Sporul de antenă, sport național: La Consiliul Concurenței peste 260 de angajați își pot rotunji astfel veniturile / La ADP Sector 1 nu s-au tăiat aceste sporuri așa cum promitea Clotilde Armand

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Marţi, 25 mai 2021, 8:45 Economie | Telecom


Casa Presei
Foto: AGERPRES
Peste 260 de angajați ai Consiliului Concurenței pot beneficia în prezent de sporul de 15% din salariul de bază pentru riscurile generate de radiațiile antenelor telecom de la Casa Presei, unde-și are sediul autoritatea. La câteva sute de metri distanță, aproape 100 de angajați ai ADP Sector 1 își rorunjesc în același mod veniturile, în ciuda anunțului primarului Clotilde Armand, care spunea în martie că nu va mai acorda aceste sporuri, în condițiile în care nivelul radiațiilor în zonă este de aproape 1400 de ori mai mic decât limita legală, conform măsurătorilor arbitrului telecom - ANCOM.

Informația pe scurt:

 • - Peste 260 de angajați din Consiliul Concurenței pot primi în prezent așa numitul spor de antenă, echivalentul a 15% din salariul de bază pentru riscurile generate de radiațiile antenelor telecom de la Casa Presei, unde-și are sediul autoritatea.
 • - Și aproape 100 de angajați ai ADP Sector 1, clădire situată în apropierea Casei presei, își rotunjesc în același mod veniturile lunare.
 • - În 19 martie 2021, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a denunțat public aceste sporuri și a spus că nu va mai plăti aceste sporuri, în condițiile în care măsurătorile ANCOM, autoritatea care monitorizează inclusiv radiațiile antenelor telecom, au arătat că nivelul radiațiilor este de aproape 1400 de ori sub limitele legale.
 • - De notat că măsurătorile ANCOM au fost făcute pe spațiul public în afara clădirii ADP Sector 1. Teoretic, în interior valorile câmpurilor electromagnetice ar trebui să fie cu mult mai mici, deoarece intervine și atenuarea dată de zidurile clădirii.
 • - În 22 martie 2021, ADP Sector 1 a plătit o firmă privata, Arexman Construct, pentru măsurarea radiațiilor telecom în interiorul clădirii, iar datele măsurate au arătat valori peste limitele legale.
 • - Sindicatul ADP Sector 1 a publicat și un buletin de expertiză al DSP București din aprilie 2021, care are la bază tot măsurătorile Arexman Construct, drept bază legală pentru acordarea sporului de antenă.
 • - Datele din SEAP arată că firma Arexman Construct are sute de contracte de achiziție directă încheiate cu diverse autorități - de la autorități publice, la poliție locală, tribunale ori ministere, valoarea contractelor situându-se între câteva sute de lei și câteva zeci de mii de lei.


Din decembrie 2019, Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, a declarat pentru HotNews.ro că nivelul radiațiilor emise de antenele de pe Casa Presei este principalul motiv pentru care angajații acestei autorități primesc spor pentru condiții de muncă vătămătoare.

Și angajații agenției de presă Agerpres, care lucrează în aceeași clădire, primesc acest așa numit 'spor de antenă'. Sporul de condiții vătămătoare, care include și expunerea la radiații electromagnetice, îl au prin lege angajații din sectorul bugetar. Culmea este că ANCOM, autoritatea națională care monitorizează nivelurile radiațiilor telecom asigură că acestea sunt de sute și mii de ori mai mici decât limitele legale. Și nu doar aici, ci oriunde în țară.

Sporul de antenă se plătește și în 2021: Peste 260 de angajați ai Consiliului Concurenței pot primi acest spor. Care este baza legală


Acest spor este primit și în prezent de către o parte din angajații Consiliului Concurenței, mai puțin de cei care în actualele condiții de pandemie își desfășoară activitatea de acasă.

 • "La Consiliul Concurenței pot beneficia de spor de condiții vătămătoare 264 de salariați, dintr-un total de 325. Însă numărul celor care beneficiază de acest spor variază, fiind mai mic, deoarece o parte dintre salariați își desfășoară activitatea în regim de telemuncă. În perioada în care își desfășoară activitatea la domiciliu, angajații nu beneficiază de acest spor, conform regulamentului de acordare a sporului pentru condiții vătămătoare și a celui privind desfășurarea activității în regim de telemuncă. Sporul reprezintă 15% din salariul de bază, conform Legii nr.153/2017 și OUG nr.114/2018.", au precizat pentru HotNews.ro oficialii Consiliului Concurenței.

