Proiectul Iordache privind preluarea controlului ANCOM, omorât și înviat în aceeași zi în Parlament: Miza ar putea fi chiar accesul Huawei la rețelele 5G, acuză deputatul USR Cătălin Drulă

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Joi, 20 august 2020, 17:46 Economie | Telecom


Florin Iordache
Foto: Hotnews
Deputatul PSD Florin Iordache și-a retras joi proiectul de lege care crea noi sinecuri plătite cu mii de euro și ar fi permis trimiterea a 4 politicieni care să participe la luarea deciziilor în ANCOM, autoritatea care reglementează piața de 3,5 miliarde de euro a comunicațiilor. Deputatul USR, Cătălin Drulă, atenționează însă că atacul PSD continuă, de data asta și cu sprijinul PNL: același proiect, minus câteva dintre cele mai toxice prevederi, a fost redepus de liderul deputaților PSD Alfred Simonis, alături de politicieni de la PNL, UDMR, Pro-România și Minorități. Miza este urișă: o piață de miliarde de euro și, potențial, accesul Huawei/Chinei la 5G în România, susține Drulă.

Reîntoarcerea lui Sorin Grindeanu în PSD, anunțată recent de acesta, a redeschis lupta în Parlament pentru banii și puterea din ANCOM, autoritatea care reglementează piața de 3,5 miliarde de euro a comunicațiilor electronice.

HotNews.ro a atenționat marți 18 august,
că deputatul PSD Florin Iordache a inițiat un proiect de lege potrivit căruia deciziile acestei autorități vor fi luate de un Comitet format din 7 membri, nu doar de un președinte și de cei doi vicepreședinți ca până acum. Apartenența acestora într-un partid nu va mai fi o incompatibilitate, nu vor răspunde penal și nici lipsa studiilor de specialitate nu va mai fi o problemă la numirea în funcții.

Proiectul lui Florin Iordache a scandalizat opinia publică, iar joi, 20 august, acesta și-a retras proiectul din Parlament.

Totuși, același proiect, din care au fost scoase prevederile cele mai toxice, a fost redepus la Camera Deputaților de către liderul deputaților PSD Alfred Simonis, cu sprijinul altor politicieni de la PNL (Andronache Gabriel), UDMR (Márton Árpád-Francisc), PMP (Cupă Ion), Pro-România (Havrici Emanuel-Iuliu) și Minorități (Grosaru Andi-Gabriel).

 • Deputatul USR, Cătălin Drulă, pe Facebook: Miza e uriașă: o piață de miliarde și, potențial, accesul Huawei/Chinei la 5G în România

Catalin Drula, deputat USR si presedinte al Comisiei IT
Foto: Arhiva personala
Deputatul USR, Cătălin Drulă, a atenționat joi pe Facebook că lupta pentru preluarea controlului ANCOM nu s-a terminat:

"SEMNAL DE ALARMĂ - ATACUL PSD LA ANCOM CONTINUĂ. Din păcate și cu sprijinul unor parlamentari PNL, de data aceasta. Miza e uriașă: o piață de miliarde și, potențial, accesul Huawei/Chinei la 5G în România.

ANCOM, arbitrul uriașei piețe telecom din România, este sub atacul PSD de câteva zile.

Zilele trecute, PSD prin Florin Iordache, a încercat să treacă rapid un proiect de lege prin care să creeze și la această instituție un Consiliu (pe model ANRE, ASF) de control care să înlocuiască modelul actual de conducere.

Tentativa aceasta vine pe ultima 100 de metri a actualului parlament, cât mai au majoritate pesediștii, ca să se asigure că vor avea controlul ANCOM, pe 6 ani.

A ieșit scandal public și Iordache și-a retras astăzi proiectul de lege. Proiectul a fost însă redepus de liderul deputaților PSD Alfred Simonis de data aceasta și cu un deputat PNL între co-semnatari, respectiv Gabriel Andronache. Proiectul este același minus vreo două din prevederile cele mai toxice.

