducerea populației și controlul mulțimilor prin instituirea unui mod nou de viață fără drepturi și libertăți, controlat de un nou guvern unic mondial menit să excludă Rusia și China din prim-planul geopolitic. Scenariile prezentate în articol nu au vreun fundament științific, nu prezintă surse ce pot fi verificate și au potențialul de a crea panică în rândul populației, suspiciuni la adresa autorităților referitoare la măsurile întreprinse precum și scopul acestor măsuri,
 • articolul „Au dat mâna Putin și Trump împotriva Globaliștilor? Urmeaza sfârșitul puterii evreiești?”, disponibil la link-ul https://vremuritulburi.com/2020/04/15/au-dat-mana-putin-si-trump-impotriva-globalistilor-urmeaza-sfarsitul-puterii-evreiesti/ și articolul „Cum minte Mass-Media despre Coronavirus”, disponibil la link-ul https://vremuritulburi.com/2020/04/15/cum-minte-mass-media-despre-coronavirus/ sunt redactate în același registru de propagare a unor informații false privind măsurile de protecție împotriva COVID-19"


Click pentru a deschide


Având în vedere faptul că cele două site-uri sunt găzduite pe servere din afara României, mai exact în Statele Unite ale Americii, ANCOM a cerut tuturor furnizorilor de internet din România să blocheze accesul utilizatorilor la aceste site-uri. Nerespectarea măsurii constituie contravenție și se pedepsește cu amenzi între 10.000 de lei și 70.000 de lei.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11152 vizualizari

 • -11 (49 voturi)    
  suntem pe calea cea buna (Duminică, 19 aprilie 2020, 11:10)

  cucuveauamov [utilizator]

  mai ramane ca pruncii sa sune la politie sa-si denunte parintii care au indraznit sa se uite pe geam fara sa dea cu subsemnatul inainte
  • +11 (27 voturi)    
   Dezinformare (Duminică, 19 aprilie 2020, 11:45)

   Grasul [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Daca nu se instituie taxe pentru minciunile promovate on-line nu se rezolva nimic! Si Caragiale a avut o nuvela cu tema dezinformarii si calomniei in presa!
  • +9 (23 voturi)    
   ... (Duminică, 19 aprilie 2020, 12:14)

   ak33 [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   eu nu inteleg cum de tine hotnewsul pe tine si pe mazeta
   • +1 (1 vot)    
    Păi, e democratic! (Marţi, 21 aprilie 2020, 7:49)

    BEDE [utilizator] i-a raspuns lui ak33

    Pur democratic este să permiți oricui să-și exprime opinia. Problema cea mare este când cineva publică date false, cum ar fi, de exemplu, modul în care China a ascuns cât se poate de mult problema coronavirusului și a dat cifre false cu privire la numărul de decese. Dacă la câți au fost infectați e greu de spus, pentru că depinde câți au fost testați și este aspectul că pot fi mulți asimptomatici, în schimb numărul de decese este destul de ușor de determinat dacă autoritățile chiar vor să îl știe.
    Deci, ce facem? Un minister al adevărului și pumnul în gura oricui spune ce nu convine autorităților? Vrei să fim ca în China sau Rusia? Așa că mai curând mă bucur că mai aud o mazetă și o cucuvea și pot să spun cât de absurde sunt ideile pe care le vehiculează.
 • -8 (42 voturi)    
  Bravo, traiasca cenzura, azi doua, maine (Duminică, 19 aprilie 2020, 11:28)

  xrogo [utilizator]

  noua si poimaine liniste totala!
  • +8 (20 voturi)    
   Nu-i vorba de cenzura! (Duminică, 19 aprilie 2020, 13:52)

   CezarN [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Acuma, ca tot a facut hotnews publicitate celor doua saituri, am intrat si eu pe ele si am parcurs cateva materiale.
   Saitul veghepatriei.wordpress.com mi se pare de sorginte neo-legionara, care promoveaza teorii diferite de cele mainstream despre evenimentele globale. Insa este evident ca nu poti avea dovezi din surse credibile a CEVA se pune la cale sau chiar se intampla. Se poate specula pe baza unor "amanunte" care scapa de obicei atentiei generale si mi se pare corect. Daca tot promovam diversitatea in mai toate domeniile, nu vad de ce nu am promova-o si in cel al informatiilor de interes public. Poate ca multe lucruri rele NU s-au intamplat pentru ca cineva a scris/ecranizat o distopie buna despre ele.