De ce primesc acest spor angajații Concurenței în condițiile în care măsurătorile ANCOM arată că nivelurile radiațiilor antenelor din zonă sunt de aproape 1400 de ori mai mici decât limita legală?

 • "La baza acordării stau mai multe buletine de expertizare emise în conformitate cu prevederile HG nr.917/2017, la solicitarea instituției, de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Muncii Alexandru Darabonț, în urma analizării mai multor factori de risc, așa cum prevede legislația în domeniu, printre care și riscurile generate de câmpurile electromagnetice.", au explicat reprezentanții Consiliului Concurenței.

Un alt spor la Consiliului Concurențe: Sporul de confidențialitate

Întrebați ce alte sporuri primesc angajații, Consiliul Concurenței a indicat sporul de confidențialitate, subliniind însă că în ultimii 10 ani salariile nu au crescut în termeni reali.

 • "Având în vedere că angajații Consiliului Concurenței au acces la informații cu caracter confidențial, beneficiază de un spor de 15% din salariul de bază, pentru gestionarea datelor și informațiilor clasificate, conform prevederilor Legii nr.153/2017 (Anexa VIII – Familia ocupațională de funcții bugetare ”Administrație”, Capitolul II, lit.A, pct.II.Salarizarea personalului din autorități publice și agenții, 2. Salariile de bază ale personalului din cadrul Consiliului Concurentei, Punctul 3 al Notei de subsol).
 • Trebuie menționat ca în ultimii zece ani salariile la nivelul CC nu au crescut în termeni reali, ținând cont de inflație, în condițiile în care salariul mediu pe economie și salariile din administrația publică au crescut mult.", au mai declarat pentru HotNews.ro oficialii autorității.

La ADP Sector 1 nu s-a tăiat sporul de antenă în ciuda declarațiilor primarului Clotilde Armand


La câteva sute de metri de Casa Presei este sediul ADP Sector 1, iar angajații de acolo primesc același spor de antenă. Informația a apărut în data de 19 martie 2021, când primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunța că a decis să nu mai acorde aceste sporuri.

Anunțul făcut atunci pe Facebook de Clotilde Armand:

Postare Clotilde_martie 2021
Foto: Hotnews
"Angajații de la Administrația Domeniului Public Sector 1 (aproximativ 100 de persoane) primesc un așa numit spor de antenă, de 15% din salariu, deoarece sediul ADP Sector 1 se află la câteva sute de metri de Casa Presei. Acest spor de antenă a fost stabilit de fosta administrație în baza unei expertize realizată de o firmă privată iar de atunci și până acum nu a mai fost reactualizată. Este în vigoare din 2016. Când am spus că în sediul ADP S1 vrem să facem o școală au protestat liderii de sindicat și angajații ADP S1 că ''nu se poate așa ceva'', că ''există radiații de antenă'' și ei nu pleacă din sediu. Prin urmare, am solicitat către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) reactualizarea datelor. Și ce credeți?
ANCOM a făcut măsurători în data de 08.03.2021 și a constatat că nivelul de radiații în zona sediului Administrației Domeniului Public, unde Primăria Sectorului 1 intenționează să înființeze "Școala Regală" și unde angajații se simțeau radiați de la antene este de … de 1379 de ori mai mic decât nivelul de referință! Și uite așa s-au luat aceste sporuri timp de ani de zile. De astăzi nu se vor mai lua sporuri de antenă iar proiectul "Școala Regală'' intră în linie dreaptă.", declara în 19 martie primarul Clotilde Armand.

Într-adevăr, măsurătorile cu echipamente mobile făcute de ANCOM, pe spațiul public în afara sediului ADP Sector 1, arătau că nivelul radiațiilor este de aproape 1400 de ori mai mic decât limita legală.


Click pentru a deschide


De notat că măsurătorile ANCOM au fost făcute pe spațiul public în afara clădirii ADP Sector 1. Teoretic, în interior valorile câmpurilor electromagnetice ar trebui să fie cu mult mai mici, deoarece intervine și atenuarea dată de zidurile clădirii.

