Virgil Popescu, ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, consideră că rețelele 5G ar trebui realizate cu parteneri euro-atlantici, nu cu cei chinezi. "Îmi doresc ca și partea de 5G să fie tot cu un partener euro-atlantic, nu îmi doresc 5G cu Huawei, iar 5G fără partea de telecomunicații nu se poate", a declarat Virgil Popescu într-un interviu pentru HotNews.ro, făcând referire la decizia luată de statul român de a renunța la partenerii chinezi în cazul proiectului reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, în favoarea unor potențiali parteneri euro-atlantici.

Virgil PopescuFoto: Hotnews

Întrebat despre posibilitatea ca Nuclearelectrica să participe la procesul de achiziție a Telekom, ministrul a spus că reprezentanții companiei nu au discutat cu el acest lucru.

"Cu mine nu a discutat acest lucru și nu cred că s-ar fi apucat să facă acest lucru fără să discute cu Ministerul Economiei, principalul acționar", a spus ministrul. Acesta spune că nu știe de unde a apărut această știre. "Nu știu de unde a apărut această știre. De altfel, am auzit că și Hidroelectrica...Nici în partea cealaltă nu am discutat", a spus ministrul.

Întrebat dacă exclude posibilitatea ca Nuclearelectrica și Hidroelectrica să achiziționeze Telekom, ministrul a răspuns: În general nu exclud nimic, dar nu am discutat acest lucru.

Vezi aici întreg interviul: VIDEO Virgil Popescu, ministrul Economiei, la interviurile HotNews.ro / Despre reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă: Suntem în discuții un consorțiu cu parteneri euro-atlantici / Despre BRUA: Cred că Ungaria își va construi partea de proiect

Vezi și