Din 2016 încoace PSD a tot schimbat modelul de guvernanță la ANCOM. Dragnea întâi a mutat la Parlament numirea (aceasta era atributul guvernului până atunci). Apoi ca să se asigure că-l are la mână pe Grindeanu, a introdus un mod de demitere, eliminând mandatul fix de 6 ani.

Acum Grindeanu pleacă pentru că se întoarce în politică și funcția de președinte ANCOM e incompatibilă. Vorba bine, se întoarce, pentru că el a fost acolo tot timpul, dar acum e obligat să o facă și formal (înscriere în PSD).

Interimatul poate fi asigurat de un vicepreședinte până la alegeri. Din fericire, cei doi vicepreședinți actuali sunt oameni tehnici, profesioniști.

În mod normal, viitorul Parlament ar trebui să numească noul președinte al ANCOM. Un parlament în care PSD nu va mai avea controlul. O majoritate reformistă după decembrie, ar trebui să pună acolo un profesionist.

Miza acestei lege este schimbarea modului de conducere al ANCOM, adică formarea unui consiliu cu 7 poziții care ia decizii prin vot.

Și dacă PSD are majoritate acum cu sateliții săi (PRO ROMANIA, etc) își pot asigura și 4 poziții în consiliu, adică majoritatea. Pe celelalte 3, probabil le-or fi promis la PNL, UDMR.

Au încercat și pe noi, USR-ul, să ne tenteze să fim co-inițiatori și am respins categoric această propunere! USR este de altfel singurul partid care nu a semnat această nouă propunere toxică a PSD. Adică aceeași ca propunerea retrasă de faimosul Iordache, dar puțin coafată.

Propunerea legislativă schimbă și mandatul să fie fix de 6 ani, deci se asigură controlul PSD pe ANCOM pe termen lung.

În condițiile în care Huawei/China încearcă pe toate căile și agresiv, umblând pe la parlamentari, să nu fie exclusă de la furnizarea de echipamente 5G în România, e clar ce miză importantă are ANCOM-ul.

Facem un apel la toate partidele anti-PSD să-și retragă semnăturile și să nu voteze această lege. Iar dacă cumva reușește PSD să o treacă, îi cerem președintelui Iohannis să nu o promulge!

UPDATE (18:10) Deputatul PNL, Pavel Popescu susține pe Facebok că Grindeanu nu pleacă din ANCOM înainte de a se asigura ca își va mentine controlul PSD în instituție și că nu ar fi o coincidență presiunile Huawei pentru a nu fi excluși din licitația 5G.

Postare pavel popescu
Foto: Hotnews
"Din respect față de instituția ANCOM și față de profesioniștii din interiorul ei, m-am abținut în ultimii ani în a face comentarii politice despre cum funcționează lucrurile acolo. Am facut-o doar atunci când interesele cetățenilor români erau în mod direct afectate. Astăzi, aceste interese sunt afectate din nou:

Pe 7 noiembrie 2017, Sorin Grindeanu, fost Premier al României pus de Liviu Dragnea, Premier care a validat OUG 13 - ordonanța penalilor care a scos peste 1.000.000 de români în stradă, este numit Președinte al ANCOM. Acest lucru a fost posibil după ce majoritatea toxică a PSD a schimbat legea prin care Președintele României avea un rol crucial în procesul de numire a conducerii acestei instituții vitale pentru piața telecomunicațiilor.

Prima mișcare făcută de Sorin Grindeanu a fost aceea de a-și mări salariul la 10.000 de euro/lună! După acest “cadou”, au urmat zecile de angajări de pile de partid în instituție.