Aceste măsurători pot fi vizualizate și acum pe platforma oficială de măsurare a intensității câmpurilor electromagnetice din România, monitor-emf.ro, platformă gestionată de ANCOM.

Sporurile de antenă pentru angajații ADP Sector 1 nu au fost tăiate: Măsurătorile unei firme private în birourile administrației au arătat valori peste limitele admise


S-au tăiat până la urmă sporurile de antenă așa cum anunțase acum 2 luni primarul Clotilde Armand?

Primăria Sector 1 nu a răspuns încă solicitării HotNews.ro, dar informații am obținut de la Sindicatul angajaților ADP Sector 1.

 • "Nu au fost tăiate sporurile de antenă. Buletinul de expertiză de la DSP pe baza măsurătorilor efectuate de o firmă privată atestă aceste riscuri și așteptăm acum să vedem cu vrea doamna primar să aplice această tăiere. Sunt 97 de angajati care ar fi afectați de această posibilă măsură", a declarat luni, 24 mai, pentru HotNews.ro Ștefan Novac, președintele Sindicatului Angajaților Administrației Publice Locale Sector 1.

Măsurătorile solicitate de ADP Sector 1 au fost realizate de firma Arexman Construct în interiorul clădirii administrației publice.

Potrivit buletinului de măsurători, emis în data de 22 martie 2021, document obținut de HotNews.ro, toate valorile depășesc limitele admise.


Ulterior, Sindicatul ADP Sector 1 a publicat pe propriul site și un buletin de expertiză al DSP București din data de 7 aprilie 2021, care are la bază aceleași măsurători efectuate de firma Arexman Construct SRL.

Firma Arexman Construct are sute de contracte cu Ministere, Tribunale ori Poliție pentru măsurarea radiațiilor telecom


Datele din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) arată că firma Arexman Construct are sute de contracte directe
încheiate cu diverse autorități - de la autorități publice, la poliție locală, tribunale ori ministere, valoarea contractelor situându-se între câteva sute de lei și câteva zeci de mii de lei.

Redăm mai jos câteva contracte ale firmei Arexman Construct cu instituții din țară pentru evaluarea câmpului electromagnetic:


1. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (11 ianuarie 2021) contract de 4.100 euro
2. Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (4.12.2020) - contract de 3878 de euro
3. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (24.08.2020) - contract de 446 euro
4. Tribunalul Ilfov (30.09.2020) - contract de 274 euro (
5. Poliția locală a Municipiului Târgu-Jiu (16.09.2020) contract de 298 euro

Nu în cele din urmă menționăm și că președintele Senatului, Anca Dragu, a declarat în luna februarie din acest an că toți cei 700 de angajați ai Senatului primesc acest spor de antenă.

Anca Dragu a spus atunci că nu este adepta sporurilor, dar că acestea sunt date prin legile actuale, care ar trebui analizate și luată apoi o decizie.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6525 vizualizari

 • +15 (23 voturi)    
  Sefii isi cumpara linistea (Marţi, 25 mai 2021, 9:05)

  mihai53 [utilizator]

  Sefii nu au curaj sa ia o decizie pentru a nu-si supara subordonatii . Prefera in locul reformei mult trambitate linistea calduta . Este o rusine ca de sase luni nu au fost in stare sa rezolve nimic din ce au promis . Dezamagire totala .Niste gargaragii de doi bani .
  • +2 (18 voturi)    
   Saracii sefi tiranizati de angajati (Marţi, 25 mai 2021, 10:01)

   jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui mihai53

   Cred ca ideile expuse de dvs sunt exact invers.
 • +18 (20 voturi)    
  In cazul asta toate ministerele au conlucrat (Marţi, 25 mai 2021, 9:26)

  Gryphus [utilizator]

  pt FURT.

  in alte cazuri cand e nevoie ca ministerele sa lucraze impreuna pt binele public parca nici nu se cunosc.

  asta e deja caz penal, de DNA. Firma aia nici nu are echipamente omologate.
  • +20 (20 voturi)    
   Nici echipamente, nici angajați specialiști. (Marţi, 25 mai 2021, 10:23)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Firma Arexman nu are nici echipamente omologate, nici angajați de specialitate, nici proceduri de măsurare omologate, dar face măsurători și emite buletine de măsurători care sunt luate în considerație de șefi pentru a acorda niște sporuri ilegale. Ar trebui imputate șefilor toate aceste sporuri.
 • +11 (15 voturi)    
  putin despre sporul de antena (Marţi, 25 mai 2021, 9:41)

  ..13 [utilizator]

  De ce se acorda acest spor?
  pentru ca se preusune ca afecteaza viata celor care lucreaza acolo - ori sa avem pardon, se poate verifica cat de afectati sunt din punct de vedere medical acestia si atunci....

