OLX Global BV, prezent în România pe piața de anunțuri online prin intermediul platformelor „olx.ro”, „autovit.ro” și „storia.ro”, intenționează să preia societatea Kiwi Finance, care desfășoară în principal activități de intermediere credite, a anunțat marți Consiliul Concurenței, care analizează această tranzacție.

OLXFoto: Wikipedia

"OLX Global BV, parte din grupul OLX care aparține grupului Naspers, este prezent în România pe piața de anunțuri online prin intermediul platformelor „olx.ro”, „autovit.ro” și „storia.ro”. În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacție trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurență va evalua operaţiunea în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.", a mai precizat autoritatea de concurență.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin e-mail la adresa servicii@consiliulconcurentei.ro sau prin poştă la adresa instituției în termen de 20 zile de la data prezentului anunţ.