În tot acest timp, deși incompatibil, Sorin Grindeanu a făcut constant politică. Cum? Pe față, în ședințe de partid, în biroul lui Marcel Ciolacu. Mai mult, de fiecare dată când venea la prezentarea raportului instituției la Comisia IT, se transforma mereu în tehnocrat. Uita ședința de partid la care participase fix cu o zi înainte. Și Doamne ferește să îi fi atras atenția pentru că se transforma mereu în victimă, așa cum a facut-o și în cazul ordonanței 13 pe care fix el a promulgat-o. De fapt, în toată viața sa de politician, Sorin Grindeanu s-a folosit de două “calități”: viclenia și lașitatea. Să nu uitați asta niciodată.

Astăzi, Grindeanu pleacă de la ANCOM. Ar fi și cazul ținând cont de faptul că oricum nu dădea prea mult pe la birou. Pe așa salariu “mizerabil”, mai bine mergi la ședințele de CEX PSD sau în vacanță. Nu pleacă însă înainte de a se asigura ca își va mentine controlul total prin PSD în instituție. Schimba legea printr-un proiect legislativ depus astăzi în Parlament de liderul grupului PSD. Un proiect legislativ care va distruge pe termen lung, aproape iremediabil una dintre puținele instituții care mai funcționa la standarde europene.

NU E O COINCIDENȚĂ faptul că în aceste zile, Partidul Comunist Chinez face presiuni imense prin compania HUAWEI în România. Presiuni pentru a nu fi excluși cumva de la licitațiile 5G unde Partidul și-ar dori din răsputeri să poată controla în viitor infrastructurile și fluxurile de date ale noastre și ale familiilor noastre. Așa cum o face de exemplu, prin aplicația TIKTOK.

Cine intră în acest joc alături de PSD & Grindeanu (conștient sau inconștient) atacă în mod direct, pe termen lung, interesele geopolitice, de siguranță și de securitate ale României. Sunt fix aceiași oameni care strigau acum un an să ieșim din Europa și să rupem parteneriatele strategice. Cei care ma cunosc cu adevărat, știu că deși nu mă afișez într-un mod ipocrit cu drapelul și nu ma bat cu pumnul în piept numindu-mă patriot doar de dragul de a da bine în fața electoratului, îmi iubesc țara și cred că într-o zi poate fi vindecată de rănile produse de cei care fac mereu un joc dublu, periculos, promovând alte interese decât cele ale poporului român.

Dar despre mizele acestor zile, povestim după campania electorală.

P.S. 1 Aștept ca și-n aceste zile, angajații si profesioniștii din ANCOM să-și unească vocea cu mine așa cum au facut-o în 2017, când împreună, am reușit să scăpăm de Diță, Președintele care aproape că aruncase “în aer” instituția.
P.S. 2 Dacă partidul din care fac parte votează acest proiect de lege eu voi vota ferm, împotriva lui.",
a scris pe Facebook liberalul Pavel Popescu.

 • Ce prevederi toxice au fost scoase din noul proiect care schimbă controlul în ANCOM

Noul proiect de lege inițiat de paramentarii PSD, PNL, PMP, Pro-România, UDMR și Minorități va fi dezbătut tot în procedură de urgență, așa cum era și proiectul anterior inițiat de Florin Iordache.

Noul proiect prevede mai departea crearea unui Comitet de reglementare care să ia toate deciziile în cadrul ANCOM, comitet format din 7 membri, inclusiv președintele ți cei doi vicepreședinți care asigură în prezent conducerea autorității.

Pe de altă parte, din noul proiect de lege au fost eliminate prevederile care ar fi permis celor 7 membri să facă parte din partide politice, să nu poată răspunde penal ori să ocupe funcțiile chiar și cu studii din domeniul științelor sociale.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5182 vizualizari

 • -13 (21 voturi)    
  alo (Joi, 20 august 2020, 17:58)

  cucuveauamov [utilizator]

  cum a ramas cu Capitalismul si libera concurenta? jos comunismul! (+ neomarxistii)
  • +12 (20 voturi)    
   De ce tin comunistii cu dintii de huawei? (Joi, 20 august 2020, 19:18)

   alibaba_zeul_meu [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   De ce se arata asa de inversunati? De ce nu ar putea sa le fie indiferent? Daca era vorba de samsung treceau cu vederea. De ce multe conturi noi pe aici insistent-pro-huawei? Ce au de castigat din asta?
   • +10 (14 voturi)    
    PR (Joi, 20 august 2020, 20:43)

