​Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) a primit o singură ofertă în procedura de achiziție a încă peste 167.000 de tablete cu internet pe 2 ani pentru elevii din medii defavorizate din 27 de județe, a precizat vineri pentru HotNews.ro Cornelia Nagy, președintele ONAC. Mai exact, Vodafone, al doilea mare operator local de comunicații mobile, a ofertat livrarea a 108.327 de tablete, iar dacă oferta depusă este conformă cu cerințele, compania va fi declarată câștigătoare.

TableteFoto: msit asia

După eșecul licitației anterioare, în care s-a încheiat un acord-cadru cu Orange pentru doar 3 din cele 9 loturi licitate, și pentru că anul școlar a început deja, ONAC a ales o cale mai rapidă - achiziția prin negociere, iar ofertele trebuiau transmise până vineri, 18 septembrie. Valoarea maximă estimată a acordului cadru pentru cele 6 loturi de tablete depășește 84,2 milioane de lei.

Astăzi a fost termenul limită pentru depunerea ofertelor în această nouă procedură și contactată de HotNews.ro, Cornelia Nagy, președintele ONAC, a precizat că Vodafone a depus singura ofertă pentru 108.327 de tablete cu internet pe 2 ani.

Cornelia Nagy, sefa ONAC

Cornelia Nagy, sefa ONAC

Foto: AGERPRES

"Vodafone a ofertat pentru 108.327 de tablete.2 loturi cu aproape 50.000 de tablete au rămas neofertate, dar vom relua procedura de achiziție și pentru acestea. Estimăm că săptămâna viitoare vom declara firma câștigătoare, dacă oferta depusă de Vodafone este conformă",a declarat vineri, 18 septembrie pentru HotNews.ro Cornelia Nagy, președintele ONAC.

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) a anunțat luni seara că va derula în regim de urgență, în numele și pentru Ministerul Educației și Cercetării, o nouă procedură de achiziție de tablete cu internet pe 2 ani pentru următoarele loturi:

  • - Lot 3 Regiunea Nord-Est 1 (Bacău, Botoșani, Neamț) - valoarea maxim estimată 14.873.948 lei (fără TVA)
  • - Lot 4 Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj) - valoarea maxim estimată 14.796.806 lei (fără TVA)
  • - Lot 5 Regiunea Vest (Arad, Caraș Severin, Hunedoara, Timiș) - valoarea maxim estimată - 8.988.410 lei (fără TVA)
  • - Lot 6 Regiunea Sud-Vest (Dolj, Olt, Vâlcea, Mehedinți, Gorj) - - valoarea maxim estimată - 14.382.857 lei (fără TVA)
  • - Lot 8 Regiunea Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea) - valoarea maxim estimată - 15.601.510 lei (fără TVA)
  • - Lot 9 Zona Nord-Est 2 (Iași, Suceava, Vaslui) - valoarea maxim estimată - 15.645.880 lei (fără TVA)

Criteriul de atribuire: În urma derulării procedurii de achiziție va fi stabilită oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic pe baza criteriului de atribuire "cel mai bun raport calitate-preț". Componenta financiară va conta în proporție de 80% în algoritmul de calcul al ofertelor.

Click pentru a deschide

În total pentru cele 6 loturi ar fi trebuit să se achiziționeze 167.174 de tabletecu internet inclus pe 2 ani, valoarea maxim estimată fiind de 84.289.411 lei (fără TVA), prețul unitar al unei tablete fiind astfel estimat la 504 lei, se arată în invitația la procedura de achiziție publicată luni seara de ONAC.