   Celalalt sait - vremuritulburi.com - este un sait de dezaxati ultra religiosi care ar indritui schimbarea numelui saitului in mintitulburi.com. Redau mai jos un fragment de pe sait care, doar el, ar justifica amendarea acestui sait pana la un nivel care ar aduce buna crestere si cei sapte ani de acasa printre valorie promovate:
   -------------------------
   Führer-ul KlauSS furibund împotriva ortodocșilor români!
   aprilie 16, 2020 Distrugerea Romaniei, Klaus Iohannis...

   Pentru a doua oară în 24 de ore, Iohannis ridică tonul și degetul la poporul român. De această dată cu țintă clară: românii ortodocși! Cu ce drept, neghiobule?

   Cu ce drept intervii tu ratat uman în acordul semnat de Guvernul Românie și Biserica Ortodoxă Română? Nu îți este deajuns că ai distrus o țară, o economie, că ai distrus Sărbătoarea sfântă a Învierii?
   -------------------------

   Totusi, o intrebare persista: de ce nu se fac demersuri in SUA pentru inchiderea completa a cestor saituri? Oare nu pentru ca acolo niste minti un pic mai luminate decat in GCS vor refuza motivand ca libertatea de exprimare este mai presus de covid?
 • -6 (36 voturi)    
  Și altele când le închideți? (Duminică, 19 aprilie 2020, 11:46)

  Flav_ [utilizator]

  YouTube, Netflix și acolo sunt o grămadă de teorii. O sa fie ca pe vremea lui nea Nicu, telejurnal cu Velea&Arafat&Despescu in fiecare seara la 19:00. Habarniști nu înțeleg ca mai rău fac, mai rău incita la nesupunere cu blocarile astea.
  • +1 (7 voturi)    
   cand urmeaza antenele si TV-ul lui Ghita (Duminică, 19 aprilie 2020, 22:03)

   dezamagitul [utilizator] i-a raspuns lui Flav_

   Astept cu nerabdare sa vina randul si celor de la antene si tv lui ghita de la noi care practica acelasi mod de dezinformare si diversiune .
 • -4 (20 voturi)    
  Precizare (Duminică, 19 aprilie 2020, 11:52)

  Flav_ [utilizator]

  Poate ii închide și pe ăștia.
  https://petitions.whitehouse.gov/petition/we-call-investigations-bill-melinda-gates-foundation-medical-malpractice-crimes-against-humanity
  • +4 (18 voturi)    
   Bill Gates a devenit noul Soros (Duminică, 19 aprilie 2020, 15:24)

   larnaka [utilizator] i-a raspuns lui Flav_

   Imbecilii de ieri care il injurau pe Soros sunt aceiasi care azi il injura pe Gates. Asta se intampla cand vrei sa ajuti umnaitatea, te trezesti cu tot felul de fanatici trumpisti care isi grohaie ura.
   • -2 (12 voturi)    
    Nu ma interesează ce face Gates (Duminică, 19 aprilie 2020, 16:22)

    Flav_ [utilizator] i-a raspuns lui larnaka

    Bine sau rau, vom vedea. Și cu OS-ul o ținea ca vrea doar ce-i mai bun pentru client și de fapt el vroia monopol. E vroiam sa subliniez ca și aici e vorba de o inițiativa împotriva presupusei "oculte mondiale" si încă inițiatorii sunt liberi.
 • +6 (24 voturi)    
  Avantajul netului. (Duminică, 19 aprilie 2020, 12:08)

  asavreau [utilizator]

