Contractul publicat marți în SEAP și semnalat și de site-ul GeoDef.ro are o valoare estimată la peste 1,1 milioane de lei (fără TVA) și presupune achiziția de servere, a unei soluții informatice de monitorizare TV 24 posturi și laptopuri. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 10 iunie 2020.
Beneficiarul achiziției este Direcția Informare și Relații Publice din MApN. Potrivit datelor de pe site-ul propriu, Direcţia informare şi relaţii publice din MApN este structura specializată în conducerea, organizarea şi gestionarea domeniului informării şi relaţiilor publice în Ministerul Apărării Naţionale în timp de pace, în situaţii de criză şi la război.
În caietul de sarcini al licitației se menționează că obiectivul general al achiziției este "informare în timp util a decidenților și peronalului MApN privind informații din mass-media referitoare la armată sau de interes pentru respectivul personal."
- Câteva detalii despre soluția informatică de monitorizare TV 24 posturi:
"Produsul "Echipament monitorizare TV 24 posturi" este destinat înregistrării simultane a minim 20 canale audio-video, comprimarea, stocarea/arhivarea înregistrărilor pe o perioadă de timp prestabilită precum și rularea aplicațiilor de rețea care necesită procesare în tim real (aplicație de sistem media logger, tip server audio-video; aplica'ie client media logger, tip player audio-video).
Serverul trebuie să asigure stocarea datelor/înregistrărilor timp de 20 de zile. Formatul acceptat de înregistrare Mp4 (h264) 1920x1080/2075kbps. Arhitectura hardware să asigure înregistrarea simultană a 20 de posturi video digitale, 4 posturi audio FM, 8 canale HDMI și streaming video.
Sistemul trebuie să permită accesul simultan la înregistrări a minim 15 utilizatori concurenți și posibilitatea instalării unui număr nelimitat de clienți tip Media Player pentru accesarea înregistrărilor audio-video.
Aplicația software trebuie să permită implementarea unui sistem care să aibă facilități specifice proceselor de tip "audio-video logging" pentru a asigura:
- înregistrarea directă, OnAir și OffAir a unor stream-uri audio-video multiple, de la orice sursă specifică difuzării și recepției programelor radio-TV (receptoare radio/TV digitale, internet și HDMI)
-comprimarea, stocarea și arhivarea înregistrărilor pe o perioada de timp prestabilită
- importul metadatelor asociate emisiunilor și programelor difuzate
- accesul securizat la înregistrările audio-video"
În documentația publică din SEAP nu sunt menționate posturile TV, radio ori publicațiile online care vor fi monitorizate de acest sistem informatic al Armatei.
Care ar fi știrile false?
Apropo, ce numesti "trupeti"? fiindca in momentul de fata intreaga armata a Romaniei e profesionista deci platita de la general la ultimul grad.
Cât despre asistații cu stele/trese, așteptăm MAI-ul și MAN-ul să ne dea datele.
Asistații ăia care parazitează bugetul statului și se mai și pensionează la 40-45 de ani.
Vorbesc de obligativitatea purtarii mastii medicale, care sa acopere gura, nasul, barbia si obrajii pana la ochi. Ca doar asa se poarta corect ...
Nici un sistem de recunoastere faciala nu are cum functiona corect daca omul poarta masca asta pe fata ca deodata nu mai are ce recunoaste adica: doar ochii, sprancenele si fruntea ... adica mai nimic.
Pentru o asemenea chestiune nu ar trebui organizată o licitație pentru a cumpăra un produs gata făcut - de regulă de o firmă a unor rude ale unui general sau ale unui politician, cumva cu șpagă - ci ar trebui să fie un serviciu al armatei care să se ocupe continuu cu dezvoltări de soft și cu supravegherea media pentru a detecta fake news.
Dar, mai tist în legătură cu armata este că mult prea mult din acei 2% primit de la buget se duc pentru pensiile celor care ies la pensie devreme.
Repet: este cazul ca să se dea o lege prin care militarii să nu mai fie pensionați la ceva gen 45-50 de ani, ci, dacă nu mai sunt apți pentru o meserie în armată, atunci să urmeze eventual ceva cursuri de calificare în vreo meserie și să fie obligați să lucreze. Și singura excepție să fie pentru militarii care au fost răniți în lupte; ei să beneficieze de ajutoare speciale și pentru tratemente medicale și pentru a le asigura cele necesare traiului - doar atât ca facilități!