Sporul de antenă: Cum își rotunjesc veniturile aproape 700 de angajați din Senat pe baza unor măsurători similare cu cele de la Consiliul Concurenței

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Vineri, 28 mai 2021, 8:21 Economie | Telecom


​695 de angajați din Senat primesc în prezent așa numitul spor de antenă - 15% din salariul de bază - pe motiv că ar fi expuși la câmpuri electromagnetice (CEM) peste valorile legale, generate de echipamentele de muncă din instituție, a precizat conducerea Senatului pentru HotNews.ro. Măsurătorile au fost făcute de Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecția Muncii (INCDPM) Alexandru Darabonț. Este același institut ale cărui măsurători stau și la baza sporului de antenă a sute de angajați din Consiliul Concurenței.

Acordarea așa numitului spor de antenă este generalizată în rândul funcționarilor publici din România, de la administrații locale, precum ADP Sector 1, până la Ministere, Parlament, Consiliul Concurenței, Tribunale ori Poliție, în ciuda faptului că ANCOM, autoritatea care măsoară nivelul radiațiilor antenelor telecom din România, asigură de fiecare dată că nivelul acestor radiații este de mii de ori sub limita legală admisă în fiecare colț din țară.

Președintele Senatului, Anca Dragu, a declarat în luna februarie din acest an că toți cei 700 de angajați ai Senatului primesc acest spor de antenă. Anca Dragu a mai spus atunci că nu este adepta sporurilor, dar că acestea sunt date prin legile actuale, care ar trebui analizate și luată apoi o decizie.

La solicitarea HotNews.ro, conducerea Senatului a oferit joi, 27 mai, noi detalii despre numărul exact al angajaților care primesc acest spor și modul cum s-au făcut aceste măsurători în baza cărora angajații primesc aceste sporuri.

Spor de antenă pentru sute de angajați din Senat și Consiliul Concurenței pe baza măsurătorilor Institutului național de cercetare Alexandru Darabonț


Instituția a precizat joi pentru HotNews.ro că "numărul pesoanelor încadrate în serviciile Senatului care beneficiază de spor de condiții vătămătoare (antenă) la data de 27.05.2021 era de 695 persoane active".

Potrivit Senatului, "sporul pentru condiții periculoase sau vătămătoare se acordă conform prevederilor Legii – cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, coroborate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 917 din 20 decembrie 2017 (..), pe baza expertizei emisă de către Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecția Muncii (INCDPM) Alexandru Darabonț."

Senatul susține că măsurătorile au fost efectuate în conformitate cu prevederile legale și că au fost determinate valori de expunere la câmpuri electromagnetice (CEM) generate de echipamentele de muncă din cadrul Senatului, ce depășesc valorile limită stabilite de H.G. nr. 520/2016, după cum urmează:
 • - Mărimi fizice referitoare la expunerea la câmpuri electromagnetice;
 • - Efecte non-termice valori-limită de expunere și nivelurilor de declanșare a acțiunii în gama de frecvențe 0 Hz – 10 MHz;
 • - Efecte termice valori limită de expunere și niveluri de declanșare a acțiunii în gama de frecvențe 100kHz – 300GHz;

Sporul nu este acordat senatorilor, ci doar personalului angajat, se arată în răspunsul Senatului.

Ce alte sporuri se acordă angajaților Senatului


Totodată, la nivelul Senatului, în conformitate cu prevederile art. 22 pentru activitatea desfășurată de persoanele cu handicap grav și accentuat, în cadrul programului normal de lucru, se acordă, după caz, un spor de 15% din salariul de bază/solda de funcție/salariul de funcție/indemnizația de încadrare, din Legea – cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, spor menținut în plată la nivelul decembrie 2018, potrivit ordonanțelor anuale de salarizare.

De asemenea, potrivit art. 20 alin. (1) din legea anterior menționată, după caz, personalul care, potrivit programului normal de lucru, își desfășoară activitatea între orele 22.00 și 06.00 beneficiază, pentru orele lucrate în acest interval, de un spor pentru munca prestată în timpul nopții de 25% din salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare, dacă timpul astfel lucrat reprezintă cel puțin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru, se acordă sporul pentru munca de noapte.

