Nokia impreuna cu cercetatorii Universitatii britanice Cambridge au lansat in aceasta saptamana un nou concept de telefon mobil, numit Morph, care bazat pe nanotehnologie este transparent, foarte flexibil permitand utilizatorilor sa-si transforme dispozitivul in forme radical diferite. Gratie nanotehnologiei suprafata telefonului se curata singura si are functii de baterie solara. Nokia promite ca treptat, pe parcursul a sapte ani, va introduce in telefoanele mobile elemente ale acestui concept, pentru moment doar la modelele sale high-end.

Parteneriatul dintre Nokia si Universitatea din Cambridge a fost anuntat in luna martie a anului trecut, iar acordul prevede o colaborare pe termen lung pentru proiecte de cercetare. Producatorul finlandez considera ca nanotehnologia ar putea sa genereze pe viitor solutii care sa aiba costuri de productie mici si sa ofere posibilitatea integrarii de functii complexe.

Dispozitivul este expus in prezent la Muzeul de Arta Moderna din New York in cadrul expozitiei "Design si minte elastica".

Prezentarea conceptului Morph si comunicatul de presa Nokia.

Vezi un clip cu noul concept Nokia Morph: