Ciprian Teleman, propus ministru la Digitalizare, a încasat anul trecut dividende de la firma Accountess Profile SRL, controlată în proporție de 80% de soția sa, Mihaela Teleman. Această firmă a fost mandatarul financiar al Uniunii Salvați România (USR) pentru alegerile locale din 2020 și pentru alegerile prezidențiale din 2019. Cei doi soți Teleman au încasat anul trecut dividende în valoare de aproape 540.000 de lei de la această firmă. Contactat de HotNews.ro, Ciprian Teleman susține că nu ar fi niciun conflict de interese, deoarece el este membru PLUS, nu USR, iar anul trecut a ieșit din acționariatul acestei firme.

Ciprian Sergiu TelemanFoto: Arhiva personala
 • UPDATE (14:21) Mihaela Teleman, soția lui Ciprian Teleman, propus ministru al Digitalizării, a fost mandatarul financiar coordonator și al PLUS la alegerile europarlamentare din 2019, potrivit datelor AEP.

Ce a declarat miercuri Ciprian Teleman referitor la veniturile obținute anul trecut de la firma Accountess Profile SRL

 • "Sunt membru PLUS, nu sunt membru USR. Din acest punct de vedere nu este niciun conflict. Mai mult, anul trecut, pentru a nu fi nicio urmă de îndoială am ieșit din actionariatul acestei firme. Este un contract comercial.", a declarat miercuri pentru HotNews.ro Ciprian Teleman, propus ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Ce servicii a prestat această companie pentru USR?

 • "Fiecare campanie electorală trebuie supervizata de o anumită firmă în raport cu AEP și asigură conformitatea respectării legii finanțării campaniilor electorale. Firma în cauză strânge toate documentele și rapoartele financiare și le predă la AEP, se asigură că banii de campanie au fost cheltuiți cu respectarea legii. În urma acestui raport, dacă toate cheltuilele au fost conform legii, AEP decide să ramburseze cheltuielile de campanie ale respectivului partid", a mai precizat pentru HotNews.ro Ciprian Teleman.

Acesta se pregătește acum să intre la audieri în Comisiile de specialitate din Parlament pentru a fi validat în funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Potrivit datelor Listafirme.ro, firma Accountess profile SRL este deținută în prezent de:

 • - Teleman Mihaela Virginia (80%)
 • - Mitrica Ana Corina (10%)
 • - Cernescu Ana Mihaela (10%)

Domeniul de activitate este cel de contabilitate și audit financiar; consultanta in domeniul fiscal. Administrator al firmei este Mihaela Virginia Teleman, soția lui Ciprian Teleman.

Ciprian Sergiu Teleman, propus de USR-PLUS ca ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, este în prezent președinte al PLUS Ilfov, consilier în acest județ și câștigă bani din cursuri de coaching, mentoring și inteligență emoțională pentru companii. Este asociat în trei firme de la care anul trecut a câștigat aproape 270.000 de lei din dividende și potrivit profilului său de LinkedIn are studii de geologie și a fost timp de 8 ani cercetător științific la Institutul Național de Geologie.

Președinte al PLUS Ilfov și consilier în acest județ, Ciprian Teleman susține pe site-ul propriucă are "opt ani de carieră ca cercetător științific și șaisprezece ani în mediul privat, în calitate de consultant, pentru companii care acoperă tot spectrul economiei românești".

Potrivit profilului său de LinkedIn, Ciprian Teleman este licențiat al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași (1989-1994), ulterior din 1996 fiind cercetător științific senior timp de 8 ani în cadrul Institutului Geologic din România.

Acesta și-a mai trecut o experiență de 1 an și 8 luni în perioada 2005-2006 ca director al firmei Ascent Group, co-fondator al firmei Max-Business & Accounting (din 2015 până în prezent) și consultant senior la firma Qualians (din ianuarie 2016 până în prezent).

Cele două firme în care apare ca este fondator (Max-Business & Accounting) și respectiv consultant senior (la firma Qualians - din ianuarie 2016 până în prezent) nu apar ca fiind generatoare de venituri în declarațiile de avere și interese pe care Teleman le-a publicat pe portalul Agenției Naționale de Integritate ori pe site-ul Consiliului Județean Ilfov.

Pe un alt site personal (https://ciprian.teleman.ro/about/) Ciprian Teleman afirmă că face parte din echipa de consultanți Qualians România oferind consultanță și training sub licențe TMI și Tack și că este asociat în două companii din domeniile informatic și financiar (MAX BA și Accountess).

Teleman a candidat și ca senator în acest an și potrivit declarațiilor de avere și de interese completate în luna octombrie 2020, acesta apare că este asociat și administrator în doar trei firme.

Astfel, conform declarației de interese, Ciprian Teleman este membru fondator al Asociației Club Sportiv 'NoStress' și este asociat în trei firme:

 • - Cognis Consulting SRL (asociat si administrator)
 • - Accountess Management Consulting SRL (asociat si administrator)
 • - Accountess Simple Finance SRL (asociat)

Potrivit declarației de avere, Ciprian Teleman a avut anul trecut venituri anuale de 17.321 lei ca director general al Cognis Consulting SRL, dar a mai câștigat încă aproape 270.000 de lei din dividende de la trei firme:

 • - Accountess Profile SRL (60.488 lei)
 • - Accountess Simple Finance SRL (25.803 lei)
 • - Accountess Management Consulting SRL (174.816 lei)

Soția sa, Mihaela Virginia Teleman este director general al firmei Accountess Profile SRL de unde a caștigat anul trecut un venit anual de 16.482 de lei și încă 18.522 de lei ca expert contabil. Aceasta a mai câștigat încă aproape 764.000 de lei din dividende de la cele trei firme mai sus menționate (Accountess Profile SRL, Accountess Simple Finance SRL și Accountess Management Consulting SRL).