Cum explică ADP Sector 1 de ce nu poate fi tăiat sporul de antenă cum a zis Clotilde Armand: Este un drept al salariaților, acordat cu respectarea legii

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Marţi, 25 mai 2021, 17:13 Economie | Telecom


Clotilde Armand
Foto: Agerpres
​Sporul de antenă pe care-l primesc aproximativ 100 de angajați ai Administrației Domeniului Public Sector 1 pentru riscurile generate de radiațiile antenelor de pe Casa Presei "a fost acordat cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare, astfel că ne aflăm în imposibilitatea de a-l suspenda, fiind un drept al salariaților", a precizat marți pentru HotNews.ro conducerea ADP Sector 1. Primarul Clotilde Armand anunța în 1 aprilie că va tăia aceste sporuri pe motiv că ar fi 'ilegale', iar radiațiile 'inexistente'.

"Având în vedere faptul că sporul nu a fost stabilit la nivelul instituției de către propriul personal, neavând calitatea necesară în determinarea sau expertizarea condițiilor vătămătoare, ci s-a determinat de către o entitate distinctă, conform Buletinelor de expertiză întocmite de Colectivul Medicina Muncii al Direcției de Sănătate Publică din cadrul Ministerului Sănătății în baza Buletinelor de Determinare al Câmpului Electromagnetic, considerăm că acesta a fost acordat salariaților ADP Sector 1 cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare, astfel că ne aflăm în imposibilitatea de a-l suspenda, fiind un drept al salariaților.", a precizat marți păentru HotNews.ro conducerea ADP Sector 1.

Administrația mai spune în răspunsul către HotNews.ro că "Buletinele de Expertiză întocmite de Colectivul Medicina Muncii al Direcției de Sănătate Publică din cadrul Ministerului Sănătății au fost eliberate în urma Buletinelor de Determinare al Câmpului Electromagnetic efectuate de firma contactată, care cuprind locurile de muncă unde s-au efectuat determinări și Raportul de Evaluare de medicina muncii al salariaților ADP Sector 1."

ADP Sector 1 mai arată că a făcut aceste noi măsurători deoarece "se împlinise termenul legal, potrivit Hotărârii de Guvern nr. 569/2017 (nu mai târziu de 36 de luni de la data emiterii buletinului de expertiză anterior).

De asemenea, instituția mai spune că acest spor se acordă salariaților ADP Sector 1 în conformitate cu Art. 7 alin. (1) lit. e) din Legea Cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, coroborat cu art. 160 din legea nr. 52/2003 privind Codul Muncii, în temeiul Buletinelor de expertiză întocmite de Colectivul Medicina Muncii al Direcției de Sănătate Publică dion cadrul Ministerului Sănătății.

Măsurătorile anterioare au fost făcute în noiembrie 2016 de aceeași firmă care a efectuat noile măsurători, respectiv Arexman Construct, potrivit informațiilor HotNews.ro.


 • Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, nu a răspuns încă solicitării HotNews.ro de a preciza dacă s-au tăiat sporurile așa cum s-a anunțat și dacă nu, ce măsuri vizează pentru perioada următoare.
 • Între timp, Ștefan Novac, președintele Sindicatului Angajaților Administrației Publice Locale Sector 1, a declarat pentru HotNews.ro că aceste sporuri nu au fost tăiate.

HotNews.ro a scris marți cum ADP Sector 1 a contractat firma Arexman Construct, pentru măsurarea radiațiilor telecom în interiorul clădirii, iar în buletinul de măsurători efectuat de această firmă în data de 22 martie 2021 se precizează că nivelul radiațiilor din interiorul sediului ADP Sector 1 este peste limitele legale.

În 19 martie 2021, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a denunțat public aceste sporuri și a spus că nu le va mai plăti aceste sporuri, în condițiile în care măsurătorile ANCOM, autoritatea care monitorizează inclusiv radiațiile antenelor telecom, au arătat că nivelul radiațiilor este de aproape 1400 de ori sub limitele legale.


Click pentru a deschide


De notat că măsurătorile ANCOM au fost făcute pe spațiul public în afara clădirii ADP Sector 1. Teoretic, în interior valorile câmpurilor electromagnetice ar trebui să fie cu mult mai mici, deoarece intervine și atenuarea dată de zidurile clădirii.

