Ce se schimbă după 15 mai: 90% dintre cei 2400 de angajați Huawei România se vor reîntoarce treptat la birouri. Distanța între birouri și reorganizarea cantinei, măsuri obligatorii

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Luni, 11 mai 2020, 8:34 Economie | Telecom


Angajati Huawei Romania
Foto: Huawei Romania
Producătorul chinez de echipamente telecom Huawei are 2400 de angajați în România, 90% dintre aceștia lucrând în prezent de acasă prin intermediul soluției de conectare online WeLink, au precizat pentru HotNews.ro oficialii companiei. "Procesul de reintoarcere a angajaților la birou este de așteptat să se reia încet în următoarele luni", spune compania. Cei care au nevoie să se deplaseze ori să lucreze de la birou sunt sfătuiți să folosească mașinile, iar compania spune că suportă costurile.

După Orange și Telekom, și Huawei România a răspuns întrebărilor HotNews.ro pe tema planurilor de revenire la munca de la birou a propriilor angajați. Toate aceste companii au mii de angajați, cei mai mulți în București, și toate au spus că reluarea procesului de lucru de la birouri se va face pe parcursul următoarelor luni, cu respectarea anumitor măsuri de protecție. Redăm mai jos răspunsurile Huawei România la întrebările HotNews.ro.

 • HotNews.ro: Care este numărul total al angajaților și câți dintre aceștia au lucrat până acum de acasă?

Huawei România: De la izbucnirea acestei situații, am urmărit îndeaproape progresul pandemiei și am urmat sfaturile date de autoritățile române. Principala noastră prioritate a fost să asigurăm sănătatea și siguranța tuturor celor 2.400 de angajați.

Încă de la începutul lunii martie, angajaților li s-a oferit opțiunea de a lucra de acasă, această opțiune a fost acordată mai întâi angajaților cu copii, iar apoi fiecare manager de departament a fost abilitat să extindă politica la restul echipei. Politica de lucru de acasă a fost implementată cu succes înainte de declararea de urgență națională. Deocamdată, aproximativ 90% dintre angajații noștri sunt conectați din casele lor, prin WeLink, soluția de conectare online Huawei, iar pagina noastră de Facebook a fost o platformă bună pentru ca publicul să urmărească modul în care ne descurcăm în acest timp.

 • HotNews.ro: Cum au lucrat restul?

Huawei România: Rețeaua de telecomunicații a înregistrat trafic intens în această perioadă. Pentru a asigura funcționarea stabilă a rețelei, anumite operații au fost efectuate la fața locului, deoarece acestea nu puteau fi realizate de la distanță. Astfel, fără să riscăm sănătatea și siguranța angajaților noștri, ne-am asigurat, de asemenea, că suntem disponibili pentru clienții noștri fără întreruperi sau neplăceri pentru aceștia, în timpul restricțiilor de mișcare. Ca prim răspuns, am asigurat suficiene echipament de protecție pentru toți angajații noștri.


Click pentru a deschide


Inginerii noștri de teren au fost echipați cu toate echipamentele și produsele de siguranță necesare, cum ar fi halate de protecție, ochelari de protecție, mănuși și măști de înaltă calitate, în timp ce angajații din birou au primit măști de față, dezinfectanți și au fost sfătuiți să respecte reguli de distanțare puse în aplicare în toate zonele de birou, inclusiv in cantine și zonele de servire a cafelei.

 • HotNews.ro: Ați făcut disponibilizări ori ați trimis în șomaj tehnic angajați în această perioadă? Ați făcut noi angajari? Detalii, vă rog.

Huawei România:
În această perioadă, Huawei România nu a avut niciun angajat în șomaj sau șomaj tehnic. De fapt, extindem echipa. În primul trimestru al anului 2020, Huawei Global Service Center a angajat 120 de ingineri români și încă angajează. În mod similar, în divizia Rep Office, există în acest moment multe locuri de muncă deschise. Procesul general de angajare este același ca de obicei, cu excepția faptului că interviurile și alte formalități sunt acum realizate online.

 • HotNews: Care este planul de revenire la munca la birou a angajaților? Ce măsuri de protecție veți lua?