  Practic sporurile acestea, unele absolut aberant inventate, nu sunt decat facute ca sa acorde cresteri salariale, destul de substantiale alora de duc tava.

  cine este vinovat?
  leguitorul pentru ca nu a gasit formula peentru a recompensa pe cei cu adevarat afectati de antene
  institutiile publice unde se practica pe scara larga asemenea sporuri dar care in afara de legislatie mai pp si inca ceva...
  asa zisii furnizori de servicii de masurare a noxelor,, radiatilor si a altor conditii super vatamatoare la care sunt supusi nefericitii bugetari...

  stiti cumva vreo firma privata unde se aplica acest spor?

  dar mai relevant stiti cumva care sunt consecintele expunerii la un nivel ridicat de ... antene???
  • +10 (12 voturi)    
   Cel mai bine ar fi sa-si ia sporul singuri (Marţi, 25 mai 2021, 11:17)

   Denulu [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   Din punctul meu de vedere, cand o firma acreditata sa faca astfel de masuratori gaseste valori peste limita legala, ar trebui sa fie obligata prin lege sa le raporteze la ANCOM, iar ANCOM sa revoce imediat autorizarea de functionare pentru firma care opereaza sursa de radiatii, sau sa mearga mai departe la procuratura daca autorizatia nu exista.

   Dupa ce problema se rezolva, ANCOM trebuie numai sa notifice persoanele afectate, iar acestea pot sa se indrepte impotriva firmei care a produs radiatiile pentru despagubiri.
   • +1 (1 vot)    
    Mutumesc (Marţi, 25 mai 2021, 14:07)

    ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Denulu

    oare nu ar trebui sa stie pana la urma si ANCOM?
    exista legislatie in acest sens sau recomandari emise de seriosul ANCOM in sensul precizat de Dvs sau macar la nivel european?
  • -2 (4 voturi)    
   mey (Marţi, 25 mai 2021, 12:28)

   John_Re [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   nu stii

   sporul asta de antena este pentru sefi ca dau interviuri la televizor. n-are legatura cu vreo radiatie.

   ideea e ca sefii sa-si mareasca si mai mult veniturile dar si a le arata subordonatilor cat de importanti sunt ei.

   cel putin asa era la inceputuri cand s-a inventat. acum ca se da si la altii pe pile si relatii e alta problema.
 • +18 (18 voturi)    
  Arexman Construct (Marţi, 25 mai 2021, 9:45)

  CNBC [utilizator]

  Intr-o tara normala, statul trebuie sa se indrepte catre firma ce a facut masuratorile (in fals de altfel, o inselaciune cu consecinte deosebit de grave), ca sa-si recupereze prejudiciul cauzat de masuratorile respective, masuratori facute din burta in mod cert.
  • +1 (3 voturi)    
   daca mai exista un al treilea masurator (Marţi, 25 mai 2021, 14:09)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui CNBC

   dispus sa arata ce unul a mintit.

   Pana la proba contrarie se poate presupune ca nu au masurat in aceleasi conditii. in aceleasi puncte, sub aceeasi bataie de vant...
 • +13 (19 voturi)    
  Ma intreb de unde mai are tara asta bani (Marţi, 25 mai 2021, 10:04)

  jackalphonse [utilizator]