Clotilde Armand acuza luna trecută că aceste sporuri au fost încasate ilegal pentru radiații inexistente: Vom tăia toate aceste sporuri ilegale


În data de 1 aprilie 2021, Clotilde Armand a acuzat pe pagina sa de Facebook că angajații ADP Sector 1 ar fi încasat vreme de 4 ani spor de antenă pentru radiații inexistente și că va tăia aceste sporuri:

Postare Clotilde Armand
Foto: Hotnews
"Angajații ADP Sector 1 au încasat vreme de 4 ani spor de antenă pentru radiații inexistente. După răspunsul oficial primit de Primăria Sectorului 1 cu privire la nivelul radiațiilor din zona respectivă, jurnalistul Europa FM Victor Marin a făcut o investigație pe acest subiect.
Astfel, într-un răspuns pentru Europa FM, A.N.C.O.M. spune așa: “… numărul de stații (antene) existente la nivelul anului 2016 în locația menționată era mai mic decât cel din prezent, generând un nivel de intensitate a câmpului electromagnetic mai scăzut decât cel actual”.
Pe scurt, dacă nivelul actual al radiațiilor nu pune în pericol sănătatea celor de la A.D.P. Sector 1, în 2016, era ca și inexistent. Dar în toți acești ani, sporul de antenă a fost cât se poate de real. Și ilegal. În 2016 aceste ''radiații'' au fost măsurate de o firmă privată.
Concluzie: Primăria Sectorului 1 va demara toate procedurile necesare în vederea recuperării prejudiciului. Am început să măsurăm nivelul frecvențelor din mai multe direcții ale Primăria Sectorului 1 și vom tăia toate aceste sporuri ilegale."

Firma Arexman Construct are sute de contracte cu Ministere, Tribunale ori Poliție pentru măsurarea radiațiilor telecom


Datele din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) arată că firma Arexman Construct are sute de contracte directe
încheiate cu diverse autorități - de la autorități publice, la poliție locală, tribunale ori ministere, valoarea contractelor situându-se între câteva sute de lei și câteva zeci de mii de lei.

Redăm mai jos câteva contracte ale firmei Arexman Construct cu instituții din țară pentru evaluarea câmpului electromagnetic:


1. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (11 ianuarie 2021) contract de 4.100 euro
2. Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (4.12.2020) - contract de 3878 de euro
3. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (24.08.2020) - contract de 446 euro
4. Tribunalul Ilfov (30.09.2020) - contract de 274 euro (
5. Poliția locală a Municipiului Târgu-Jiu (16.09.2020) contract de 298 euro

Nu în cele din urmă menționăm și că președintele Senatului, Anca Dragu, a declarat în luna februarie din acest an că toți cei 700 de angajați ai Senatului primesc acest spor de antenă.

Anca Dragu a spus atunci că nu este adepta sporurilor, dar că acestea sunt date prin legile actuale, care ar trebui analizate și luată apoi o decizie.

De notat că și peste 260 de angajați ai Consiliului Concurenței pot primi în prezent acest spor de antenă. Într-un răspuns către HotNews.ro, Consiliul Concurenței a precizat că "la baza acordării stau mai multe buletine de expertizare emise în conformitate cu prevederile HG nr.917/2017, la solicitarea instituției, de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Muncii Alexandru Darabonț, în urma analizării mai multor factori de risc, așa cum prevede legislația în domeniu, printre care și riscurile generate de câmpurile electromagnetice."

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13568 vizualizari

 • -38 (46 voturi)    
  S-a stabilit pe internet, nu radiaza (Marţi, 25 mai 2021, 17:18)

  Victtor [utilizator]

  Sa taie toate sporurile de antena pentru ca au stabilit unii ca acestea nu sunt periculoase.
  Expunerea este uneori benefica.
  • +32 (38 voturi)    
   :) (Marţi, 25 mai 2021, 17:32)

   rei [utilizator] i-a raspuns lui Victtor

   n-ai inteles......ala de v-a dat buletinele de masuratori a scris in ele ce ati vrut voi

   in orice caz puteti inventa un alt spor.....ca aparatul de stat e cam sensibil la tot ce exista pe lumea asta.....si daca v-ar muta biroul in Maldive,ati putea cere spor de periculozitate: prea multi aerosoli
   • +21 (21 voturi)    
    .... in Romania .... (Marţi, 25 mai 2021, 18:12)

    cbogdan [utilizator] i-a raspuns lui rei

    In Romania se fura legal si organizat Ca sa furi (sa-ti insusesti ce nu-i al tau ) trebuie sa-ti dea cineva aprobare - ar fi haos daca am lua toti brambura fara o disciplina a furtului.
   • +5 (9 voturi)    
    Să ceară o contraexpertiză de la ANCOM (Miercuri, 26 mai 2021, 8:14)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui rei