La Consiliul Concurenței peste 260 de angajați își pot rotunji astfel veniturile / La ADP Sector 1 nu s-au tăiat aceste sporuri așa cum promitea Clotilde Armand


HotNews.ro a scris marți, 25 mai, că peste 260 de angajați ai Consiliului Concurenței pot beneficia în prezent de sporul de 15% din salariul de bază pentru riscurile generate de radiațiile antenelor telecom de la Casa Presei, unde-și are sediul autoritatea. La câteva sute de metri distanță, aproape 100 de angajați ai ADP Sector 1 își rorunjesc în același mod veniturile, în ciuda anunțului primarului Clotilde Armand, care spunea în martie că nu va mai acorda aceste sporuri, în condițiile în care nivelul radiațiilor în zonă este de aproape 1400 de ori mai mic decât limita legală, conform măsurătorilor arbitrului telecom - ANCOM.

De notat că măsurătorile ANCOM au fost făcute pe spațiul public în afara clădirii ADP Sector 1. Teoretic, în interior valorile câmpurilor electromagnetice ar trebui să fie cu mult mai mici, deoarece intervine și atenuarea dată de zidurile clădirii.

În 22 martie 2021, ADP Sector 1 a plătit o firmă privata, Arexman Construct, pentru măsurarea radiațiilor telecom în interiorul clădirii, iar datele măsurate au arătat valori peste limitele legale.

Sindicatul ADP Sector 1 a publicat și un buletin de expertiză al DSP București din aprilie 2021, care are la bază tot măsurătorile Arexman Construct, drept bază legală pentru acordarea sporului de antenă.

Datele din SEAP arată că firma Arexman Construct are sute de contracte de achiziție directă încheiate cu diverse autorități - de la autorități publice, la poliție locală, tribunale ori ministere, valoarea contractelor situându-se între câteva sute de lei și câteva zeci de mii de lei.

Pentru detalii citește:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6265 vizualizari

 • +29 (33 voturi)    
  Uitati ce nesimtiti ne conduc de mult timp! (Vineri, 28 mai 2021, 8:45)

  Entiu [utilizator]

  Pentru ei s-au putut da pensii nemeritate imediat, fara nicio discutie, fara nici o amanare, fara nici o tergiversare: pensiile speciale, pensiile de antena si celelalte privilegii nesimtite si nemeritate, platite unor impostori. Pentru ceilalti pensionari care au mucit din greu...nu sunt bani!
  • +13 (27 voturi)    
   Voi tot votati cu ei, natie de fraieri (Vineri, 28 mai 2021, 10:23)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui Entiu

   si apoi va plangeti ca va jefuiesc.

   Pai daca votati cu aceiasi de 30 de ani. N-ar fi normal sa mai votati si USR, de exemplu? Ma rog, asta ar necesita gandire.
   • +6 (16 voturi)    
    De ce nu modifică USR legea? (Vineri, 28 mai 2021, 11:12)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    Sunt în Parlament și șefa Senatului, despre care-i vorba aici, este de la USR.
    • -1 (7 voturi)    
     poate AUR o s-o modifice, USR e la sineCURi (Vineri, 28 mai 2021, 13:58)

     hopsinoi [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

     .
   • 0 (0 voturi)    
    Oameni sant nevinovati (Sâmbătă, 29 mai 2021, 22:02)

    dezamagitul [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    Ce aveti cu saracii oameni ,ei primesc acest spor pe drept , cum credeti ca le dau ordine sefii lor de la securitate , nu prin antena. Va rog sa va cereti scuze cat mai repede.
  • +18 (18 voturi)    
   Dacă și Parlamentul încalcă legea?!. (Vineri, 28 mai 2021, 11:10)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Entiu

   Normal ar fi ca un spor să fie acordat temporar, în mod excepțional și nici-un salariat să nu lucreze în condiții vătămătoare, angajatorul fiind obligat să asigure condiții de muncă sigure. Dacă un Institut de Cercetare pentru Protecția Muncii face măsurători și recomandă acordarea de sporuri, acel Institut trebuie desființat. Institutul trebuie să facă recomandări de eliminare a condițiilor vătămătoare, sporurile fiind plătite numai până la eliminarea condițiilor vătămătoare. Dacă există vreo lege care prevede munca în condiții vătămătoare, acea lege este criminală și trebuie modificată. Asta-i grija față de viața omului- îl plătim și poate să moară muncind în condiții vătămătoare?
  • +12 (12 voturi)    
   stare de fapt (Vineri, 28 mai 2021, 12:57)

   sauvage [utilizator] i-a raspuns lui Entiu

   Legile in Romania sunt facute cu dedicatie, pt diverse tipuri de BUGETARI

   Legea educatiei e facuta pt profesori, NU pt elevi

   Legea pensiilor e facuta pt bugetarii SPECIALI care sunt rasplatiti pt rolul lor din Decembrie 1989, aducerea de voturi etc.