Huawei România:
De la sfârșitul lunii aprilie, Huawei România a implementat un set de politici pentru angajații ale căror roluri necesită deplasări sau lucru de la birou. Politica dispuen ca angajații să folosească mașinile pentru deplasarea la birou în siguranță, în timp ce compania suportă costurile de transport. Întâlnirile față în față vor continua să fie restricționate, iar distanța între birouri și reorganizarea cantinei va fi, de asemenea, obligatorie.

Procesul de reintoarcere a angajaților la birou este de așteptat să se reia încet în următoarele luni. Între timp, echipamentele de protecție vor fi disponibile și folosirea lor, obligatorie pentru angajații ce vor lucra de la birou. Termometrele electonice vor continua să fie disponibile dacă angajații doresc să își verifice temperatura, iar membrii desemnați ai echipei sunt pregătiți să sprijine angajații, dacă au nevoie de ajutor sau au probleme.

Citește și:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4771 vizualizari

 • +1 (9 voturi)    
  Produse (Luni, 11 mai 2020, 9:07)

  robyzs [utilizator]

  Asta nu este firma blocata de Trump pentru spionaj?
  • +1 (13 voturi)    
   Huawei fura datele clientilor si ne dau exemplu? (Luni, 11 mai 2020, 9:28)

   Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui robyzs

   Pe langa faptul ca Huawei este o firma chinezeasca, comunista, de la ciuma rosie si sustinuta de propaganda ruseasca care fura toate datele clientilor, mai este si din tara unde a aparut virusul si din cauza careia a picat economia mondiala!
   De ce este data ca exemplu si se ia interviuri? Stiam ca Hotnews este o agentie de presa serioasa.
   PS vad ca nici aici nu pastreaza confidentialitatea datelor si prezinta imaginile angajatilor.
   PS2: Vad ca folosesc Zoom care a fost criticat pentru scurgerea datelor cu caracter personal... Cumva se explica de ce folosesc.
   • 0 (6 voturi)    
    zoom zoom (Luni, 11 mai 2020, 11:17)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

    Zoom a fost criticat pentru ca orice fraier poate sa intieze o teleconferinta in Zoom, fara parola, cu acces nerestrictionat, apoi pun link-ul pe facebook si se mira ca intra tot felul de dubiosi.
    • 0 (4 voturi)    
     Datele unor conferințe au ajuns pe servere din RPC (Luni, 11 mai 2020, 13:09)

     bilbofil [utilizator] i-a raspuns lui pehash

     Aceasta a fost problema reală de securitate.
     • 0 (2 voturi)    
      Problema reala.. (Luni, 11 mai 2020, 16:34)

      pehash [utilizator] i-a raspuns lui bilbofil

      Daca apar pe servere din Romania, nu e nici o problema reala de securitate?..

      Cum au aparut aceste date pe "servere" din diverse locuri? Au spart hackerii chinezi sistemele Zoom? Nu. Au interceptat transferul de date intre clientul Zoom si server? Nu. Fraierii si-au facut publice detaliile conferintelor si au pornit conferinta fara sa activeze toate optiunile de securitate.

      Poti sa folosesti Zoom fara probleme, daca te uiti un pic peste setari. Am clienti care il folosesc de ani de zile. Oracle foloseste Zoom de ani de zile. Probleme de securitate zero. Adevarata problema de securitate este ca acum il folosesc persoane fara experienta in mediul on-line.
  • -1 (7 voturi)    
   Razboi economic, nu spionaj (Luni, 11 mai 2020, 11:16)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui robyzs

   Trump a blocat echipamentele 5G ale Huawei pe motiv ca ar putea, teoretic, sa fie folosite pentru spionaj. Cum? Nu se stie. Nu au fost necesare dovezi. A zis Trump si gata..

   Mai sunt unii care spun ca Huawei fura tehnologie. Prima problema cu aceasta acuzatie este ca nu aveau de la cine sa o fure, au fost primii pe piata cu ehipamente 5G.
 • +6 (10 voturi)    
  LOL (Luni, 11 mai 2020, 9:15)

  blackbeard [utilizator]

  "Procesul de reintoarcere a angajaților la birou este de așteptat să se reia încet în următoarele luni", spune compania. Cei care au nevoie să se deplaseze ori să lucreze de la birou sunt sfătuiți să folosească mașinile, iar compania spune că suportă costurile.
  //

  Inteleg ca este vorba despre cei care lucreaza la birou, nu cei de pe teren. Uuuu! Ditamai compania Tech, incapabila sa se adapteze la WFH? Sau doar ordine aliniate la cultura asiatica? Doar ei stiu. Oricum ar fi, este ridicol, in conditiile in care multe corporatii au centre de shared services in RO si munca poate fi executata relativ usor de la distanta.

  Nu sunt la curent cu piata muncii din RO, dar bag de seama ca sunt si alte corporatii cu strategii similare. Asta fie denota primitivismul unor "directori" (leaders nu-i pot numi) din organizatiile locale, fie valorile corporatiei si modul de a face business. Sigur, mentalitatea persista si in vest, dar gradul de adoptie pare a fi mai mare acolo.

  Cat despre sfatul de folosi masinile proprii... Patetic. Inteleg, siguranta in contextul covid, dar la trafic, la parcari, la poluare se gandesc? Ar fi mult mai eficient sa faca *brainstorming* si sa adapteze procesele de munca la realitatile actuale, insa (aparent) sunt ancorati in trecut. GG! Tot inainte! /sarcasm
  • +3 (5 voturi)    
   ce e misto (Luni, 11 mai 2020, 9:47)

   hanu [utilizator] i-a raspuns lui blackbeard

   e ca dupa criza asta tot ce se va intampla vor fi angajati si mai ieftini. :)) win win pt marile companii, banci si marea finata in general.
 • +2 (8 voturi)    
  lasati-i bre (Luni, 11 mai 2020, 9:45)

  hanu [utilizator]

  sa lucreze de acasa, cei care pot si vor
 • +3 (7 voturi)    
  Pai hai, sa vedem (Luni, 11 mai 2020, 10:55)

  mirceapanait [utilizator]

  Cum facem sa umplem cat mai repede din nou metrourile, sa petrecem din nou 2 ore in trafic si sa revenim la stilul de viata infect pe care il aveam inainte.
 • +2 (6 voturi)    
  Ar trebui data o lege (Luni, 11 mai 2020, 12:09)

  mirceapanait [utilizator]

  Pentru companiile care pot implementa Work from home (Huawei, Orange, Telekom, etc), si care eventual au facut-o deja, sa continue in acest fel pana la finalul pandemiei. Sau macar sa li se dea angajatilor de ales...

  Nu de alta, dar ca sa lase loc de manevra in oras pentru celelalte industrii, si sa nu ne trezim in doua luni deja iar in arest la domiciliu cu totii.
 • 0 (6 voturi)    
  Aici ar trebui sa luam din exemplul Frantei: (Luni, 11 mai 2020, 13:24)

  mirceapanait [utilizator]

  "Oricine poate continua să lucreze de acasă ar trebui să facă în continuare acest lucru", dupa cum spune guvernul.

  In plus, "declaraţiile pe proprie răspundere vor fi în continuare necesare pentru oricine va folosi transportul public la ore de vârf în regiunea Parisului, a cărui utilizare este rezervată navetiştilor şi celor aflaţi în călătorii esenţiale."
  • +1 (5 voturi)    
   Franta era buna pt 1848, in 2020 trebuie USA (Luni, 11 mai 2020, 15:38)

   Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui mirceapanait

   Franta era un exemplu bun de urmat in 1848, in vremuri de mult apuse. Acum este depasita Franta, nu mai este ce a fost, sunt multi socialisti la putere si mult prea rosie pentru vremurile de acum. In 2020 trebuie sa ne uitam la ce face USA, acolo trebuie sa ne fie telul, acolo este democratia si liberalismul si progresismul spre care trebuie sa tindem. Da, orice padure are uscaciunile ei, dar ideea este aceeasi! Sau, daca vrem Europa, doar SWEDEN este un exemplu bun, activitatea Suediei si a ambasadei sale in lupta impotriva ciumei rosii trebuie urmata!
 • +1 (1 vot)    
  .. (Marţi, 12 mai 2020, 11:52)

  albastru de Romania [utilizator]

  bani de reclama soft power vad ca au.

  fira ti voi sa fiti cu virusul vostru care a distrus ecomomia multor tari.

  prosti sa fie aia ca va mai cumpara produsele


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by