​Seviciul de Telecomunicații Speciale a încheiat luna trecută cu Orange un contract de peste 6,5 milioane de lei (fără TVA) pentru furnizarea de echipamente hardware și software necesare creșterii capacității de procesare a apelurilor video și a numărului de utilizatori care se pot înregistra în platforma sa de videoconferințe, potrivit unui anunț publicat marți în Sistemul electronic de achiziții publice. Contractul a fost atribuit prin negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de licitație. Vezi în articol care a fost motivul alegerii acestei proceduri.

Sediul STSFoto: AGERPRES

Contractul STS având ca obiect "furnizarea de echipamente harware și software pentru upgrade platforma videoconferință și pentru infrastructura independentă" a fost atribuit în data de 27 martie către Orange, cel mai mare operator local de comunicații mobile.

STS a atribuit acest contract prin negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de licitație, motivul anunțat în SEAP fiind următorul:

  • "Din considerente tehnice, de compatibilitate, dar și din motive de exclusivitate, echipamentele care fac obiectul contractului pot fi achiziționate doar de la contractant. În conformitate cu HG nr. 205/2020 s-a suplimentat bugetul STS din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru implementarea soluțiilor de comunicații și tehnologia informației necesare pentru asigurarea desfășurării în condiții de izolare a activității membrilor Guvernului și ai Parlamentului României, precum și a activității celorlalte instituții publice implicate în combaterea epidemiei de coronavirus și limitarea răspândirii acesteia."

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS)este organul central de specialitate, cu personalitate juridica, ce organizeaza si coordoneaza activitatile in domeniul telecomunicatiilor speciale pentru autoritatile publice din Romania si alti utilizatori prevazuti de lege. Institutia are structura militara si face parte din sistemul national de aparare.