   Legea sanatatii e facuta pt MEDICI, NU pt pacienti.
  • +8 (8 voturi)    
   Pe cand arestari (Vineri, 28 mai 2021, 13:05)

   CNBC [utilizator] i-a raspuns lui Entiu

   La Arexman Construct ? Pentru firma asta de apartament statul inchide ochii pentru a fost partas la fapta. Ce poate fi mai elocvent decat o astfel de marsavie realizata in complicitate cu statul ?
 • +32 (32 voturi)    
  privilegii (Vineri, 28 mai 2021, 9:03)

  drago [utilizator]

  Romania este din ce in ce mai mult impartita intre o clasa de privilegiati , angajati la stat , care isi percep pozitia ca fiind aceea de sefi , nu subordonati serviciului public si o clasa de angajati in privat , creatori de fapt ai avutiei publice care sint obligati sa joace in limitele dure , capitaliste ale concurentei ! Clasa privilegiatilor , neperformanta , osificata , corupta si in uriasa masura incompetenta actioneaza ca un cancer care maninca sansele de progres ale Romaniei.
  • +16 (16 voturi)    
   Asa se intampla... (Vineri, 28 mai 2021, 10:14)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui drago

   ... cand marea majoritate voteaza lenea, lipsa de carte, impostura... si ajungi sa fii condus de lepre.
   ... cand cei care au ceva in cap nu se duc la vot (cica, sunt scarbiti)...
   ... cei care sunt vinovati, conduc, in loc sa infunde puscaria...
   ... cei care sunt drepti sunt luati de prosti, iar ceilalti sunt... jmecheri!
   Mai continuam?
  • +12 (14 voturi)    
   de citit.. (Vineri, 28 mai 2021, 12:59)

   sauvage [utilizator] i-a raspuns lui drago

   “Ca sa intelegeti ce se întâmpla intr-o ţară, şi de ce NU se iau decizii care par absolut logice şi care sunt cerute de întreaga societate - trebuie sa intelegeti structura de putere. Cine e important şi cine nu e? Cine este “elita” care până la urmă decide?
   In România - puterea nu e la voi, nu e la multinaţionale sau mediul de business. Nu e nici măcar la Presedinte, Prim Ministru sau partide. Puterea o au funcţionarii publici şi structurile de forţă interne (MAI, servicii, magistrati). Se vede clar la cum sunt alocaţii banii : pensii speciale, salarii uriaşe şi sporuri acolo merg şi doar acolo. NIMENI nu le poate tăia, oricât de mult ar încerca. Putem vota pe oricine, face oricât scandal - e degeaba. Pentru că ei ţin puterea în mână. Şi atenţie - nu partidele îi controlează ci e invers - ei controlează partidele. Mediul de business nu e relevant (pot urla oricât multinaţionalele ca e degeaba; Daniel Dines cel mai bogat român de departe nu are absolut nici o influenţă). Singura şansa pentru reformă este presiunea EXTERNĂ de la centre de putere mai mari - SUA, UE şi pieţele financiare (ca dacă nu mai primesti bani dai faliment şi e mai rău). Atât. Noi putem urla oricât pe aici, Citu poate spune orice, e degeaba.
   Deci in general - nu va faceţi prea multe speranţe. Nu voi urland pe Facebook sau votând x sau y puteţi schimba ceva. Nu puteţi. Evolutia la noi este şi va fi lentă, reformele cât de cât dure nu se fac decât dacă nu mai sunt bani deloc. Atât. Şi nu e sănătos sa deveniţi frustraţi. Ca nu ajută. Mai bine intelegeti cum funcţionează lumea, luaţi decizii inteligente pentru voi şi incercati sa gasiti bucuria in viaţa de zi cu zi. Asta e”, scrie Andrei Caramitru pe Facebook.
   • +1 (5 voturi)    
    atunci.. (Vineri, 28 mai 2021, 13:26)

