La scurt timp după ce Orange a anunțat că a semnat acordul pentru preluarea pachetului majoritar de acțiuni de 54% la operatorul de comunicații fixe Telekom Romania Communications (n.a fostul Romtelecom), grupul de firme Telekom Romania (n.a fostele Romtelecom și Cosmote) a comunicat că începând de luni, 9 noiembrie, are un nou director general: Vladan Pekovic, care îl va înlocui pe Miroslav Majoros care își încheie mandatul. Comunicatul Telekom Romania nu spune nimic despre tranzactia cu Orange, dar Telekom a transmis anterior un comunicat privind această tranzacție.

Vladan Pekovic, CEO Telekom RomaniaFoto: Telekom Romania

Până la această numire, Vladan Pekovic a fost Director Executiv Tehnologie și Informație în cadrul Telekom Romania, va prelua conducerea operațiunilor din România, înlocuindu-l pe Miroslav Majoroš care își încheie mandatul.

Vladan Pekovic (49 de ani) este un profesionist cu o carieră internaţională acumulată pe pieţe din Europa, Africa, America Latina şi Statele Unite ale Americii, având peste 22 ani de experienţă în industria telecomunicaţiilor, în care s-a axat pe integrarea reţelelor şi a sistemelor IT, precum şi pe implementarea, dezvoltarea şi operarea celor mai complexe şi avansate reţele mobile şi fixe.

Înainte de a se alătura echipei Telekom Romania în 2017, Vladan Pekovic a fost Director Executiv Tehnologie şi Informaţie în cadrul Crnogorski Telekom.

  • „Doresc să-i mulțumesc domnului Miroslav Majoroš pentru contribuția sa valoroasă din ultimii cinci ani. Concentrat pe digitalizare, convergență și mentalitate de creștere, acesta a obținut o schimbare durabilă a afacerii într-o piață foarte competitivă cum este România. Efortul constant și angajamentul întregii echipe Telekom Romania au dus la transformarea semnificativă a companiei și la performanțe îmbunătățite. În același timp, mă bucur că domnul Vladan Pekovic va coordona operațiunile din România și sunt convins că va dezvolta în continuare operațiunile fixe și mobile ale companiei. Îi urez succes în noul său mandat de a conduce Telekom Romania, în beneficiul clienților, angajaților și acționarilor companiei.”, a declarat Michael Tsamaz, Președinte și CEO OTE Group și Președinte al Consiliului de Administrație al Telekom Romania Communications.

În comunicatul Telekom România sunt prezentate alte detalii din CV-ul lui Vladan Pekovic, dar nu se spune absolut nimic despre tranzacția anunțată luni, 9 noiembrie 2020, de grupul Orange.