  Can ii aud pe unii ca nu se poate creste nu stiu ce pensie minuscula (vorbim de pensii de 600 de lei) fara studii de fezabilitate care sa dureze pana o sa fie inghitit pensionarul de inflatie sau de moarte, ma apuca rasul.
  Intre timp, spor de pipait secretara, spor de risc la semnarea contractelor oneroase samd.
  • 0 (8 voturi)    
   pana cand?! (Marţi, 25 mai 2021, 11:30)

   wweesstt [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

   Romanii traiesc si muncesc, platesc si datorii ca sa o duca bine specialii si bugetarii! Dar lucrurile se pot schimba daca romanii hotarasc sa nu mai fie sclavii unora cu pensii speciale la 45 de ani (pensii obscene comparativ cu pensia incasata de ei dupa 35-47 de ani de munca) sa nu mai fie sclavii unor bugetari platiti cu 70% mai bine decat ei (record in lumea civilizata). Romanii contributivi si copiii lor vor platii datoriile(copii lor deja indatorati sunt transforamati si ei in sclavii specialior si bugetarilor-animale politice). lucrurile se pot schimba iesind in strada ca la ordonanta 13 impotriva pensiilor speciale si salariilor bugetarimii piloase! vreti sa va dezrobiti macar copiii si sa ne luam banii inapoi?! sau nu?! acei bani din pensiile speciale, si din salariile de nababi ale animalelor politice sunt banii nostrii ai celor ce contribuim, doar trebuie sa iesim in strada si sa-i luam inapoi! ei de bunavoie nu o sa ni-i dea! ce facem?! punem capul in pamnant si acceptam sau luptam macar pt copii?!
 • +4 (14 voturi)    
  mariti urgent salariile la stat cu 500%! (Marţi, 25 mai 2021, 10:05)

  Crup [utilizator]

  Ar trebuie marite salariile la stat cu 500%! Ce spun eu 500, cu 1 000% sa le mareasca!
  Bani exista! Vindem ce au mai ramas din companiile energetice profitabile, vindem casa poporului, vindem portul Constanta, etc., exact asa cum voria sa faca PSD-ul lui Dragnea, doar ca el vroia sa le dea toate astea evreilor, cu Fondul lui de Jefuire Nationala si nesfasitele lor vizite in Israel.
  In fine. Ideea este sa vanda totul oricui si cel putin 1-2 ani pot sa sustina aceste mariri de salarii.
  Sa fie angajatul la stat roman cel mai bine platit om de pe planeta!
  A! Sa nu uit. Si sa-i reduca timpul de munca de la 4 ore efective pe zi, la 1, maxim 2 ore pe zi! 4 ore pe zi e exploatare crancena.
  Pe urma inchidem tara, ca oricum nimanui nu ii pasa de ea.
  • -3 (7 voturi)    
   $ (Marţi, 25 mai 2021, 12:06)

   Ionescu Raymond [utilizator] i-a raspuns lui Crup

   Nu 'se inchide tara', din simplul motiv ca toti luxemburghezii si monachezii ar emigra integral aici pentru noile salarii de top ale Europei

   lasand gluma, Comisia Europeana zice ca trebuie sa triplam salariile , ca sa nu fim un var sarakan al Evropei .. m-antelegi ...
 • +1 (9 voturi)    
  Daca... (Marţi, 25 mai 2021, 10:21)

  Nonidem [utilizator]

  Daca va referiti la doamna Clotilde, nu aveti dreptate!A facut tot ce se putea face,ar trebui ca firma particulara sa fie anchetata, verificata,sa i se anuleze dreptul de a emite buletine!Dar cine sa o faca?Cine acorda aceste autorizatii/
  • +1 (1 vot)    
   are cine sa o faca (Marţi, 25 mai 2021, 14:13)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Nonidem

   dar cere timp si inca o masuratoare cred eu si va fi o buba mare pentru mai multi care se vor vedea lipsiti de sporul de antena - 15% la salariu nu este putin, este ca pe vremea lui Boc cu reducerea salariala...

   dar cineva trebuie sa rupa pisica!
 • +3 (5 voturi)    
  Există bugetari care nu fură? (Marţi, 25 mai 2021, 10:30)

  asavreau [utilizator]

  Din ce văd, toți bugetarii fură într-un fel sau altul. Aș vrea să văd un guvern responsabil care să taie toate sporurile acordate, să constituie o comisie de specialiști responsabili care să verifice oportunitatea acordării acelor sporuri, să recupereze de la cei vinovați banii dați pentru sporuri inventate. Și o lege care să le interzică pe viață ,dreptul de a lucra într-o instituție de stat, ori societate comercială cu capital de stat.
  • +3 (3 voturi)    
   ... (Marţi, 25 mai 2021, 14:18)