    Gica Georgescu [anonim] i-a raspuns lui alibaba_zeul_meu

    China cheltuie milioane de euro pe PR si probabil sute de milioane pe spagi la vanzatorii de tara Ponta PSD ca sa ii primim calul troian si mai tarziu sa ne cumpere bucata cu bucata la pret redus
    • -5 (7 voturi)    
     nu va mai luati dusi de val .... (Joi, 20 august 2020, 22:18)

     VaseaV [utilizator] i-a raspuns lui Gica Georgescu

     echipamentele chinezilor sunt cele mai bune... legat de securitate, nu are nici o treaba! este doar politic, iar statele incearca a amane cat mai mult 5g si huawei ca poate, poate pun mana pe mai multa piata. btw, unde era NSA ?
   • -2 (2 voturi)    
    nu tin cu dintii de huawei (Joi, 20 august 2020, 22:15)

    VaseaV [utilizator] i-a raspuns lui alibaba_zeul_meu

    acolo unde e rost de bani, hop si pupaza ..
    • 0 (2 voturi)    
     MI-a raspuns Vasea (Joi, 20 august 2020, 22:56)

     alibaba_zeul_meu [utilizator] i-a raspuns lui VaseaV

     Vasilievici... Nu-i asa, ca este pe fata?!.
     • -1 (3 voturi)    
      nu cred ca am inteles (Vineri, 21 august 2020, 12:56)

      VaseaV [utilizator] i-a raspuns lui alibaba_zeul_meu

      ce este pe fata ? Se da apa la moara la niste temeri care practic nu se pot intampla. Trebuie inteles ce e in spatele echipamentelor si a designului pentru a putea intelege daca ceea ce politicienii spun este adevarat sau nu. Nu imi place ca au inceput chinezii sa fie mai buni in proiecte decat europenii sau americani, dar ce sa-i faci ? cam asta e adevarul. Cateoata adevarul doare, dar daca il accepti, te faci bine mai repede!
  • +7 (13 voturi)    
   Ce miros de spaga PSD PNL PMP Pro-Ro UDMR Minorită (Joi, 20 august 2020, 20:10)

   UnOarecare [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   ți vine dinspre acest ANCOM....
 • -2 (12 voturi)    
  >>>> (Joi, 20 august 2020, 18:06)

  GemstonePig [utilizator]

  Luni spuneam
  (Luni, 17 august 2020, 16:07) GemstonePig [utilizator]
  Ce inseamna capitalismul asta: poti sa inchiriezi postaci la kil la metru mai destepti mai subtili mai din topor depinde cati bani dai, daca ai bani mai multi poti sa incerci si cu parlamentari, cu asazisi gurnalisti cum e maestru cristoiu, cu lacomi ca bufnici, ski is the limit tovarasi nu va zgarciti sunt sigur ca in Romania pueti cheltui miliarde fara nici un rezultat (tipic romanesc)
  Si iata ca au dat o spaga la parlament, si unde daca nu la psd si cui daca nu lui ciordache?! Apoi s-au prins ailalti si vor si ei cascaval.
  • -11 (15 voturi)    
   Cred ai avut si nu ai scapat de gaze... (Joi, 20 august 2020, 18:56)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

   Cred ai avut si nu ai scapat de gaze...

