​Orange a confirmat joi pentru HotNews.ro semnarea acordului-cadru pentru livrarea celor aproape 83.000 de tablete dotate cu internet pentru școlile din București și alte 14 județe, dar spune că urmează să primească invitația pentru semnarea contractului subsecvent. Conform obligațiilor asumate la licitație, termenul limită pentru livrarea tabletelor ar fi astăzi, 10 septembrie. Cornelia Nagy, șefa ONAC, autoritatea care a organizat licitația, spune că Ministerul Educației este cel care ar trebui să semneze acum acest contract, fără de care nu există un angajament legal pentru care să înceapă livrarea tabletelor.

TableteFoto: msit asia
  • “Confirmăm semnarea în data de 9 septembrie a Acordului-Cadru pentru această procedură de achiziții publice. Conform prevederilor acestuia, urmează să primim invitația pentru semnarea contractului subsecvent. Vă asigurăm că Orange România va respecta clauzele contractuale și dispozitiile legale in vigoare in materie de achizitii publice.”, au declarat joi pentru HotNews.ro oficialii Orange România, fără alte detalii.

Cine ar trebui să transmită această invitație către Orange?

Ministerul Educației, susține Cornelia Nagy, președintele Oficiului Național pentru Achiziți Centralizate (ONAC), autoritatea care a organizat licitația pentru tablete și a și semnat miercuri, 9 septembrie, acordul cadru cu Orange, informație prezentată de HotNews.ro.

  • "Acordul-cadru nu este un angajament legal, ci o promisiune de vânzare-cumpărare. Pentru a se transforma într-un angajament legal trebuie încheiat obligatoriu contractul subsecvent între Ministerul Educației și Orange.", a declarat joi pentru HotNews.ro Cornelia Nagy, președintele ONAC.

Ce ofertă a făcut Orange: Prețul unei tablete cu internet inclus pe 2 ani este de 498,8 lei (fără TVA)

Aceasta a transmis la solicitarea HotNews.ro și oferta cu care Orange a câștigat 3 din cele 9 loturi ale licitației pentru achiziția a 250.000 de tablete cu internet inclus pentru facilitarea activităților didactice la distanță pentru elevii din medii defavorizate, înmatriculați în unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

Click pentru a deschide

Mai exact, Orange și-a asumat că va livra 82.826 de tablete dotate cu internet pentru o perioadă de 2 ani contra sumei de 41.313.608 lei (fără TVA). Aceasta ar însemna că prețul unei tablete ar fi de 498,8 lei (fără TVA).

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) a semnat miercuri, 9 septembrie, un acord-cadru cu Orange pentru achiziția a aproximativ 83.000 de tablete cu internet pentru o perioadă de 2 ani, a declarat miercuri pentru HotNews.ro Cornelia Nagy, președintele autorității. Orange ar trebui să semneze acum contractul subsecvent cu Ministerul Educației și să livreze tabletele în școlile din București și alte 14 județe până joi, 10 septembrie, în caz contrar riscând penalități conform obligațiilor asumate în urma lictației pe care a câștigat-o, a explicat șefa ONAC.

Cornelia Nagy, sefa ONAC

Cornelia Nagy, sefa ONAC

Foto: AGERPRES

"Am semnat astăzi acordul cadru cu Orange pentru achiziția a circa 83.000 de tablete cu internet pe 2 ani pentru cele trei loturi: Regiunea București-Ilfov, Regiunea Centru și Regiunea Sud. Ministerul Educației trebuie să semneze acum contractul subsecvent." a declarat miercuri pentru HotNews.ro Cornelia Nagy, președintele ONAC.

Vor fi aceste tablete pe băncile elevilor de luni, 14 septembrie, când începe școala?

"Nu pot să confirm acest lucru, întrebați-i pe cei de la Orange. Termenul de livrare prevăzut în caietul de sarcini al procedurii de achiziție și asumat de operator este de 10 septembrie 2020, iar dacă marfa nu ajunge în acest termen se percep penalități pentru zilele de întârziere.", a declarat pentru HotNews.ro Cornelia Nagy.

Click pentru a deschide

Amintim faptul că licitația pentru ahiziția a 250.000 de tablete a fost demarată de către Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) în data de 14 iulie 2020, după ce Guvernul a anunțat că aloca 150 de milioane de lei, fonduri bugetare, pentru aceste dispozitive. Contractul cu o valoare de peste 126 milioane lei (fără TVA) este împărțit în 9 loturi.

În cadrul procedurii s-au stabilit câștigătorii numai în cazul a trei loturi pentru Regiunea București-Ilfov, Regiunea Centru și Regiunea Sud.

Este vorba de asocierea dintre Orange România (lider) și firma Advanced Technologies SRL (terț). La licitație au mai participat Vodafone România, grupul de firme Telekom România (n.a fostele Romtelecom și Cosmote) și firma Producton SRL. Nu au existat contestații.

Click pentru a deschide

Orange și Advanced Technologies trebuie să livreze acum aproximativ 83.000 de tablete cu internet 4G nelimitat pentru o perioadă de 24 de luni.

Cornelia Nagy a declarat miercuri pentru HotNews.ro că licitația pentru celelalte 6 loturi în care ar urma să se achiziționeze restul de peste 160.000 de tablete se va relua vineri, 11 septembrie.