  Toți proștii se dau importanți și promovează din prostie știri false,gogonate.Știrile//fake news//sunt făcute să fie credibile pentru oamenii ușor labili.Accesul la internet permite acestora să răspândească știrile false.Ei nefiind capabil în prezentarea unui punct propriu de vedere se fălesc din preluarea ideilor acestor site-uri,ca idei proprii.
 • +14 (18 voturi)    
  Veghea inca merge (Duminică, 19 aprilie 2020, 12:08)

  Conrad_QS [utilizator]

  Celelate sunt blocate, dar veghea inca merge. La fel si alte cateva mii, cu teorii care mai de care mai extraterestre. Doar cele care se iau de Big Pharma (serviciile, of) sau Rusia merita blocate... In curand, internet doua ore pe zi si doar pe site-uri cu pisici si vrajeala guvernului care nu reuseste sa adune infectatii macar matematic. Piatra Neamt, erau 34 de cadre medicale infectate pe 13 aprilie, pe 14 apar doar 8, decesele se anunta dupa 3 zile si tot asa. https://vestea.net/coronavirus-deces-din-neamt-anuntat-dupa-3-zile-de-grupul-de-comunicare-strategica-vv/
 • -4 (28 voturi)    
  Noi credem ca-i cenzura si dreptul la libera (Duminică, 19 aprilie 2020, 12:12)

  hopsinoi [utilizator]

  exprimare este refuzat.

  In justitie justitie vor castiga proprietarii site-urilor.
 • -3 (19 voturi)    
  Staţi în casă (Duminică, 19 aprilie 2020, 12:17)

  MIKI@ [utilizator]

  Staţi în casă, liniştiţi şi nu mai comentaţi, e Paştele. A şi spălaţi-vă, pe mâini în nas şi în gură! Lăsaţi autorităţiile să-şi facă treaba!
  • -5 (23 voturi)    
   Liniște! (Duminică, 19 aprilie 2020, 14:11)

   Flav_ [utilizator] i-a raspuns lui MIKI@

   Ca "Autoritățile vegheaza pentru voi și ciocu mic".
   • 0 (8 voturi)    
    Nici Adevărul, nu mai are multe! (Duminică, 19 aprilie 2020, 17:00)

    Flav_ [utilizator] i-a raspuns lui Flav_

    Pana la urma e conspirație sau nu, supravegherea în masa?
    https://m.adevarul.ro/international/in-lume/big-brother-alert-initiativa-securitate-indispensabilal-1_5e9c0f365163ec4271e3197d/index.html
 • -4 (20 voturi)    
  Caragiale.... (Duminică, 19 aprilie 2020, 12:19)

  MIKI@ [utilizator]

  Şi Caragiale ar trebui interzis pentru că instigă şi ia totul în derâdere!
  • +6 (20 voturi)    
   Caragiale n-a ucis pe nimeni (Duminică, 19 aprilie 2020, 15:22)

   larnaka [utilizator] i-a raspuns lui MIKI@

   Idiotii astia prin propaganda periculoasa pot sa o faca. Lumea ia in deradere recomandarile si ne trezim ca in America unde imbecilii se inghesuie la "deschiderea economiei", de fapt la propria moarte.
   • +1 (1 vot)    
    Tu numesti pe ALTII idioti?? (Luni, 20 aprilie 2020, 18:39)

    OutsideThisBox [utilizator] i-a raspuns lui larnaka

    "Caragiale n-a ucis pe nimeni, dar idiotii astia... ar putea sa o faca". Ce imbecil...
 • +10 (14 voturi)    
  blocarea ceruta de ANCOM nu functioneaza (Duminică, 19 aprilie 2020, 12:20)

  dorinmac [utilizator]

  ... cea mai simpla metoda (utilizata) este filtrand queryurile de DNS, insa cei ce-si pun DNS manual au in continuare acces ;) .... acum, tot stau si ma intreb, isi bat joc furnizorii de internet de ANCOM sau ANCOM'ul este alcatuit de niste incompetenti care doar cer, dar nu stiu ce si nici nu stiu care este solutia? intreb asa, dezamagit de "competenta" structurilor...
 • -6 (28 voturi)    
  Asa putem elimina si coruptia (Duminică, 19 aprilie 2020, 13:00)

  Marian74 [utilizator]

  In sfarsit, guvernul detine adevarul. Sa inchida toate site-urile si televiziunile care raporteaza fapte de coruptie, va garantez ca nu se va mai fura un leu in tzara asta. Daca in guvern nu poti avea incredere.. Gasesc baietii un "expert" si gata, avem adevarul absolut.