   ...daca zici ca ragaiala asta e repetitiva.
 • +12 (20 voturi)    
  PSD, Ponta = slugile Chinei (Joi, 20 august 2020, 18:13)

  Gica Georgescu [anonim]

  Deja China influenteaza schimbari politice majore la nivel inalt in conducerea statului roman prin slugile sale meschine din PSD.
  Avem o motiune de cenzura la scurt timp dupa ce guvernul a lansat in dezbatere publica un proiect legislativ care ar impiedica producatori chinezi afiliati PLA (People Liberation Army) sa instaleze 5G in Romania.
  In aceeasi perioada este reformata ANCOM, institutie cheie in obtinerea licentelor pentru echipamente telecom.
  Amestecul Chinei in politica interna a Romaniei este cat se poate de clar si a depasit limita de bun simt.
  • -3 (13 voturi)    
   Prietene, (Joi, 20 august 2020, 19:12)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui Gica Georgescu

   "România a fost prima țară din lume care, în plin război comercial între SUA și China, a semnat un Memorandum 5G cu SUA, un act al cărui scop ar fi eliminarea folosirii echipamentelor chinezilor de la Huawei, acuzați că ar permite spionajul Chinei asupra informațiilor din rețelele IT occidentale...."

   ============================

   Probabil ca prestezi si tu pentru un coltisor de pizza si latri ca Klaus (este ca se potriveste semicacofonia?): "Peee-Seee-Deee", dar realitatea e ca:

   - Memorandumul 5G (ce favorizeaza US impotriva Chineri) a fost semnat de guvernul PSD...cand OrGan-ul de acum juca leapsa prin Romanika.
   -Legea care aproba Memorandumul respectiv a fost aprobata de Parlamentul Romaniei (majoritar PSD)

   ...dar sigur, ca pentru matale, in asteptarea resturilor de Pizza de la stapan, toate astea sunt semne ca PSD e mana in mana cu China! Cand ai un singur neuron si la un capat e Peee-Seee-Deee...reactia e normala.

   Astept reactiile pline de inteligenta ale celorlati #rezisti minoneuronali cu un capat conectat la Rusia...care sa-mi reaminteasca ca sunt rus si sunt platit de Putin.
   Si minusurile cuvenite unei postari inteligente pe acest site.
   • +3 (9 voturi)    
    Semnarea memorandumului nu e suficienta (Joi, 20 august 2020, 20:37)

    Gica Georgescu [anonim] i-a raspuns lui newlook

    Memorandumul trebuie pus in aplicare prin proiect de lege sau hotarare de guvern.
    Aici intervine PSD, din dragoste pentru yuani, reformeaza ANCOM si da jos guvernul ca sa puna in aplicare celalalt memorandum, semnat de Ponta cu China.
   • +1 (5 voturi)    
    Citezi de aici: (Joi, 20 august 2020, 22:04)

    alibaba_zeul_meu [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    https://comunic.ro/news/razboiul-5g-sua-china-a-divizat-europa-de-ce-romania-se-grabeste-incet-pentru-a-elimina-accesul-chinezilor-din-viitoarele-retele-5g/

    Date Domeniu
    Nume Domeniu: comunic.ro

    Data Înregistrării: Before 2001

    Data Expirării: 2021-05-31

    Nameservere: nsx.euroweb.ro
    tag.euroweb.ro

    Înregistrări DS: Record not Set

    Stări: OK
    Date Deținător (Registrant)

    Tip Persoana: Persoană Fizică

    Notă: Conform Regulamentului General privind Protecția Datelor cu caracter personal 2016/679(GDPR), datele cu caracter personal al persoanelor fizice nu se publică.

    Ca un exemplu (nu ca as insinua ceva) avem pebloguri.ro:

    Nume Domeniu: pebloguri.ro

    Data Înregistrării: 2015-01-02

    Data Expirării: 2021-12-31

    Nameservere: ns1.your-server.de
    ns.second-ns.com
    ns3.second-ns.de
    Înregistrări DS: Record not Set

    Stări: OK
    Date Deținător (Registrant)

    Tip Persoana: Persoană Fizică

    Notă: Conform Regulamentului General privind Protecția Datelor cu caracter personal 2016/679(GDPR), datele cu caracter personal al persoanelor fizice nu se publică.