    wweesstt [utilizator] i-a raspuns lui sauvage

    atunci chiar au dreptate cei care spun : "sa ma pihis pe el de vot!" ? sau cei care spun "vindeti tot si plecati!" ? inseamna ca au dreptate! sau mai este o solutie, demna, pt cei cu curaj: lupta in strada! cea de la ordonata 13 sau ca la revolutie! numai pt curajosi! sa-i obligam sa faca reforme adevarate si toti pe contributivitate! destepta-te romane!
   • -1 (1 vot)    
    atunci (Vineri, 28 mai 2021, 13:26)

    wweesstt [utilizator] i-a raspuns lui sauvage

    atunci chiar au dreptate cei care spun : "sa ma pihis pe el de vot!" ? sau cei care spun "vindeti tot si plecati!" ? inseamna ca au dreptate! sau mai este o solutie, demna, pt cei cu curaj: lupta in strada! cea de la ordonata 13 sau ca la revolutie! numai pt curajosi! sa-i obligam sa faca reforme adevarate si toti pe contributivitate! destepta-te romane!
   • 0 (0 voturi)    
    nu zici bine (Vineri, 28 mai 2021, 17:01)

    Adr1@n [utilizator] i-a raspuns lui sauvage

    nu zici bine dintr-un simplu motiv, starea de fapt actuala este una relativ recenta introdusa special de PSD pentru a se putea agata de putere.

    ei stiau ca pana si bugetarii sunt suparati pe ei si le-au tot dat privilegii peste privilegii ca sa taca din gura si sa continue sa ii sustina.

    as putea sa pun pariu ca pe oriunde se fac magarii de genul asta este cineva cu spate, cineva cu sustinere politica. majoritatea bugetarilor nu sunt asa si nici nu cunosc adevaratele imbarligaturi pe care le are conducerea. dar unul cu interese politice are nevoie ca oamenii sa-l sustina si cum poate obtine asta fara mizerii de genul asta? singura vina pe care au cei care nu au P.C.R. (pile, cunostinte, relatii) este ca pun botul si se conformeaza. si ca si contra-argument aduc in discutie cazurile in care politia locala si garda de mediu (institutii care tocau banii degeaba pana acum) s-au pus pe treaba de indata ce au avut conducere serioasa. deci daca erau probleme, erau cauzate de modul cum a fost aleasa conducerea.
 • +15 (19 voturi)    
  despre prostie (Vineri, 28 mai 2021, 9:04)

  EdyT [utilizator]

  deja cred ca cei care incaseaza si nu merita nu sunt prosti deloc. Prosti sunt cei care platesc taxe si nu primesc mai nimic. Sistemul public din Romania seamana din ce in ce mai mult cu Filantropica: Ei spun povesti. Crezi si ai dat banu', esti fraier. Probabil o greva fiscala de cateva luni in zona companiilor private mici, medii si multinationale care sa ii lase putin fara bani ar putea sa ii trezeasca la realitate si sa renunte la prosti d'astea gen spor de antena, pensii si salarii speciale si alte matrapaslacuri si sa puna osu' la treaba. Suntem ultimii in Europa la toate capitolele de servicii publice: educatie, sanatate, infrastructura si ne miram ca are mai multe sanse Croatia sa intre in UE decat Romania.
  • +3 (7 voturi)    
   nu ar folosi la nimic (Vineri, 28 mai 2021, 10:17)

   eu@eu [utilizator] i-a raspuns lui EdyT

   pentru că sabotorii economiei naționale s-ar împrumuta și mai mult cum o fac lună de lună îndatorând nesimțit țara și mai mult.
   Tare aș dori să știu câte miliarde s-au plătit numai în formă de dobânzi în ultimii 31 de ani.
   Oricum sumele împrumutate s-au dus în salarii și nu în investiții, așa că toate miliardele luate s-au dus pe berea sâmbetii.
 • +32 (32 voturi)    
  Sa presupunem ca asa este (Vineri, 28 mai 2021, 9:08)

  transalpinarum [utilizator]

