Horia Grigorescu, directorul general al Poștei: Vor fi concediați în jur de 300 de angajați cu funcții administrative și de conducere, în funcție de performanțe / Măsura va genera economii de 18 milioane de lei în 2022

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Vineri, 19 februarie 2021, 19:18 Economie | Telecom


Horia Grigorescu
Foto: Arhiva personala
​300 de angajați din cei aproximativ 1600 de angajați cu funcții administrative și de conducere din Poșta Română ar urma să fie concediați în perioada următoare, după analiza performanței și eficienței acestora în companie, a declarat vineri seara pentru HotNews.ro Horia Grigorescu, directorul general al Poștei Române, care este și vicepreședinte PNL București. Măsura va genera economii de circa 2 milioane de lei în acest an și de circa 18 milioane de lei în anul 2022, susține Grigorescu.

 • "În privința concedierilor, nu vorbim de factori poștali, ci de 300 de angajați din cei circa 1600 de angajați cu funcții administrative și de conducere (personal TESA), preponderent din administrația centrală, restul din teritoriu.
 • Măsura este o parte componentă a procesului de reformă demarat anul trecut în Poșta Română și consecința strategiei investiționale având în vedere creditul de investiții de 200 milioane de lei (circa 40 milioane de euro) pe care compania noastră l-a obținut de la EximBank. Prin procesul de modernizare, prin investițiile în centrele de tranzit (Cluj și București Nord), automatizare, informatizare și digitalizare, este o consecință firească a eficientizării activității resursei umane.", a declarat vineri pentru HotNews.ro Horia Grigorescu.

Întrebat pe ce criterii vor face disponibilizările, Grigorescu a spus că se va pune accent pe performanța și eficiența acestora în companie, astfel că cei care își fac treaba nu au de ce să se teamă.

Cât câștigă cei 300 de oameni care ar urma să fie concediați și ce economii se au în vedere?

 • "Venitul mediu al angajaților din zona administrativă este de 5.500 - 6.000 de lei brut/lună. Concedierea celor 300 de oameni ar genera economii de circa 18 milioane de lei pentru anul 2022, pentru că în acest an unii din cei care vor pleca vor beneficia și de salarii compensatorii și efectele se vor vedea pentru 2022 și 2023. Pentru anul în curs estimăm o economie de circa 2 milioane de lei", a spus Horia Grigorescu.

Întrebat ce salariu are, Grigorescu a spus că încasează lunar circa 10.500 de lei net.

În vârstă de 32 de ani, Horia Grigorescu a fost numit în urmă cu 1 an și 2 luni la conducerea Poștei Române, fiind în același timp vicepreședinte PNL București. De profesie este avocat, cu experiență de 8 ani la firme precum Ernst & Young și Deloitte.

Întrebat despre situația financiară a Poștei Române, Horia Grigorescu a declarat că anul trecut compania a realizat o cifră de afaceri de circa 1,4 miliarde de lei și un profit brut de peste 30 milioane de lei.

Acesta a mai precizat că Poșta Română are peste 24.500 de angajați și plătește anual peste 500 milioane de lei către bugetul de stat și administrațiile publice locale prin taxe și impozite aferente veniturilor angajaților, impozite pe clădiri și mașini, TVA și impozit pe profit.

Pentru acest an, acesta estimează că afacerile și profitul vor fi tot în zona rezultatelor obținute în 2020.

Poșta Română, companie de stat cu aproape 25.000 de angajați, ar trebui să desființeze în perioada următoare un minim de 21% din numărul total de posturi ocupate de către personalul funcțional-administrativ și cel de conducere, potrivit unei adrese interne semnate de directorul general al Poștei, Horia Grigorescu, document obținut de HotNews.ro. Până la 26 februarie 2021 toți șefii de direcții și departamente din Poștă trebuie să facă o analiză și să propună posturile care vor fi desființate.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10058 vizualizari