    Trebuie terminată odată cu bâlciul(hoția) sporului de antenă. Nu le convine să lucreze altundeva.
  • +21 (25 voturi)    
   Ia si citeste (Marţi, 25 mai 2021, 17:40)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui Victtor

   https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/mii-de-functionari-primesc-spor-de-15-pentru-radiatii-in-baza-unor-masuratori-umflate-de-1-400-de-ori-de-o-firma-privata-1532527

   Dupa, discutam...
  • +15 (19 voturi)    
   :) (Marţi, 25 mai 2021, 17:53)

   rei [utilizator] i-a raspuns lui Victtor

   revin......m-am informat si se pare ca testerul ala costa 400$.........sincer la banii astia nici la hobby nu l-as incadra(la sculele ANCOM-ului costa mai mult calibrarea...sa nu zic de aparatura)

   practic manolescu asta a facut zeci de mii de euro cu o investitie de 400$
 • +40 (48 voturi)    
  hai sictir! (Marţi, 25 mai 2021, 17:22)

  liviu_ [utilizator]

  lucrez la computer si nu primesc nici un spor "de calculator" cum primes profesorii care "muncesc" 25 h / sapt si stau la calculator maxim 5!

  si stiti d c?! pentru ca lucrez la privat nenica si acolo nu merge cu sport de scarpinat in c.. !

  bine ca nu bagam si spor de carbuni si alte kkturi !
  • -3 (13 voturi)    
   Nu exista spor de calculator la profesori (Marţi, 25 mai 2021, 17:46)

   jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   exista prin institutii bugetofage, dar nu mai stiu cu ce a fost inlocuit. Ca de scos nu l-au scos
   Sunt curios cum au masurat aia? Navigau toti bugetarii si pe mobil , si pe WiFi?
  • +7 (11 voturi)    
   magarie (Marţi, 25 mai 2021, 20:19)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Sste o magarie. Ecranele de azi nu mai sunt cu tub cinescop, asunt cu LCD si nu au emisii ca cele vechi...
  • -5 (15 voturi)    
   Solutia e simpla (Marţi, 25 mai 2021, 21:18)

   Amenhotep [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Fa-ti sindicat si cere si tu sporuri. Asta daca vrei tu sa traiesti mai bine in loc de altul sa traiasca mai prost. Eh ?
   • +5 (9 voturi)    
    Ăsta nu-i sindicat. (Miercuri, 26 mai 2021, 8:18)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Amenhotep

    Este o organizație mafiotă. Șantajează administrația locală și toți locuitorii sectorului 1. Eu ,în locul lui Clotilde Armand aș cere desființarea acestui sindicat pentru practici mafiote.
    • 0 (0 voturi)    
     Eu spuneam (Joi, 27 mai 2021, 16:18)

     Amenhotep [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

     Sa iti faci tu sindicat si sa ceri sporuri la privat.
  • -3 (3 voturi)    
   Buna dimineata! (Miercuri, 26 mai 2021, 14:57)

   Mortaciune ambulanta [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   La computer lucram de dinainte de 1989, din "fericire" era unul singur pe laboratorul cu zece oameni,
   Dar cum, la privat, nu numai ca stam 10 more pe zi in fata ecranului, dar trebuie sa testam ruterele si cu modemuri 3G/4G sau cu statii radio pt avioane.

   Si nu au toate echipamentele anetan, dar sunt zeci si zeci de switchuri si de servere in firma ...


