Veniturile totale ale Vodafone România au atins 905 milioane de euro în anul financiar încheiat la 31 martie 2020, rezultate care includ și rezultatele UPC România, companie pe care a cumpărat-o în august 2019, a anunțat marți al doilea mare operator local de comunicații mobile. De la achiziția UPC, baza consolidată de clienți cu servicii fixe broadband a crescut cu 18.000, atingând o valoare de 702.000 de clienți, a anunțat compania.

Murielle Lorilloux, CEO Vodafone RomaniaFoto: Vodafone Romania
  • „Anul financiar trecut a fost foarte dinamic pentru noi și am avut numeroase realizări importante care includ, printre altele, lansarea primei rețele 5G din țară și extinderea pe piața IoT pentru a permite clienților noștri business să devină și mai performanți pe o piață competitivă. Am continuat cu o altă realizare semnificativă, nu numai pentru noi, ci și pentru întreaga societate digitală din România – achiziția UPC. Am lansat prima ofertă comercială convergentă la începutul lunii septembrie 2019 și am finalizat extrem de rapid procesul de fuziune în doar câteva luni. La sfârșitul acestui an financiar, ne-am adaptat strategia și modul de lucru pentru a face față acestei crize sanitare și sociale fără precedent.", a declarat Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România.

Valoarea ARPU mobil (n.a venitul mediu pe utilizatorii de servicii mobile) a fost de 5.1 euro în anul fiscal încheiat la 31 martie 2020, înregistrând o scădere de -0.2% față de anul trecut, potrivit comunicatului de presă.

Vezi aici rezultatele anunțate marți de Grupul Vodafone.