 • -7 (19 voturi)    
  pai (Vineri, 19 februarie 2021, 19:29)

  cucuveauamov [utilizator]

  de ce nu incepe cu el?
 • +16 (16 voturi)    
  Care performante in Posta Romana? (Vineri, 19 februarie 2021, 19:54)

  Fu Leng [utilizator]

  Ca daca ai treaba la posta, totul e ca acum 30 de ani! Sunt alte criterii necunoscute mie, or e eternul criteriu bazat pe pile/relatii/blonde?
  • +1 (1 vot)    
   irelevant (Sâmbătă, 20 februarie 2021, 15:57)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui Fu Leng

   cand ai monopol pe anumite servicii, nu trebuie sa faci performanta. daca nu merge cu 10 angajati, mai angajezi 10 si cresti pretul. daca statul plateste si nimeni nu intreaba, cu atat ai simplu..
 • -3 (21 voturi)    
  interesant (Vineri, 19 februarie 2021, 20:05)

  vodatepes [utilizator]

  da a lucrat la privat Ernst & Young și Deloitte. firme abonate la banul public in general la contracte cu Ministerul Fondurilor europene si A utoritatiile de Management . Da a lucrat din greu la firmele care sunt capuse la banul din fonduri europene , contracte finantate prin programul de asistenta tehnica.
  • +10 (14 voturi)    
   Doamne (Vineri, 19 februarie 2021, 20:37)

   Costi888 [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   De unde veniti frate. Cele 2 firme enumerate de tine sunt de referinta in domeniul in care activeaza. Acum nici cei care lucreaza in privat nu mai sunt capabili ca sunt abonati la banul public..
   • -2 (6 voturi)    
    hai lasati ca nu aia e problema (Vineri, 19 februarie 2021, 23:56)

    clam [utilizator] i-a raspuns lui Costi888

    si asta e alt eminent numit politic la 32 de ani director general al postei. nimic dubios, desigur. e meritoriu, desigur. si sunt convinsa ca daca am cerceta mai atent problema, am descoperi ca parintii lui sunt niste oameni simpli, normali, care nu i-au pus niciodata pile. el asa singur singurel a urcat pana la 32 de ani toate scarile ierarhice si in corporatii si in partid.
    deci a se scuti, ca deja e gretos.
    • -1 (7 voturi)    
     Ce are a face varsta??? (Sâmbătă, 20 februarie 2021, 7:48)

     Ecce_Homo [utilizator] i-a raspuns lui clam

     Poti fi presedinte la 35 de ani dar nu poti fi directorul postei la 32??? Ce are a face varsta???
     • +1 (1 vot)    
      Este o problema de credibilitate (Sâmbătă, 20 februarie 2021, 16:07)

      pehash [utilizator] i-a raspuns lui Ecce_Homo

      Deci varsta nu ti se pare un atribut relevant pentru pozitia de director general la Posta Romana? Daca avea 22 de ani in loc de 32, erai la fel de convins?

      Problema reala este ca inteligenta este in mare parte mostenita, educatia se face in scoli, dar intelepciunea vine cu varsta.

      Poate ca tanarul Horia este capabil sa conduca o companie, poate ca nu. Nimeni nu stie, pentru ca pana acum nu a dovedit-o. Tot ce a dovedit este ca sta foarte bine la capitolul PCR - pile, cunostinte, relatii.

      Intrebarea cea mai importanta in aceasta speta este daca tanarul Horia chiar era cel mai bun candidat pentru functie. Eu cred ca PNL nici macar nu si-a propus sa aleaga un director pe acest criteriu.
      • +2 (2 voturi)    
       @pehash (Sâmbătă, 20 februarie 2021, 17:28)

       Costi888 [utilizator] i-a raspuns lui pehash

       Nu stiu ce sa zic.. in the end nu are 22 ci 32. sunt multinationale care au in board ul companiei oameni de 30+.. stiu un caz concret la mine la serviciu. Super capabili

       Acum depinde si ce functii anterioare a avut tipul la cele 2 multinationale..
      • 0 (0 voturi)    
       ... (Sâmbătă, 20 februarie 2021, 17:56)