   Da, din pacate nou nu ne da spor de scarpinat sau de carbuni ...
 • +30 (32 voturi)    
  Bat campii cu prostii ca de obicei (Marţi, 25 mai 2021, 17:26)

  LiviuX [utilizator]

  Chiar daca ceva a fost facut, acordat legal, nu inseamna ca e pe viata. Si eu pot angaja pe cineva sau sa-mi fac o firma, totul legal, dar asta nu inseamna ca angajarea e pe viata, ca nu pot face restrangeri de personal sau chiar inchide firma. Singura conditie e tot ca ce fac sa fie legal. Asa si aici: da, sporul a fost acordat legal. Dar acum poate fi anulat (exista atatea tari in care nu exista nici un spor, ti se da un salariu si atat - vrei bine, nu, nu te angajezi acolo) iar o justificare perfect legala e ca nu exista nici un studiu serios care sa demonstreze acest efect al antenelor la locul de munca al angajatilor.
  • +10 (12 voturi)    
   ....... sporul....... (Marţi, 25 mai 2021, 17:55)

   cbogdan [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

   Romania este tara tuturor posibilitatilor de fraudare legala a Bugetului. Cum ? Simplu: dai o lege care implica o entitate ''independenta" si care asigura aparenta de legalitate daca intreba cineva. Cazul concret - intreaba cineva lucruri esentiale privind "Buletinul de analiza"' emis de firma asta talentata ? Adica '' multi vad dar putini cunosc '' si de aici poti trage foloase nenumarate. Intrebari esentiale: care este metoda de masurare si cine a elaborat metodologia de masurare ? Ce aparatura s-a folosit si cine asigura metrologia/agrementarea ? Adica Politia trebuie sa aiba aparate radar omologate si verificate metrologic iar in cazul masuratorilor de radiatii el-magnetice cum si cine verifica ? Dar daca nu se vede radiatia el-magnetica este prietena perfecta a sugativelor bugetare.
  • -3 (9 voturi)    
   doar daca se modifica legea (Marţi, 25 mai 2021, 18:01)

   CalugaruVaxile [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

   Sigur ca se poate! In momentul in care se schimba legea. Pina atunci, asta e. Motivul ca "in atitea tari" se face nushce e ilogic. Sa-ti dau cel mai bun exemplu: exista "atitea tari" care au un impozit pe venit in trepte progresive. Si totusi, tu platesti impozit "flat". De ce? Asa e legea in tara ta. Esti liber sa ai o initiativa legislativa ca aceasta lege sa se schimbe. Si pe urma consecintele care decurg. Ori esti liber sa incalci legea. Din pacate, n-o sa mai fii liber dupa aia :). Justificarea perfect legala exista, si se afla in rindul 4 al articolului. Exista o autoritate recunsocuta legal care face o experita si care e etalon in aplicarea legii. Nu conteaza cemasuratori faci tu. Daca crezi ca masuratorile oficiale sint gresite, ele se pot ataca legal, si se poate contesta valoarea masurata in instanta. Nu inteleg ce e asa de mare problema. Astea sint legile si procedurile legale romanesti. Ele trebuie respectate, pentru ca asa functioneaza un stat de drept. Nu sint bune aceste legi si proceduri? Excelent, schimbati-le! Dar NU LE INCALCATI!!
   • +7 (9 voturi)    
    Cred ca nu m-ai inteles... (Marţi, 25 mai 2021, 19:53)

    LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui CalugaruVaxile

    Nu am spus sa se faca sau sa nu se faca ceva doar pentru ca asa e in alte tari, era doar un exemplu ca in alte tari nu exista sporuri de nici un fel. Esentialul e ca daca ceva a fost acordat legal nu si inseamna ca trebuie sa si fie permanent.
  • -5 (9 voturi)    
   Hehe (Marţi, 25 mai 2021, 21:19)

   Amenhotep [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

   "nu exista nici un studiu serios care sa demonstreze acest efect al antenelor la locul de munca al angajatilor"
   Esti sigur ?
   • +5 (7 voturi)    
    Da, foarte sigur (Marţi, 25 mai 2021, 22:23)

    LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Amenhotep

    Evident ma refer la un studiu facut de firme serioase, acceptate international (si studiile si firmele), care sa afirme cu siguranta un risc deosebit pentru cei care lucreaza la kilometri distanta de antene. Ca doar nu vrei sa spui ca iau sporul asta doar cei care lucreaza la cativa metri distanta de antene si fara sa fie protejati...
  • +12 (14 voturi)    
   Chiar daca sporul (Marţi, 25 mai 2021, 22:17)

   paonipao [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

   ala ar fi legal in cazul in care nivelul radiatiilor electromagnetice ar depasi nivelul acceptat de ce trebuie sa se acorde in puncte procentuale...15% din salariul de baza?!
   De ce nu s-ar acorda o suma fixa?!
   De ce unii sa ia 300 de lei iar angajatii de la Senat
   (in numar de 700) sa incaseze pana la 2500-
   3000 de lei?!
   Astia din urma s-ar radia mai mult...ca au salariul de baza mai mare?!
   Idiotenie tipic romaneasca!
   N-am auzit ca in UE sa ia cineva sporul asta de antena!
   • +8 (10 voturi)    
    Total de acord, dar asta e alta discutie (Marţi, 25 mai 2021, 23:12)

    LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui paonipao

    Daca e un spor de conditii daunatoare, trebuie sa acopere cheltuielile de protejare si eventuala medicatie/spitalizare, etc. Ori astea costa la fel, nu depind de ce salar ai. O aspirina costa la fel pentru un milionar si pentru un somer!
   • 0 (0 voturi)    
    Asta e alta discutie! (Miercuri, 26 mai 2021, 15:00)

    Mortaciune ambulanta [utilizator] i-a raspuns lui paonipao

    Ai prefecta dreptate, dar asta este cu totul alta discutie: DACA lucrezi in conditii daunatoare (radiatii electromagnetice de exemplu), trebuie FIE sa primesti in compensatie o suma fixa, fie sa se reduca numarul de ore petrecuta in acel mediu - lucrezi 6 , dar se considera ca 8!
    Desigur ca un spor PROCENTUAL avantajeaza in mod total incorect pe cei cu salarii f. mari!
 • +11 (17 voturi)    
  Spor pentru ca exist ca salariat la stat (Marţi, 25 mai 2021, 17:38)

  Idealistu [utilizator]

  Sunt incredibile aceste sporuri acordate unor frecatori de menta, pentru stari care sunt normale si firesti pentru orice cetatean. Astea sunt legile psd-iste de spoliere a bugetului public si transformarea salariatilor de la stat in electorat captiv si tembel.
 • +12 (16 voturi)    
  Legalitatea (Marţi, 25 mai 2021, 17:38)

  Tyrion.lann [utilizator]

  Mi se pare ca ar trebui sa depinda de respectarea utilizarii numai de documente care nu au fost falsificate. Daca acel buletin de masuratori este unul fals, nu vad de ce nu s-ar putea renunta la sporuri.

  Exemplu: cineva se inscrie la examen la facultate si ajunge in anul II, pe baza unei diplome de bacalaureat false. Daca se dovedeste atunci ca este falsa, oare studentul nu este exmatriculat?
 • +15 (19 voturi)    
  haaaai mai...mai lasa-ne! (Marţi, 25 mai 2021, 17:51)

  dorinmac [utilizator]

  pentru cine nu stie, aproape NIMENI dintre cei ce primesc acesta mizerie de spor de antena nu este expus unei cantitati de radiatii CEL PUTIN egala cu aceea radiata de prorpiul telefon mobil! ... asta se intampla doar in cazul celor care CHIAR LUCREAZA in proximitatea (am spus PROXIMITATEA! adica la distanta MICA, IN ZONA de radiere a antenei, NU SUB! orice tehnician stie asta!), persoane care sunt, majoritatea, angajate intr-o firma privata cu obiect specific de activitate radiotransmisii!

  mizeria asta de spor ar trebui desfiintata, este un FURT din banii tuturor! (si chiar si-asa, soferii de pe masinilie institutiilor CAROR radiatiile mamii lor sunt expusi???? inafara de cele de prostie!)
 • +12 (16 voturi)    
  zona x (Marţi, 25 mai 2021, 18:08)

  Jude [utilizator]

  E simplu . Angajatii vor fi mutati in alta locatie unde nu mai sunt radiati, si li se taie sporul.
  Dar gasesc ei alt spor.
  La privat, nu exista spor de vechime, de radiatii, de .......
  • -10 (14 voturi)    
   Si e bine (Marţi, 25 mai 2021, 21:20)

   Amenhotep [utilizator] i-a raspuns lui Jude

   Ca la privat nu exista sporuri ? Ce vrei in definitiv, sa o duca si aia de la privat mai bine sau ca si aia de la stat sa fie asa de abuzati ca aia de la privat ?
   • +8 (10 voturi)    
    Aici ai partial dreptate (Marţi, 25 mai 2021, 22:29)

    LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Amenhotep

    De asta, cum am mai spus, in alte tari nu exista sporuri. Cand vrei sa te angajezi undeva, ti se spun conditiile si salariul. Vrei bine, nu, nu. Nu exista discriminari ca in Romania, unde bugetarii sunt clar favorizati, si inca prin lege! Legea ar trebui sa fie una si egala pentru toti. Daca se prevede un spor, ceva (inclusiv concedii, timp liber, etc.), sa fie obligatoriu, fie ca esti bugetar, fie ca esti la privat.
    • -7 (9 voturi)    
     Mai baiete, eu tot nu te pricep... (Miercuri, 26 mai 2021, 3:28)

     newlook [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

     Mai baiete, eu tot nu te pricep...