    Voi aveti totul pe "persoana fizica". Intermitent aveti si statul. Nu va mai satura dracu!
   • 0 (4 voturi)    
    Van Doiculescu (Joi, 20 august 2020, 22:08)

    alibaba_zeul_meu [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    este prietenul tau.
 • 0 (14 voturi)    
  Iordache zis Ciordache... (Joi, 20 august 2020, 18:28)

  Soarele [utilizator]

  ... şi găsit naşul, deoarece Drulă trage opinia publică de ... mânecă (hmmm... nevermind).
 • +14 (22 voturi)    
  Câtă ticăloșie la bolșevicii de rit stalinist (Joi, 20 august 2020, 18:33)

  Rescator [utilizator]

  din coteria penală PSD/PCR! Joacă comedia sinistră
  cu polițistul bun și cel rău,promovând un proiect de
  lege mafiot.Dacă și PNL-ul pune botul,înseamnă că
  Mafia s-a generalizat.Românii trebuie să știe că
  toate companiile chinezești raportează totul la
  Partidul Comunist și la serviciile sale de spionaj.
  Având în vedere relațiile de iubire cu Rusia lui Putin,
  informații relevante pentru securitatea unei țări ajung
  rapid la Kremlin.Asta vrea de fapt coteria trădătoare
  PSD/PCR.
 • +3 (9 voturi)    
  incetati sa mai votati panaramele astea!! (Joi, 20 august 2020, 20:08)

  cristi_an [utilizator]

  treziti-va bai oameni buni
 • -3 (11 voturi)    
  Povesti din ciclul... (Joi, 20 august 2020, 20:20)

  Criogenia [utilizator]

  ..."PSD vinde Ardialul la unguri in fiecare an..." (Cu sau fara ardeleni?!?)

  Conform USR prin nefericitul asta acum se vinde 5G la Chinezi...

  Pana la alegeri parca prevad ca mai apare vre-un maimutoi ca zice despre Cernavoda sau Hidroelectrica ca o vinde PSD lui Putin direct pe persoana fizica...asa ca sa fie circul complet doar se apropie alegerile si rumegatorii trebuie hraniti.

  Culmea ironiei este ca din aceste "ziceri" izvorate din putul ratiunii unora mai plapanzi la minte reiese ca PSD VINDE macar ceva...inseamna ca se platesc bani(ironic), prin urmare se castiga ceva fata de guvernele liberale care dupa ce ca fac cadou orice USA si UE...mai platesc si ceva bani in plus la tranzactiile respective..desigur cu ironia aferenta.

  Deci baieti postaci cu zeci de conturi de postaceala in toata presa online (va stiti fiecare ce si cum)...spuneti mai bine data viitoare ca PSD vrea sa faca CADOU diverse sau intreaga tara, daca spuneti ca Vinde crede lumea ca e de bine ca se incaseaza Bani...
 • -1 (7 voturi)    
  Exista solutii pt naravul ciumei rosii (Joi, 20 august 2020, 20:31)

  /./ [utilizator]

  ciuma rosie care e finantata puternic de Huawei si China.Treaba e simpla, azi impozitul pe profit al operatorilor este de 16% daca operatorii se incapataneaza sa pastreze Huawei si ZTE in retea impozitul poate sarii la 30, sau poate 50 sau poate 80% in functie de ce decide urmatoarea guvernare.Iar daca operatorii se gandesc ca sunt mai destepti si se fac ca nu mai au profit si totusi pastreaza Huaweiul si ZTE-ul atunci se poate platii impozit pe cifra de afaceri.In mod normal cred ca mesajul pt toti operatorii este cat se poate de clar, ba baieti 5G-ul va fi construit fara chinezi asta daca nu vreti sa pierdeti o gramada de bani.Se gasesc solutii astfel incat finantarea ciumei rosii de catre partidul comunist din china prin Huawei sa fie oprita.
  • +2 (4 voturi)    
   La cati bani au operatorii (Joi, 20 august 2020, 22:24)