       Ecce_Homo [utilizator] i-a raspuns lui pehash

       Nu neaparat, poate veni cu idei noi si cu proceduri invatate in corporatie. Sunt oameni mai tineri care conduc firme cu CA de milioane de euro/dolari.
       Eu m-am activat la atacul ad hominem din mai multe comentarii.
       Ramane de vazut daca va avea rezultatele dorite. Asta e alta discutie.
       • +1 (1 vot)    
        Ramane de vazut.. (Sâmbătă, 20 februarie 2021, 23:58)

        pehash [utilizator] i-a raspuns lui Ecce_Homo

        Tocmai aici nu sunt de acord.

        De ce sa nu pui in functie pe cineva care a dovedit deja ca stie sa produca rezultatele dorite? Chiar nu exista manageri cu experienta dornici sa ocupe functia asta?..

        Sunt oameni tineri care conduc firmele proprii, unde pot sa o dea in bara pe barba lor, dar chiar si aia isi angajeaza manageri cu experienta sub ei pentru a conduce efectiv compania.
  • +4 (8 voturi)    
   hehe (Vineri, 19 februarie 2021, 20:55)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   Si mai are un mare defect pe care nu il poti ierta (nici celalat postac de mai sus "cucu veauamov"): nu e din Videle. Sau macar din teleorman...
  • +9 (9 voturi)    
   Pai pentru un (Vineri, 19 februarie 2021, 21:31)

   paonipao [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   Audit profesionist sau consultanta financiar-fiscala recunoscuta international, unde ai dori
   sa apeleze ministerul fondurilor europene...?!
   Daca apela la un srl obscur spuneai ca este firma a usr-istilor sau a pnl-istilor.
 • +3 (5 voturi)    
  Postasi ->Curieri cu masina (Vineri, 19 februarie 2021, 20:25)

  Ahha [utilizator]

  Posta trebuie sa treaca urgent la livrarea /ridicarea de colete la adresa, Sa achizitioneze o flota de masini iar o parte din postasi sa fie transformati in curieri. E halucinant ca in 30 de ani inca n-a facut asta, sau nici macar n-a inceput. Ar putea lua o felie importanta de la firmele de curierat, multe din ele neserioase si smechere.
  • 0 (0 voturi)    
   Nu e asa simplu (Sâmbătă, 20 februarie 2021, 16:12)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Ahha

   Le lipseste logistica iar transformarea postasilor in curieri ar avea o rata de succes de 10%.
   S-a incercat ceva cu Prioripostul dar preturile sunt mari, modul de lucru din secolul trecut, etc.
   Singurul lor avantaj ar fi ca au puncte de lucru in toate satele si daca o masina tot se duce acolo cu 2-3 scrisori poate duce si 2-3 colete.
 • +1 (9 voturi)    
  ha (Vineri, 19 februarie 2021, 20:43)

  codyrocco [utilizator]

  or sa dea afara doi-trei talpas - postasii si gata. tantele care o freaca la birou...ei bine, vor continua s-o frece.
 • +2 (6 voturi)    
  Haha (Vineri, 19 februarie 2021, 20:44)

  fdaniel [utilizator]

  18.000.000/300=60.000 lei/ an.
  60.000/12=5000 total cost salarizare lunar, adica vreo 2800 lei net.
 • +2 (10 voturi)    
  La ce servicii presteaza Posta... (Vineri, 19 februarie 2021, 21:26)

  Mihail. [utilizator]

  ...dl. Grigorescu ar trebui sa fie primul care sa-si dea demisia.
 • +2 (6 voturi)    
  tovarasu.... (Vineri, 19 februarie 2021, 22:35)