     Zici ca esti destept si ai IQ-ul 400 (e plina romanika d'alde d'astia, da' toti sunt "la privat" ;-))
     Zici ca muncesti ca un cal (ca sa nu zic ca un bou, ca te uiti in oglinda)
     Zici ca ai competente de invarti planeta...fara competentele tale nu se face dimineata in Romanika.
     Zici ca ai salariul si platesti taxe de duci in spate 24 de buJetari si 18 pensionari...

     ...dar tot te legi de buJetari si de salariile lor, de parca ti-ai calcat pe-un koi.

     Care-i baiul, esti dezamagit, frustrat, n-a murit capra vecinului...?
     ...sau esti doar un alt shaormier la salariul minim, buricul universului, dupa cum stie tot #rezistu', analfabet functional (doar 80%)?
     • +1 (3 voturi)    
      @newlook (Miercuri, 26 mai 2021, 10:07)

      paonipao [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      Iti place sa mesteci scuipat in gura aia puturoasa!
      si sa exprimi idiotenii ca de fiecare data cand te bagi in seama sa comentezi!
      Tu nu pricepi pentru ca nu ai cum...esti bolsevic!
      Omul a spus corect...o lege trebuie sa fie
      aplicata nu numai bugetarilor dar si celor ce muncesc in mediul privat!
      • 0 (2 voturi)    
       Ce lege nu e aplicata unora sau altora (Miercuri, 26 mai 2021, 15:11)

       newlook [utilizator] i-a raspuns lui paonipao

       "Omul a spus corect...o lege trebuie sa fie
       aplicata nu numai bugetarilor dar si celor ce muncesc in mediul privat!"
       ----------------------------------------
       Ce lege nu e aplicata unora sau altora, mai Bula? Hai, cu nume, prenume, articol...sau doar mananci maro? Nu esti in piata, sa ragi ca boul. Fapte, actiune. Ai Guvern, Parlament, DNA, Militie, SRI...si tot mananci kko prin piata cum ca "o lege trebuie sa fie aplicata tuturor"?
       Hai, vira, ca esti prost ca oaia.
      • 0 (2 voturi)    
       Multumesc pentru apreciere! (Miercuri, 26 mai 2021, 17:20)

       LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui paonipao

       Insa nu e nevoie sa-mi iei apararea, cu persoane asa de josnice si care vorbesc in halul asta nu discut si nici nu-i iau in considerare, la fel cum nu iau in considerare nici pe cei care doar dau minusuri fara sa le si justifice.
       In ce priveste legile, ai inteles foarte bine ce am spus. Era vorba de aplicarea lor, nu de faptul ca se specifica valabilitatea doar pentru bugetari. Iar asta incepe chiar de la Constitutie!
       P.S. Nu te uita la el nici relativ la IQ, nu am si nici nu am afirmat vreodata ca as avea un IQ 400. Probabil e putin peste medie, dar atat.
 • +10 (14 voturi)    
  ce tupeu (Marţi, 25 mai 2021, 18:21)

  nahir [utilizator]

  jegos pe ADP Sector 1.
  Nu contează că sporurile s-au dat pe baza unor minciuni, nu?
  Sporul nu e salariu ca să fie un drept consfințit de Constituție, inatacabil. A dispărut motivația, dispare și sporul care ar fi trebuit să compenseze respectiva condiție care îi împiedica pe săracii angajați ADP să dea cu pixul pe hârtie și cu hârlețul prin grădini și parcuri.
 • +12 (12 voturi)    
  dacă există suspiciuni (Marţi, 25 mai 2021, 18:52)

  eu@eu [utilizator]

  Se pot reface măsurătorile.
  Iar dacă se constată diferențe semnificative în mod repetat se poate face un denunț, o anchetă penală.

