Totul despre certificatul digital COVID, valabil de joi: Cum îl descarci online, la ce să fii atent pentru a nu avea probleme și ce faci dacă nu-l obții la timp

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Joi, 1 iulie 2021, 7:35 Economie | Telecom


Scanarea unui certificat digital covid
Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia
Românii care și-au programat concedii în afara țării vor putea descărca online, de la 1 iulie, pe platforma https://certificat-covid.gov.ro, certificatul digital COVID. Ar trebui să poată fi descărcat ușor, dar pot apărea probleme în platforma STS, așa că este bine să faci din timp asta. Dacă nu reușești și ai concediul planificat în aceste zile, poți prezenta în continuare, la vamă, în funcție de cerințele fiecărei țări, adeverința de vaccinare, dovada trecerii recente prin boală sau un test negativ, aceste dovezi urmând să fie valabile încă 6 săptămâni ca alternativă la certificat.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a prezentat marți pașii
pentru obținerea certificatului digital covid - disponibil pe platforma https://certificat-covid.gov.ro.

În teorie e simplu - introduci o adresă de email validă, primești un link, pe care după ce îl accesezi ești direcționat în prima pagină a platformei. Aici îți introduci datele, dai "salvează" și certificatul generat poate fi apoi accesat și vizualizat atât din lista de certificate – prin selectarea certificatului, cât și prin descărcarea efectivă, în format *pdf, a documentului, care se poate tipări.

Autenticitatea certificatului va fi garantată de un cod QR. Acest cod QR va putea fi scanat la punctul de trecere vamală, iar certificatul va putea fi prezentat atât pe hârtie, cât și pe telefon.

Atenție! Atât STS, cât și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, au atenționat că pot exista probleme cu generarea acestui document, în situațiile în care apar inadvertențe între informațiile completate de o persoană și cele înregistrate în bazele de date conectate cu platforma https://certificat-covid.gov.ro.

 • "De aceea, solicitarea de eliberare a certificatelor de vaccinare trebuie realizată cu cel puțin 5 zile lucrătoare înainte de momentul utilizării, iar pentru cele de testare cu cel puțin 12 sau 48 de ore, în funcție de tipul de test efectuat - rapid sau PCR.", a avertizat STS.

Trebuie să știi că sunt trei tipuri de certificat digital care sunt valabile astfel:

 • certificatele de vaccinare: până la data de 30 iunie 2022;
 • certificatele de testare: 24 ore pentru testul antigen rapid și 72 de ore pentru testul RT-PCR;
 • certificatele de vindecare: 180 de zile de la data primului rezultat pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2, înregistrat în platforma informatică „Corona-forms”.

În cazul în care o persoană solicită eliberarea certificatului doar în format letric, aceasta se poate adresa primăriei în raza căreia își are domiciliul, direcției de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București sau serviciului public comunitar de evidență a persoanelor competent teritorial.

Principala problemă în obținerea certificatului digital COVID: Numărul mare de date personale pe care trebuie să le introduci manual


Vom prezenta în cele ce urmează pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru generarea acestui certificat, așa cum au fost detaliați de STS.

 • Recomandarea HotNews.ro este ca atunci când completați datele în platforma STS să aveți lângă dvoastră un act de identitate, pașaportul, precum și adeverința de vaccinare sau testare și să fiți foarte atenți la datele introduse.

Ca titlu de exemplu, pentru obținerea certificatului digital care atestă vaccinarea, trebuie să știi cu ce act te-ai identificat la secția de vaccinare - Cartea de Identitate sau Pașaport?

Răspunsul îl afli dacă te uiți pe adeverința de vaccinare.

De ce este important? Pentru că dacă tu la vaccinare te-ai identificat cu datele din Pașaport și acum, când vrei să obții certificatul digital COVID, introduci în platforma STS datele de pe Cartea de Identitate, ar putea apărea acele "inadvertențe" despre care au atenționat autoritățile.

Cum descarci certificatul digital COVID - pașii prezentați de STS


STS susține că interfața aplicației este intuitivă, iar în mai puțin de 10 pași, poate fi obținut certificatul, astfel:

1. Autentificarea se face pe baza unei adrese de e-mail.


Click pentru a deschide


2. Dacă e-mail-ul este valid, sistemul informatic trimite un link, care după accesare va direcționa utilizatorul în pagina principală a platformei.


Click pentru a deschide


3. Se accesează butonul verde „Certificat nou”.

4. Se alege tipul actului de identitate în baza căruia solicitantul a fost înregistrat la testare sau vaccinare.


Click pentru a deschide


5. Cetățenii români și cei cu CNP emis de autoritățile române accesează butonul „CNP”, urmat de categoria de vârstă. În câmpurile dedicate, introduc: codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, inițiala numelui, inițiala prenumelui și tipul certificatului dorit. Cetățenii străini selectează opțiunea „Pașaport/Act de identitate” și completează câmpurile care cuprind: „Țara care a emis pașaportul”, numărul „pașaportului sau al cărții de identitate”, inițialele numelui și prenumelui, iar apoi aleg tipul de certificat.

6. În funcție de categorie, se completează:

Pentru generarea certificatului de vaccinare, se alege tipul serului administrat, județul în care a fost vaccinat și se introduce numărul corespondent lunii în care a avut loc vaccinarea.
Pentru generarea certificatului de recuperare după COVID, se alege județul în care s-a realizat testarea și luna în care persoana a fost confirmată pozitiv.