   Ionescu Raymond [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

   Cei care imping o foaie de colo-colo

   sunt si bugetari -pile, care vin la 9-10 , stau pe ytube, cateva ore, si pleaca la 15 ... sunt tolerati de Directori, pt ca oricum directorii sunt politici si sunt trecatori .. se rotesc cu viteza naucitoare..
 • +7 (9 voturi)    
  ! (Marţi, 25 mai 2021, 10:47)

  tudorr [utilizator]

  Cand activezi ani de zile in mediul privat, platesti salarii, taxele corect la stat, incerci sa te tii pe linia de plutire ca vin crize de tot felul, pandemii, etc si vezi asa ceva, iti vine sa ii impusti pur si simplu! E o caracatita enorma de mocaiti si profitori bugetari care n-o sa dispara niciodata!!
 • 0 (6 voturi)    
  Auditul epocii Tudorache o alta promisiune (Marţi, 25 mai 2021, 11:47)

  un domn [utilizator]

  Uitată de DUamna Clotilde Armand
 • -1 (5 voturi)    
  mda (Marţi, 25 mai 2021, 11:54)

  Zero_Kelvin [utilizator]

  Omul a fost vigilent, a dat repede site-ul jos!
  Ia uite ce zice web archive despre portofoliul firmei arexman construct:
  https://web.archive.org/web/20210127071136/http://arexman.ro/Portfoliu.php
  Atentie! Face inclusiv masuratori de radiatii ionizante ! Se autosesizeaza cineva ?
 • +5 (5 voturi)    
  sa va fie rusine (Marţi, 25 mai 2021, 12:04)

  young_e [utilizator]

  "sport national!???! iau doar bugetarii. Da, furatul - de exemplu - asta e sport national
 • -1 (3 voturi)    
  1600€ lunar minim (Marţi, 25 mai 2021, 14:19)

  Ionescu Raymond [utilizator]

  propun si eu sa li se tripleze salariul la toti angajatii


  Comisia Europeană vrea să crească salariul minim în România. Acesta s-ar putea tripla

  Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vrea să reducă diferențele salariale dintre țările membre UE. În consecință, salariul minim în România ar putea ajunge la peste 1.600 de euro.

  https://www.romaniatv.net/comisia-europeana-vrea-sa-creasca-salariul-minim-in-romania-acesta-s-ar-putea-tripla_5473208.html
 • -2 (4 voturi)    
  In interiorul cladirii (Marţi, 25 mai 2021, 15:15)

  palatin [utilizator]

  Hai sa vedem daca functioneaza o deductie logica:
  In interiorul cladirii de birouri concentratia de persoane este mult mai mare decat in afara ei. Majoritatea celor care lucreaza acolo (daca nu chiar toti) au cate un telefon mobil, sau poate doua. Nu conteaza daca este personal sau de servici. Prin urmare, numarul de telefoane mobile care emit continuu radiatii electromagnetice este important, comparativ cu exteriorul cladirii. Asadar, masuratorile din exterior nici nu ar trebui sa conteze. Concentrati-va pe masuratorile din interiorul cladirii. Poate ca exista in interiorul cladirii puncte de acces WiFi - in acest caz nivelul de radiatie creste. Poate exista in interiorul cladirii repetoare/amplificatoare de semnaf GSM/LTE care sa ajute la mentinerea conectivitatii si a calitatii comunicatiilor mobile (nu ar fi singura institutie care face asta - firmele importatoare care ofera aceste echipamente au facut lobby puternic la mai toate institutiile).
  Asadar, iata ca masuratorile IN INTERIOR ar putea sa fie chiar "pe bune".
  Intrebarea este alta: chiar toti angajatii au nevoie sa foloseasca telefonul mobil fiind la birou? Probabil ca au un telefon cu fir chiar pe biroul unde lucreaza. Ah, dar stai: firmele de comunicatii mobile (nu dau nume, toate au aceleasi practici comerciale) stiu cum sa faca oferte "de nerefuzat" companiilor ca sa incheie contracte "avantajoase" de furnizare a comunicatiilor mobile impreuna cu telefoane "la un pret avantajos".
  Pana la urma, cine iese "prost" din toata treaba asta? In primul rand bugetul institutiei, pentru ca a inclus cheltuieli care ar putea sa nu se justifice. In al doilea rand, chiar angajatii institutiei, pentru ca, in ciuda sporului de antena, ei totusi lucreaza 8 ore zilnic in conditii de radiatii electromagnetice mult peste limita oficial admisa.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by