  În schimb sunt curios dacă există o grilă ceva care să stabilească pentru ce nivele câte procente corespund, că așa pentru orice nivel de radiție electromagnetică să fie acordat cuantumul maxim e o aberație.

  Puterea undelor respective scade cu pătratul distanței, adică pe măsură ce te îndepărtezi scad accentuat.

  Apoi respectivii năpăstuiți ai sorții se duc acasă, și stau câte o oră cu mobilul înfipt în ureche, ori dorm cu 2 telefoane pe noptieră de bună voie, ori stau cu fundul pe router și nesiliți de nimeni fără să își plătească vre-un spor.

  Eu nu înțeleg privații cum își mențin angajații fără tot felul de sporuri inventate.

  Și eu am prevăzut în contract spor de noapte și de sărbătoare/duminică dar șeful se ferește ca de foc să mă trimită la lucru când l-aș costa mult mai mult.

  Dar la stat se pare că poți beneficia și de spor de beneficiar de sporuri.
 • -4 (14 voturi)    
  usr vreti? (Marţi, 25 mai 2021, 19:58)

  mbembe [utilizator]

  usr aveti!
 • +13 (13 voturi)    
  bugetarii non-stop (Marţi, 25 mai 2021, 20:21)

  ras-putin [utilizator]

  eliminati sporurile nesimtite si fantasmagorice, punct.

  si la o adica sporurile eliminate acum, nu ca-s prinse in salariu si le "elimina" dup-aia.

  penaleu nu pricepe cita scirba au oamenii muncitori fata de frecatorii de menta cu super-salarii de la stat. de fapt, se face ca nu pricepe.
 • +10 (12 voturi)    
  e legal? (Marţi, 25 mai 2021, 21:00)

  oldman_boy [utilizator]

  poate se constata ca procedurile legale au la baza un raport fals. Ca urmare, pica sporul cu toata legalitatea pasilor facuti.
 • -6 (10 voturi)    
  Clotilda poate (Marţi, 25 mai 2021, 22:03)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  pe feisbok :))
 • +10 (14 voturi)    
  Ce (Marţi, 25 mai 2021, 22:51)

  My50cents [utilizator]

  Nu intelegeti ?
  La noi oamenii sunt impartiti in 2 caste
  Specialii, fie ei pensionari, bugetari etc, de care nu se poate atinge nimeni
  Ceilalti
  E simplu
 • +2 (6 voturi)    
  Minunat! (Miercuri, 26 mai 2021, 4:26)

  Codruta N [utilizator]

  Inseamna ca si aceia care au antene pe bloc sunt iradiati - deci pot sa ceara compensatii de la firmele carora le apartin antenele :P
  Oricum: astia de la ADP nu merg pe teren? Stau toata ziulica in cladire, legati de antenele aleaaa...? ;)
 • +7 (9 voturi)    
  . (Miercuri, 26 mai 2021, 7:57)

  Elfu [utilizator]

  daca noile masuratori indica faptul ca nu este nici un pericol - nu este legal ca acel spor sa dispara ?

  intreb si eu .
 • +3 (3 voturi)    
  sporul e un mod de a umfla veniturile (Miercuri, 26 mai 2021, 12:31)

  licuriciu [utilizator]

  Daca radiatia este la un nivel ridicat nu ar trebui sa fie oameni in zona respectiva. Punct.
  Daca radiatia este in limitele normale (pt ca exista radiatii peste tot) sporul nu ar trebui sa exista (spor in sensul de un salariu mai mare, sporurile sunt doar o inventie sinistra de a mari salariile bugetarilor)

  As vrea sa inteleg cum un venit mai mare te protejeaza de radiatii. Iar daca asta e idea, oamenii astia daca fac cancer isi vor plati tratamentul separat, in afara asigurarilor de sanatate, din respectivul spor?

  Sporul de conditii vatamatoare (care, ma repet, trebuie inclus in salariu din start) ar trebui aplicat doar pentru conditii ce nu pot fi evitate. de ex daca esti miner lucrezi in intuneric in subteran, si stii asta de la inceput. Ca paranteza, la noi in romanica exista mineri care freaca menta in birouri, dar iau respectivul spot.

  Pe astia cine ii obliga sa stea in cladirea respectiva daca sunt iradiati? Si, din nou, daca asa e cazul antena aia nu are ce cauta acolo.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by