După Orange și Telekom, și Huawei România a răspuns întrebărilor HotNews.ro pe tema planurilor de revenire la munca de la birou a propriilor angajați. Toate aceste companii au mii de angajați, cei mai mulți în București, și toate au spus că reluarea procesului de lucru de la birouri se va face pe parcursul următoarelor luni, cu respectarea anumitor măsuri de protecție. Redăm mai jos răspunsurile Huawei România la întrebările HotNews.ro.
- HotNews.ro: Care este numărul total al angajaților și câți dintre aceștia au lucrat până acum de acasă?
Huawei România: De la izbucnirea acestei situații, am urmărit îndeaproape progresul pandemiei și am urmat sfaturile date de autoritățile române. Principala noastră prioritate a fost să asigurăm sănătatea și siguranța tuturor celor 2.400 de angajați.
Încă de la începutul lunii martie, angajaților li s-a oferit opțiunea de a lucra de acasă, această opțiune a fost acordată mai întâi angajaților cu copii, iar apoi fiecare manager de departament a fost abilitat să extindă politica la restul echipei. Politica de lucru de acasă a fost implementată cu succes înainte de declararea de urgență națională. Deocamdată, aproximativ 90% dintre angajații noștri sunt conectați din casele lor, prin WeLink, soluția de conectare online Huawei, iar pagina noastră de Facebook a fost o platformă bună pentru ca publicul să urmărească modul în care ne descurcăm în acest timp.
- HotNews.ro: Cum au lucrat restul?
Huawei România: Rețeaua de telecomunicații a înregistrat trafic intens în această perioadă. Pentru a asigura funcționarea stabilă a rețelei, anumite operații au fost efectuate la fața locului, deoarece acestea nu puteau fi realizate de la distanță. Astfel, fără să riscăm sănătatea și siguranța angajaților noștri, ne-am asigurat, de asemenea, că suntem disponibili pentru clienții noștri fără întreruperi sau neplăceri pentru aceștia, în timpul restricțiilor de mișcare. Ca prim răspuns, am asigurat suficiene echipament de protecție pentru toți angajații noștri.

Click pentru a deschide
Inginerii noștri de teren au fost echipați cu toate echipamentele și produsele de siguranță necesare, cum ar fi halate de protecție, ochelari de protecție, mănuși și măști de înaltă calitate, în timp ce angajații din birou au primit măști de față, dezinfectanți și au fost sfătuiți să respecte reguli de distanțare puse în aplicare în toate zonele de birou, inclusiv in cantine și zonele de servire a cafelei.
- HotNews.ro: Ați făcut disponibilizări ori ați trimis în șomaj tehnic angajați în această perioadă? Ați făcut noi angajari? Detalii, vă rog.
Huawei România: În această perioadă, Huawei România nu a avut niciun angajat în șomaj sau șomaj tehnic. De fapt, extindem echipa. În primul trimestru al anului 2020, Huawei Global Service Center a angajat 120 de ingineri români și încă angajează. În mod similar, în divizia Rep Office, există în acest moment multe locuri de muncă deschise. Procesul general de angajare este același ca de obicei, cu excepția faptului că interviurile și alte formalități sunt acum realizate online.
- HotNews: Care este planul de revenire la munca la birou a angajaților? Ce măsuri de protecție veți lua?
Huawei România: De la sfârșitul lunii aprilie, Huawei România a implementat un set de politici pentru angajații ale căror roluri necesită deplasări sau lucru de la birou. Politica dispuen ca angajații să folosească mașinile pentru deplasarea la birou în siguranță, în timp ce compania suportă costurile de transport. Întâlnirile față în față vor continua să fie restricționate, iar distanța între birouri și reorganizarea cantinei va fi, de asemenea, obligatorie.
Procesul de reintoarcere a angajaților la birou este de așteptat să se reia încet în următoarele luni. Între timp, echipamentele de protecție vor fi disponibile și folosirea lor, obligatorie pentru angajații ce vor lucra de la birou. Termometrele electonice vor continua să fie disponibile dacă angajații doresc să își verifice temperatura, iar membrii desemnați ai echipei sunt pregătiți să sprijine angajații, dacă au nevoie de ajutor sau au probleme.
Citește și:
- Ce se schimbă după 15 mai: 85% dintre cei peste 3600 de angajați Orange lucrează în prezent de acasă, dar revenirea la birou se va face gradual, pe mai multe luni
- Ce se schimbă după 15 mai: Peste 60% din cei 5.000 de angajați Telekom vor reveni gradual la birouri, cu program decalat și număr redus de persoane pe fiecare etaj
De ce este data ca exemplu si se ia interviuri? Stiam ca Hotnews este o agentie de presa serioasa.
PS vad ca nici aici nu pastreaza confidentialitatea datelor si prezinta imaginile angajatilor.
PS2: Vad ca folosesc Zoom care a fost criticat pentru scurgerea datelor cu caracter personal... Cumva se explica de ce folosesc.
Cum au aparut aceste date pe "servere" din diverse locuri? Au spart hackerii chinezi sistemele Zoom? Nu. Au interceptat transferul de date intre clientul Zoom si server? Nu. Fraierii si-au facut publice detaliile conferintelor si au pornit conferinta fara sa activeze toate optiunile de securitate.
Poti sa folosesti Zoom fara probleme, daca te uiti un pic peste setari. Am clienti care il folosesc de ani de zile. Oracle foloseste Zoom de ani de zile. Probleme de securitate zero. Adevarata problema de securitate este ca acum il folosesc persoane fara experienta in mediul on-line.
Mai sunt unii care spun ca Huawei fura tehnologie. Prima problema cu aceasta acuzatie este ca nu aveau de la cine sa o fure, au fost primii pe piata cu ehipamente 5G.
//
Inteleg ca este vorba despre cei care lucreaza la birou, nu cei de pe teren. Uuuu! Ditamai compania Tech, incapabila sa se adapteze la WFH? Sau doar ordine aliniate la cultura asiatica? Doar ei stiu. Oricum ar fi, este ridicol, in conditiile in care multe corporatii au centre de shared services in RO si munca poate fi executata relativ usor de la distanta.
Nu sunt la curent cu piata muncii din RO, dar bag de seama ca sunt si alte corporatii cu strategii similare. Asta fie denota primitivismul unor "directori" (leaders nu-i pot numi) din organizatiile locale, fie valorile corporatiei si modul de a face business. Sigur, mentalitatea persista si in vest, dar gradul de adoptie pare a fi mai mare acolo.
Cat despre sfatul de folosi masinile proprii... Patetic. Inteleg, siguranta in contextul covid, dar la trafic, la parcari, la poluare se gandesc? Ar fi mult mai eficient sa faca *brainstorming* si sa adapteze procesele de munca la realitatile actuale, insa (aparent) sunt ancorati in trecut. GG! Tot inainte! /sarcasm
Nu de alta, dar ca sa lase loc de manevra in oras pentru celelalte industrii, si sa nu ne trezim in doua luni deja iar in arest la domiciliu cu totii.
In plus, "declaraţiile pe proprie răspundere vor fi în continuare necesare pentru oricine va folosi transportul public la ore de vârf în regiunea Parisului, a cărui utilizare este rezervată navetiştilor şi celor aflaţi în călătorii esenţiale."
fira ti voi sa fiti cu virusul vostru care a distrus ecomomia multor tari.
prosti sa fie aia ca va mai cumpara produsele