Horia Grigorescu (PNL), actualul director general al Poștei Române, a anunțat vineri că predă ștafeta lui Valentin Ștefan (n.a tot liberal), care a deținut anterior funcția de director general adjunct în companie. Contactat de HotNews.ro, ministrul Digitalizării Ciprian Teleman (USR-PLUS) a declarat că i-a transmis vineri noului director dorința de a fi demarată procedura de recrutare pentru un nou director general și director economic, potrivit OUG 109/2011. Surse din cadrul Poștei au precizat pentru HotNews.ro că în ședința de azi din CA s-a votat demararea acestei proceduri care va dura câteva luni.

Horia Grigorescu, director general PostaFoto: Hotnews

Poșta Română a transmis vineri un comunicat în care a anunțat că schimbarea directorului general va intra în vigoare începând de luni, 14 iunie.

  • "Această decizie vine în contextul în care am simţit nevoia unei noi provocări profesionale în zona de business şi juridică, având sentimentul că obiectivele pe care mi le-am propus la acceptarea mandatului de director general au fost îndeplinite în mare măsură.
  • Printre aceste obiective, pe lângă faptul că noi, ca şi companie şi echipă, ne-am confruntat cu criza generată de pandemia COVID, care a avut ramificaţii complexe, atât de natură economică, de business, cât şi socială, am reuşit în această perioadă plină de provocări să stabilizăm economic compania, luând toate măsurile ce s-au impus, indiferent cât de dificile au fost, încheind anul 2020 cu un profit de aproximativ 33 de miloane lei, luna mai a anului 2021 indicând trend-ul favorabil şi pentru această perioadă, având un profit de aproximativ 14 milioane lei la 5 luni de zile", a declarat vineri Horia Grigorescu, directorul general al Poștei.

Horia Grigorescu este și vicepreședinte al PNL București. Vezi aici CV-ul acestuia plus declarațiile de avere și interese.

Acesta va fi înlocuit cu Valentin Ștefan, care este în prezent secretar general adjunct al PNL.

Valentin Ștefan este licențiat în istorie (2008), vorbitor de limba rusă (a studiat la universitatea de stat din Sankt Petersburg) și a făcut apoi masterat de studii ruse la Universitatea Carolinei de Nord din Chapel Hill (SUA).

S-a angajat ca specialist achiziții la HP București în anul 2009, până în 2011 când s-a angajat la ONU ca stagiar în echipa de monitorizare organizații teroriste Al Qaida și Talibani.

Ulterior a lucrat în companii americane în domeniul investigațiilor de prevenire a spălării banilor la Kroll Compliance și Exiger Diligence, apoi partener la Rise Consortium și ulterior în departamentul de luptă anti-fraudă Morgan Stanley.

Poșta, sub conducerea lui Horia Grigorescu, a anunțat, în luna februarie 2021, că va investi peste 200 de milioane de lei în următoarea perioadă pentru transformarea digitală a serviciilor, dar și în modernizarea a două centre de tranzit pentru a face față competiției cu firmele private de curierat, a anunțat joi, Horia Grigorescu, directorul general al companiei și vicepreședinte al PNL București. 300 de angajați din funcții administrative ar urma să fie concediați în lunile următoare, nu mai devreme de luna iulie. Acesta a spus și ce oameni a angajat de când a venit la conducerea companiei: peste 1500 de persoane în zona operațională și circa 100 pe posturi administrative vacante.