   Gica Georgescu [anonim] i-a raspuns lui /./

   I-ar face o oferta de nerefuzat oricarui partid care incearca sa elimine prin supraimpozitare acei producatori sub control PCC. Si ar mai si fi problema constitutionalitatii.
   Principala solutie ramane cea a proiectului de lege care introduce CSAT in luarea deciziei, aceasta nu poate fi contestata deoarece, in mod evident, astfel de decizii privesc securitatea nationala, independenta economica si suveranitatea.
   Din pacate China are ca aliat PSD, un partid cu supermajoritate parlamentara.
 • +2 (8 voturi)    
  Problema e ca... (Vineri, 21 august 2020, 0:23)

  Cataleya [utilizator]

  ..atunci cand te trage pe sfoara chinezul, rusul sau turcul, chiar daca-i prinzi nu prea ai ce sa le faci.

  Nu spun ca in UE sau USA nu exista tendinte de escrocare si de spionaj, doar ca, de bine de rau, atunci cand sunt prinsi exista cadrul legal pt a putea fi pedepsiti, uneori chiar foarte usturator.
  In schimb, chinezii, rusii sau turcii iti rad in nas si nu se tem de absolut nicio decizie judecatoreasca luata de cine stie ce tribunal occidental, atunci cand e vb de infailibilitatea comunismului chinezesc sau orgoliul sultanilor Putin si Erdogan.
  • -2 (8 voturi)    
   Spionaj (Vineri, 21 august 2020, 5:46)

   Criogenia [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   Cine, pe cine , ce si de ce ar spiona in Romania?

   Porcul din cotetul de langa WC-ul sapat in curtea scolii?

   Armata romana plina de ruginituri si umane si materiale?

   Autostrazile si industria care sunt inexistente?

   Are Romania vre-o tehnologie de ultima generatie dezvoltata in secret in centrele de cercetare transformate in apartamente si birouri destinate lucratorilor sclavagiti de corporatii?

   Mai exista resursa naturala necontractata pana acum in afara de gold corporation care sa fie in atentia spionilor asta in conditiile in care prospectiunile geologice sunt facute numai de firme straine...Romania le-a desfiintat pe toate...?!?

   Ce sa spioneze? Lanurile de grau , porumb si alte cereale?

   Pe Coana Mita cu concubinul in tandreturi?

   Ati vazut filme cam multe in ultima vreme unii dintre voi...ati inceput sa credeti orice.
 • +2 (2 voturi)    
  ANCOM sa vada (Marţi, 25 august 2020, 22:48)

  CristianG [utilizator]

  de contractele abuzive si de sumele suprafacturate de TOATE firmele de telefonie mobila.
  Dupa aceea sa se planga ca este atacata.
 • +1 (1 vot)    
  N-avem profesioniști cu coloana (Miercuri, 26 august 2020, 2:40)

  Koczka [utilizator]

  In mod normal o astfel de instituție ar trebui să funcționeze numai cu profesioniști nealiniați politic. Eventual numai președintele ar putea fi numit politic cu mandat limitat adică ii încetează numirea odată cu cei care l-au numit. Alte intruziuni ale politicului ar trebui rejectate chiar de profesioniștii instituției, adică să refuze orice colaborare și înregimentare politica. Dar ciolanul e gras și profesioniștii nu sunt chiar profesioniști de fapt. Că asta e treaba în Romanica.
  • 0 (0 voturi)    
   Profesioniști s-ar mai găsi,dar la primul (Miercuri, 26 august 2020, 12:50)

   Rescator [utilizator] i-a raspuns lui Koczka

   caz de opoziție din partea lor sunt exectați în cel
   mult o săptămână de GIO PSD/PCR.
   Vă spune asta unul pățit.
   Vor găsi nod în papură,ba că de ce au bască,iar
   dacă au de ce au!?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by