  Coco Whistle [utilizator]

  de ce se fura bre colete, plicuri, etc? existati ca sa prestati un serviciu iar angajarile arata gradul de infractionalitate care exista in acasta institutie. doar colectati, sortati, distribuiti si incasati tariful ptr serviciul prestat dar sa furati bre memorii, bunuri, sa deschideti corespondenta astea sint infractiuni bre...as da intre 10-25 ani. numai organele abilitate, si pe baze de mandat pot face aceste 'infractiuni' legale.
 • -4 (8 voturi)    
  si ma mira ca inca mai sunt unii pe aici (Sâmbătă, 20 februarie 2021, 0:02)

  clam [utilizator]

  care-i apara pe pnl-isti. ca ei fac reforma, hahaha.uite pe pustiulica asta, director general al postei de la 30 de ani, wow. genial pustiul. a reformat de n-a mai putut, si acu, ca sa nu bage posta cu totul in faliment, concediaza niste nobodies platiti cu trei lei pe luna, ca atata a putut. posta si serviciile postale trebuie schimbate/reformate din temelii,totul trebuie modernizat. beizadeaua asta normal ca nu e in stare.alta numire politica, ca deh, probabil e de familie "buna". si voi asteptati de la pnl reforma bugetara? cascati ochii, ce naiba. uitati-va numai la baietashul asta de bani gata.
  • -1 (5 voturi)    
   ahahaha (Sâmbătă, 20 februarie 2021, 7:43)

   Ecce_Homo [utilizator] i-a raspuns lui clam

   Deci poti fi presedinte la 35 de ani, senator la 33 dar nu poti fe directorul postei romane la 30 de ani???

   Ce are a face varsta???
 • +3 (3 voturi)    
  Inutil! (Sâmbătă, 20 februarie 2021, 7:43)

  Jolly Roger [utilizator]

  Tinerețe, ai o armata de oameni care ori nu știu să muncească eficient, ori nu pot!
  Tu la eficientizarea postei romane tre sa lucrezi, nu sa te bati cu pumnul în piept că dai afara o mana de oameni, că tot servicii proaste rămân! Posta română acum e insula lui csf, ncsf!

  Pune mâna și rescrie procedurile de lucru, bagă indicatori și parametri măsurabili de evaluare a activității și apoi dă afara pe capete sau angajează alții!
 • 0 (0 voturi)    
  Interesant ! Este avocat de 8 ani, deci imediat (Sâmbătă, 20 februarie 2021, 8:20)

  Susufler0 [utilizator]

  dupa ce a terminat facultatea a dat examen (nu usor) si a intrat in avocatura. Cunoastem deja ca a lucrat de la inceput in firme (cunoscute). Aici se lucreaza mult peste program. (In general, intr-o firma de avocatura mare se vine la 9 si se pleaca la 9 seara, in special pustii precum dom director al Postei). Salariul la firma de avocatura este mai mare de cat incaseaza net dar fara sporuri, pe astea le-a trecut sub tacere dom director) !

  Una peste alta tanarul sefulet liberal si sef al Postelor a facut o miscare buna, parasind munca de sclav corporatist pt una de bugetar de lux !

  PS. Daca nu se intoarce lumea cu fundul in sus in Romania, adica daca privatii nu incep sa castige mai mult decat bugetarii, este evident ca nu e nicio sansa ca actualul sef al Postei Romane sa paraseasca politica si cariera de bugetar Sef pt a se reintoarce sa lucreze in privat la comanda unui sef !
 • +2 (2 voturi)    
  Factorii postali (Sâmbătă, 20 februarie 2021, 9:06)

  Alfabetix [utilizator]

  si lucratorii de la ghisee sunt in numar foarte mic
  si sunt platiti la minim.
  Timpii de asteptare la ghisee sunt foarte lungi,
  Sistemul este prost organizat, ca sa iti gaseasca
  o trimitere cauta intr-un registru flendurit.
  Nu poti sa platesti cu cardul.
  Culmea este ca au reteaua cea mai buna, ajung
  la cele mai indepartate localitati si au cele
  mai mici preturi.
  Sper sa se modernizeze secolul asta!
 • +1 (3 voturi)    
  Partidul te ridica, partidul te angajeaza la stat (Sâmbătă, 20 februarie 2021, 12:28)

  Sati [utilizator]

  Dar trepadusii din partide (PSD+ PNL) bagati fara examen in Posta cum ramane ?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by