  si ca exista un nivel ridicat de radiatii. Nu inteleg cum rezolva un spor financiar acest lucru? Deci acesti oameni, prefera sa se iradieze in fiecare zi contra unei sume de bani? Nu este oarecum ciudat? Cred ca ANCOM trebuie sa intervina de urgenta si sa ia masurile necesare ca sa nu mai fie acest nivel ridicat de radiatii, in caz ca este real. Dar si ca ajutor, in loc de bani, de ce nu da statul bilet la Baile Tusnad? Sau in locurile unde se trateaza afectiuni de acest gen? Cum rezolva un spor financiar aceasta problema??
  A doua la mana, in imediata vecinatate a acestor locuri care se pare ca sunt foarte periculoase, sunt zone rezidentiale. Deci si oamenii care locuiesc acolo, si care in principiu sunt expusi mult mai mult decat cei care lucreaza si vin la servici sa zicem 8 ore. cine rezolva problema acestor zone rezidentiale?

  Sunt cam multe fracturi logice in toata povestea...
  • +12 (12 voturi)    
   Gandesti prea mult (Vineri, 28 mai 2021, 9:55)

   gamma [utilizator] i-a raspuns lui transalpinarum

   De fapt teoretic e si mai naspa , antenele sunt directionale , daca sub antena fluxul e 1 in fata ei fluxul e 10. TLDR e spor de jmecheri si gata .
  • +2 (8 voturi)    
   se poate da, la un anume moment, (Vineri, 28 mai 2021, 10:31)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui transalpinarum

   O suma fixa sau in rate trimestriale pentru inlocuirea echipamentelor care emit atata toxicitate in jur.

   ies toti castigati si mai sanatosi.
 • +11 (15 voturi)    
  păi poate (Vineri, 28 mai 2021, 9:42)

  nahir [utilizator]

  se ”chinuie” un pic madam Turcanu sa regleze un pic bugetul, anulând toate sporurile bugetare. Un pic de-aici, un pic de dincolo, ia să vezi cum se aduna o sumă frumușică, numai bună să completeze bugetul pensiilor.
  • +6 (8 voturi)    
   oare poate Turcanu? (Vineri, 28 mai 2021, 10:33)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui nahir

   Mi se pare ca nu prea duce duduia...
 • +8 (10 voturi)    
  conform (Vineri, 28 mai 2021, 9:50)

  Cetateanu [utilizator]

  conform imbecilitatii aplicarii legilor de protectie, se refereau la cei ce lucreaza nemijlocit langa si cu surse de radiatii ionizante, ar trebui sa primeasca spor toti cetatenii, ca toti au si utilizeaza antene (telefoane mobile) si stau la maxim cateva zeci de meteri de antene ale providerilor de telefonie ... Ar trebui trimisi la puscarie si pusi sa plateasca pagubele din economie, toti cei care au dat "masurari" ale radiatiilor dar si parlamentarii si "sefii" care au promovat in fals aceste bonusuri!! NIMENI NU PLATESTE? O TARA CONDUSA DE HOTI!
 • +12 (12 voturi)    
  chiar suntem atât de chiori? (Vineri, 28 mai 2021, 10:29)

  eu@eu [utilizator]

  Dacă sunt nivele ridicate de radiații păi trebuie rezolvată problema: reducerea puterii emise și instalarea unei antene în plus la 1 km distanță. Că așa se vor trezi unii mai șmecheri să pretindă despăgubiri pentru că au făcut cancer.
  Dar dacă sunt nivele ridicate de radiații electromagnetice trebuie protejată toată populația nu oblojiți numai unii cu 15% în plus.
  Apoi ar trebui sumă fixă, împărțită și turiștilor pentru fiecare zi petrecută în România că doar toți avem doar o gură și un...
  Presupun că sporul respectiv se dă și în timpul concediului.
  Ce nu înțeleg de ce mai plătim radiografiile că doar acolo sunt clar radiații serioase, ar trebui să primim bani 150% în loc să dăm, că doar m-a iradiat statul. La privat sigur nix.
 • +7 (11 voturi)    
  Unii sunt mai radiati ca altii (Vineri, 28 mai 2021, 10:57)

  bigbrother [utilizator]

  Pe blocul de langa mine la 10-20 de metri troneaza o ditamai antena. Stau la et 9 din 10, deci e ca si cum antena ar fi langa mine. Initial s-a dorit sa fie pusa chiar pe blocul unde stau eu dar cum presedinta de bloc s-a speriat de radiatii, a zis ca nu facem asa ceva si a pasat-o la vecini.

