- Situația a fost semnalată joi de deputatul USR, Cătălin Drulă, pe pagina sa de Facebook:
"Agitație mare, se întrunesc Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului în dimineața aceasta la ora 11. Pentru ce?
Și-a trimis Grindeanu demisia 2.0 - adică a modificat-o din 16 octombrie în data de azi, 8 octombrie. Și-au dat seama pesediștii că era ilegal procesul.
Bătaia de joc asupra procesului rămâne. PSD se grăbește ca trenul, deși nu e nicio grabă. Doar până mâine (vineri) la ora 12 se mai pot depune candidaturile pentru președinția ANCOM. Nu vor audieri ale candidaților, vor să facă repede plen reunit și să voteze alesul cu majoritatea pe care încă o au.
În mod normal aș face un apel către oamenii cu competențe și carieră care își doresc să-și depună candidatura (la acest tip de numire, nu partidele depun candidaturile, ci cetățenii se înscriu direct).
Dar știu că tot procesul este viciat de PSD care are deja pre-selectat succesorul lui Grindeanu și se grăbește, făcând greșeli de procedură, să-l pună repede pe tron.
În caz că cineva dorește totuși să se înscrie, conform legii candidaturile se depun la secretariatul comisiei de IT&C la adresa de e-mail cti@cdep.ro"
La BPR s-a stabilit un plen reunit astăzi de la ora 15.00 cu cele doua puncte pe ordinea de zi, respectiv demisia lui Sorin Grindeanu din funcția de președinte ANCOM și Proiectul de Hotărâre a Parlamentului privind declararea vacantă a funcției de președinte al ANCOM.
Ulterior și Cătălin Drulă a revenit cu o nouă postare în care precizează că "PSD convoacă ședință reunită de plen a Camerei Deputaților și Senatului peste 4 ore doar pentru a lua act de demisia lui Grindeanu. Și-au dat seama că au nevoie de vacantare înainte să înceapă concursul de candidaturi. (..)".
Cum arată demisia modificată de Sorin Grindeanu pentru a intra în vigoare de azi, 8 octombrie:

Click pentru a deschide
În legea de înființare a ANCOM, la art. 11 se precizează că "propunerile de candidați pentru funcțiile prevăzute la alin. (1) se înaintează Birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, în termen de 30 de zile de la data vacantării funcțiilor."
Ori, în demisia anterioară trimisă Parlamentului în data de 1 octombrie, Sorin Grindeanu spunea că își dă demisia începând cu 16 octombrie.
- Cum arăta prima demisie a lui Sorin Grindeanu, care ar fi intrat în vigoare din 16 octombrie:
În data de 5 octombrie Birourile Permanente ale Parlamentului au luat act de această demisie și au stabilit un calendar foarte scurt - candidaturile urmând să fie trimise până vineri, 9 octombrie. Acest lucru ar fi fost însă ilegal, după cum a semnalat depuatul USR Cătălin Drulă.
Care este calendarul alegerii noului președinte al ANCOM

Click pentru a deschide
Reîntoarcerea lui Sorin Grindeanu în PSD a redeschis bătălia politică pentru controlul Autorității de reglementare în comunicații (ANCOM). Sorin Grindeanu a devenit incompatibil după ce a revenit în politică, fiind ales în funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD. Actuala lege de funcționare a ANCOM îi interzice acestuia să fie și membru de partid și președinte al autorității, dar are la dispoziție un termen de 3 luni pentru a ieși din starea de incompatibilitate în care se află.
Luna trecută, Sorin Grindeanu a declarat că va demisiona din funcţia de preşedinte al ANCOM în septembrie 2020, după transpunerea în legislaţia română a memorandumului România-SUA privind tehnologia 5G.
Sorin Grindeanu a venit la conducerea ANCOM în noiembrie 2017, după excluderea din PSD în urma unui conflict cu Liviu Dragnea. În prezent, legea îi interzice lui Grindeanu să fie membru de partid și președinte al ANCOM în același timp și ar mai avea peste 2 ani și jumătate de mandat la conducerea acestei autorități.
încă o dovadă a jigodismului psd -ponta-tăriceanu!
el fiind obisnuit ca atunci cand primeste un scaun sa se lege de el pe viata, asa e l;a PSD - functie la STAT pe viata
ca nici ei nu stiu ce fac.. in afara ca incaseaza salarii incepand cu 6000 lei net si se opresc pe la 30.000 lei net PE LUNA
binenteles PNL l-ar putea coopta, ca l-a "injurat" pe draknea