Rețelele Vodafone din 11 țări din Europa, inclusiv România, vor opera utilizând doar energie eoliană, solară sau hidroenergie până la finalul lunii iulie 2021, a anunțat vineri grupul. Compania a devansat astfel cu 3 ani acest obiectiv anunțat anterior pentru începutul anului 2025. În România, operatorul a anunțat deja, în februarie 2020, achiziționarea în proporție de 100% de energie verde pentru derularea operațiunilor sale, ca urmare a renegocierii contractelor cu furnizorii de energie, începând din 2020.

Energie eolianaFoto: Flickr

Noua rețea, numită Green Gigabit, va fi activă în toate piețele Vodafone din Europa, incluzând Germania, Marea Britanie, Spania, Italia, Portugalia, Irlanda, Grecia, România, Albania, Cehia și Ungaria până cel târziu la data de 31 iulie 2021.

Aproximativ patru cincimi din energia utilizată de rețelele Vodafone va proveni din surse regenerabile, fiind obținută direct de la furnizorii naționali de electricitate prin încheierea unor acorduri de cumpărare de energie electrică verde și plata unui “tarif verde” (green tariff). Restul de o cincime, furnizată prin acord cu proprietarii spațiilor și altor infrastructuri utilizate de Vodafone va fi acoperită prin obținerea unor Certificate de Proveniență a energiei regenerabile.