Încă o licitație majoră, de aproape 190 milioane lei, la ONAC: Abonamente de voce, internet mobil și telefoane pentru zeci de ministere, agenții și instituții publice

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Marţi, 1 septembrie 2020, 11:16 Economie | Telecom


Cornelia Nagy, sefa ONAC
Foto: AGERPRES
​Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) a demarat marți o nouă licitație deschisă pentru achiziția de abonamente de voce și internet mobil cu telefoane incluse pe o perioadă de 2 ani pentru zeci de ministere, agenții și instituții publice, contract estimat la peste 189 milioane lei (peste 39 milioane de euro) fără TVA. Guvernul Orban vrea să schimbe în prezent conducerea ONAC pe care o învinovățește că ar fi întârziat achiziția celor 250.000 de tablete promise elevilor în noul an școlar pentru desfășurarea cursurilor online.

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) a demarat marți o nouă licitație deschisă pentru achiziția de abonamente de voce și internet mobil, cu telefoane mobile incluse pentru ministere, agenții și instituții publice precum: Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Ministerul Agriculturii, Ministerul Finanțelor, Consiliul Național al Audiovizualului, Agenția Națională de Presă Agerpres, Agenția de Plăți în Agricultură (APIA), Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), diverse Direcții de Sănătate Publică etc..

Contractul cu o valoare estimată fără TVA de peste 189 milioane lei (peste 39,04 milioane de euro) este finanțat din fonduri publice și implică încheierea unui acord-cadru cu o durată de implementare de 24 de luni, conforma datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).


Contractul se va atribui pe principiul cel mai bun raport calitate/preț, în care componenta financiară va conta în proporție de 85%, iar implementarea unui proiect social care să contribuie la protecția mediului pe teritoriul național va conta în proporție de 15%.

  • "În cadrul acestui factor de evaluare se punctează valoarea pe care ofertantul o va aloca pentru implementarea pe durata acordului-cadru centralizat a unui proiect care să aibă drept scop creşterea calităţii vieţii persoanelor care locuiesc în zona/zonele geografice naționale sau îmbunătăţirea mediului înconjurător arondat acestor zone. Ofertantul are dreptul de a alege/selecta localitatea/localităţile unde să deruleze aceste activităţi pentru implementarea proiectului.", se arată în anunțul de licitație.

Acordul-cadru se va semna cu maximum 4 operatori
care prezintă oferte admisibile. Contractele subsecvente vor fi atribuite fără reluarea competiţiei, iar încheierea şi implementarea acestora cade în sarcina autorităților beneficiare.

Operatorul clasat pe primul loc în urma aplicării criteriului de atribuire al acordului-cadru centralizat va avea prioritate pentru încheierea contractelor subsecvente, se menționează în procedura de licitație.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 12 octombrie 2020. În aceeași zi va avea loc și ședința de deschidere a ofertelor.

  • Guvernul vrea să schimbe conducerea ONAC pe motiv că ar fi întârziat achiziția a 250.000 de tablete pentru desfășurarea cursurilor online

Premierul Ludovic Orban a anunțat duminică seara că Guvernul va putea achiziționa doar 70-80.000 din cele 250.000 de tablete promise elevilor în noul an școlar pentru desfășurarea cursurilor online, în condițiile pandemiei de COVID-19 și a criticat conducerea Oficiului Național pentru Achiziţii Centralizate (ONAC), care a gestionat licitația de peste 126 milioane de lei pentru achiziția celor 250.000 de tablete.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat luni seara că i-a solicitat premierului Ludovic Orban demiterea președintelui Oficiului Național de Achiziții Centralizate (ONAC), Cornelia Nagy,
în urma rezultatului dezamăgitor al licitației privind achiziția de tablete pentru elevi. „Vreau reluarea, în regim de maximă urgență, a procedurilor de licitație”, a transmis Monica Anisie pe Facebook.


Licitația pentru tablete a fost publicată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP) pe 14 iulie 2020, după ce Guvernul a anunțat că aloca 150 de milioane de lei pentru aceste dispozitive. Contractul cu o valoare de peste 126 milioane lei (fără TVA) este împărțit în 9 loturi.

În cadrul procedurii organizate de Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) au depus oferte: Orange, Vodafone, Telekom Romania Mobile Communications (n.a fosta Cosmote) și firma Producton SRL.

  • Șefa ONAC pentru Edupedu.ro: Orange ar putea furniza peste 80.000 de tablete în urma rezultatelor licitaței

Cornelia Nagy, șefa Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC), a declarat luni, 31 august, pentru Edupedu.ro, că "firma care a câștigat licitația pentru 3 loturi care au împreună 82.826 de tablete școlare este compania Orange." Pentru restul de șase loturi, șefa ONAC a precizat că “nu au primit oferte conforme cu termenul de livrare din caietul de sarcini”, așa că licitația va trebui să fie reluată.

Aceasta a mai spus că procedura se află acum în perioada de 11 zile când se pot depune contestații, iar dacă nu vor fi contestații, atunci pe 8 septembrie se poate încheia acordul cadru cu Orange pentru cele trei loturi: Regiunea București-Ilfov, Regiunea Centru și Regiunea Sud.

În total ar fi vorba despre 82.826 de tablete pentru 14 județe și Capitala. În total Orange a ofertat 41.313.608,8 RON fără TVA pentru 82.826 de tablete, deci valoarea unei singure tablete cu conexiune la internet timp de 2 ani este de 498,8 lei, potrivit Edupedu.ro.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.2149 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Cat e parandaratul? (Marţi, 1 septembrie 2020, 11:57)

    salvatore [utilizator]

    15-20%? Sau poate 30% ca vin doua rânduri de alegeri și sunt cheltuieli mari?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by