  Evident n-am aparatura sa masor cat de radiat sunt. Si probabil chiar daca as avea, n-ar conta cat timp ANCOM zice ca nu arde..o sa vad probabil peste cativa ani la prima pensie ce se intampla, daca o mai apuc.

  Nu ma astept ca acele sporuri sa dispara, este o intreaga mafie cu aceste sporuri, de la medici care pun parafa pe hartii cu boli inventate dar pentru care se iau sporuri, firme care se fac ca masoara radiatiile, judecatori care isi iau si ei sporuri si uita de dreptate pana la politicieni care isi asigura voturile. E un cerc vicios din care nu se iese usor si nici nu cred ca se vrea, bugetul public este gandit de 30 de ani ca pusculita pentru politicieni .

  Solutii exista, o lege a salarizarii corect facuta ar reduce foarte mult aceste sporuri..dar din nou, legea e facuta de politicieni, aceeasi care au pornit si perpetuat aceasta situatie.
  • +11 (13 voturi)    
   Radiatii.... (Vineri, 28 mai 2021, 11:38)

   strelka [utilizator] i-a raspuns lui bigbrother

   Stiati ca daca eliminam toate radiatiile din jurul nostru (inclusiv radiatia termica, luminoasa, etc) o sa ne dorim curand sa ne intoarcem la cum era inainte ?
   Stiati ca radiatiile electromagnetice neionizante nu au decit incazuri deosebit (de ex. in cuptorul cu microunde) un efect semnificativ asupra fiintelor ?
   Stiati ca nu exista nici o antena de comunicatii civile
   care sa provoace efecte nocive DOVEDITE indiferent de distanta la are afli ?

   Pt unii e mai prudent sa poarte cofuri de staniol si sa banuiasca ca reptilienii sunt printre noi.
 • +8 (10 voturi)    
  Golănie fără frontiere (Vineri, 28 mai 2021, 13:01)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  și furt din banul public. Ca la noi,. Populimea plătește și bugetarimea se îmuibă.
 • +3 (5 voturi)    
  JAF, JAF, SINECURI, statul intelopilor (Vineri, 28 mai 2021, 13:57)

  hopsinoi [utilizator]

  e de plans, ce spor de antena sa-i zica spor pus pe scalvii din privat care platesc taxe.
 • +3 (5 voturi)    
  un calcul simplu (Vineri, 28 mai 2021, 14:28)

  mos ion roata [utilizator]

  arata ca sporurile de antena acordate LUNAR in acest caz sunt de cateva ori mai mari decat sumele incasate de la detinatorii antenelor pentru locatie PE AN .Este cea mai tare afacere pe care o face o institutie a statului.
 • +3 (5 voturi)    
  Cred, sper ca toti stim ca vorbim despre coruptie (Vineri, 28 mai 2021, 14:31)

  deval [utilizator]

  in acest subiect !! Toti participantii (firma furnizoare de atestate de radiatii la comanda, salariatii, sefii lor, sindicatele lor) stiu ca e o metoda ''legala'' de a mai pradui niste bani !! Desigur, vinovati sunt doar sefii si firma furnizoare de radiatii .......... Interesant e daca si cand va fi oprita aceasta hemoragie si daca va plati cineva !!!
 • +4 (4 voturi)    
  ... (Vineri, 28 mai 2021, 14:31)

  Adr1@n [utilizator]

  pai ADP sector 1 oricum va fi mutat din cladirea respectiva.

  dar probabil ca ar trebui luate masuri si impotriva firmei respective care a "masurat" fraudulos.

  problema ramane una generalizata si ar trebui rezolvata ceva mai serios. in mod normal, va fi greu de demonstrat intr-un tribunal ca astia au mintit si luat foloase necuvenite cand vine si o institutie publica si diverse firme cu rapoarte care contrazic realitatea evidenta. va fi destul de interesant ce solutie juridica va fi aleasa.

  dar da, secundez ce a zis altcineva.... sporurile de risc trebuie sa fie temporare. daca exista probleme reale care pot pune in pericol sanatatea muncitorilor, atunci obligatoriu ar fi ca aceste riscuri sa fie inlaturate, nu sa se plateasca la nesfarsit un sport de risc. astfel ca tentatia sa fie mai mica sa se bage la astfel de gainarii.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by