  Cat despre drepturi si libertati, un pic de rabdare, vedem curand. Dreptul de a demonstra in Piatza? Pe bune, nu stiti ca se pot imprastia virusi? Alegeri? Hai sa nu grabim asa. Petitii pe Facebook bajeti si fete, or sa-i impresioneze la lacrimi. Parca il vad pe Woody Herrelson stergandu-se la ochi cu banii din spaga, see 9gag.
 • -6 (28 voturi)    
  Intotdeauna (Duminică, 19 aprilie 2020, 13:31)

  Mihail. [utilizator]

  "Adevarul" e stabilit de cei ce detin puterea.
 • -5 (25 voturi)    
  Cenzura ...ucide! (Duminică, 19 aprilie 2020, 13:44)

  brightids [utilizator]

  ....educatia deschide!
 • -10 (22 voturi)    
  Asa or fi facut si la marea revolutie bolsevica (Duminică, 19 aprilie 2020, 14:53)

  Setalcott [utilizator]

  Controlul mulțimilor prin instituirea unui mod nou de viață fără drepturi și libertăți, controlat de un nou guvern unic mondial de la Moscova menit să excludă capitalismul, totul ca la carte dupa Marx? Reducerea populatiei, ca-n China? Fugi, tovarase, de aici. Un glont in cap pentru tine.
 • -4 (16 voturi)    
  este foarte greșit (Duminică, 19 aprilie 2020, 16:05)

  hdd [utilizator]

  "Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!"
  Ion Rațiu.  Iohannis, Orban, Vela și Neluțu invidiază China acum.
 • +9 (17 voturi)    
  unde e legea (Duminică, 19 aprilie 2020, 16:15)

  Fu Thien Zbang [utilizator]

  sau om nr....100 contra acestor fake news.

  pot face ce vor pt ca guv e slab
 • +3 (17 voturi)    
  Nu e suficient (Duminică, 19 aprilie 2020, 17:06)

  gica24 [utilizator]

  Trebuie amendati proprietarii site-urilor si cei care le gazduiesc daca refuza sa le scoata offline.
 • +2 (2 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 19 aprilie 2020, 22:38)

  [anonim]

 • -1 (11 voturi)    
  Revolutie necesara din nou! (Duminică, 19 aprilie 2020, 23:35)

  jetlee [utilizator]

  Folositi TOR si nu veti mai avea parte de cenzura.

  Cautati pe internet ce trebuie sa faceti ca sa nu mai puteti fi supravegheati sau cenzurati!!!!

  Nu este greu!
 • -2 (6 voturi)    
  Ceausescu n-a murit... (Luni, 20 aprilie 2020, 13:30)

  macg [utilizator]

  Halal democratie, ai voie sa gandesti si sa spui doar ce vor ei. Oare ce mai urmeaza?
  Traiasca cenzura ceausista!
  • +1 (1 vot)    
   Zum zum.... (Luni, 20 aprilie 2020, 19:52)

   MIKI@ [utilizator] i-a raspuns lui macg

   zădărnicirea combaterii epidemiei, aşa se cheamă acum în democraţia pandemică
  • -1 (1 vot)    
   Acuma (Luni, 20 aprilie 2020, 19:56)

   MIKI@ [utilizator] i-a raspuns lui macg

   Acum fără miştouri, să şti că am văzut în unele ţări şi măsuri mai nasoale luate. La noi mmm... sunt acceptabile şi suportabile, numai să nu dureze la nesfârşit.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by