Pentru generarea certificatului de testare, se alege județul în care s-a realizat testarea și luna în care s-a efectuat. Pentru acest tip de certificat, valabilitatea este de maximum 72 de ore de la realizarea testului negativ.

7. Se apasă butonul „Salvează”, iar aplicația înregistrează cererea de generare a certificatului digital UE privind COVID.


Click pentru a deschide


8. Ulterior, în secțiunea „Listă certificate” se vor putea vizualiza toate certificatele emise de pe acel cont de e-mail.


Click pentru a deschide


Câteva precizări importante:
1. Certificatul este gratuit.
2. În cazul minorilor sub vârsta de 14 ani, este necesar acordul părinților.
3. Timpul de generare a certificatului poate fi de la câteva secunde, până la o oră, în funcție de numărul de solicitări.
4. În momentul generării certificatului, persoana care l-a solicitat este notificată prin e-mail.
5. La intrarea în statele membre ale Uniunii Europene, verificarea certificatelor se realizează prin scanarea codului QR. Utilizatorul îl poate accesa și vizualiza atât din lista de certificate – prin selectarea certificatului, cât și prin descărcarea efectivă, în format *pdf, a documentului, care se poate tipări.

Pentru suport în emiterea certificatelor sau obținerea altor informații privind utilizarea lor, a fost operaționalizat un Call Center la numărul de telefon 021.414.44.25.

De asemenea, certificatul poate fi obținut în format letric prin intermediul primăriei în raza căreia își are domiciliul persoana, direcției de sănătate publică sau serviciului public comunitar de evidență a persoanelor.

În situațiile în care apar inadvertențe
între informațiile completate de o persoană și cele înregistrate în bazele de date conectate cu platforma https://certificat-covid.gov.ro trebuie realizate corecții de date.

De aceea, solicitarea de eliberare a certificatelor de vaccinare trebuie realizată cu cel puțin 5 zile lucrătoare înainte de momentul utilizării, iar pentru cele de testare cu cel puțin 12 sau 48 de ore, în funcție de tipul de test efectuat - rapid sau PCR.

 • Informații suplimentare

Reamintim că certificatul nu este un document obligatoriu, însă cu ajutorul lui persoanele care s-au vaccinat anti COVID-19, s-au recuperat după această afecțiune sau dețin un rezultat negativ la testarea COVID-19 pot dovedi situația lor epidemiologică.

Pentru generarea certificatelor, sistemul informatic preia datele necesare din Registrul Electronic Național de Vaccinări pentru persoanele care s-au vaccinat și din Aplicația Corona-Forms pentru persoanele care au fost testate și au un rezultat negativ sau un rezultat pozitiv, dar s-au recuperat după COVID-19.

Certificatele includ un cod QR care va conține o semnătură digitală, astfel încât, la citirea acestuia, să poată fi verificată autenticitatea, integritatea și validitatea documentului.

Semnătura digitală este pusă la dispoziție de STS, astfel încât cetățenii nu au nevoie de o semnătură digitală proprie.

Pentru verificarea, la intrarea în țară, a codurilor QR de pe certificatele digitale, STS a distribuit către Poliția de Frontieră echipamentele necesare: 271 de scannere mobile și 271 de telefoane mobile smart, care au instalată aplicația „CoronaScan”.

La intrarea în orice stat membru al Uniunii Europene, certificatul poate fi prezentat atât în format digital, pe un dispozitiv mobil, cât și tipărit pe hârtie.

Povestea certificatului verde lansat la nivelul UE: Este gratuit, securizat și va ajuta la realuarea călătoriilor în siguranță


Certificatul a fost propus de Comisia Europeană pentru reluarea călătoriilor în condiții de siguranță în această vară. Acesta va fi gratuit, securizat și accesibil tuturor cetățenilor. Disponibil în format digital sau pe hârtie, acest certificat va reprezenta o dovadă a faptului că o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19, a obținut un rezultat negativ la test sau s-a vindecat în urma unei infecții.

În urma acordului politic cu privire la regulamentul care reglementează certificatul, încheiat între Parlamentul European și Consiliu la 20 mai, pe 1 mai s-a lansat pilonul tehnic al sistemului UE. Creat în doar două luni, portalul UE asigură verificarea caracteristicilor de securitate conținute în codurile QR ale tuturor certificatelor.

Acest lucru le va permite cetățenilor și autorităților să aibă certitudinea că certificatele sunt autentice. În timpul acestui proces, nu se schimbă și nu se păstrează date cu caracter personal.

Regulamentul se va aplica de la 1 iulie, însă toate statele membre care au trecut cu succes testele tehnice și care sunt pregătite să elibereze și să verifice certificatele pot începe să utilizeze deja sistemul în mod voluntar. Încă din 1 iunie, șapte state membre – Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Grecia, Croația și Polonia – au decis să se conecteze la portal și au început să elibereze primele certificate ale UE, în timp ce altele au decis să lanseze certificatul digital al UE privind COVID numai atunci când toate funcțiile vor fi implementate la nivelul întregii țări.

O prezentare generală actualizată este disponibilă pe site-ul web dedicat certificatului verde digital Covid.

Regulamentul se va aplica de la 1 iulie și, pentru statele membre care au nevoie de mai mult timp, prevede o perioadă de introducere treptată de șase săptămâni pentru eliberarea certificatelor. În paralel, Comisia va continua să ofere sprijin tehnic și financiar statelor membre pentru a se conecta la portal.

Ministrul italian al sănătății, Roberto Speranza, a anunțat că va propune extinderea folosirii certificatului verde de călătorie al Uniunii Europene și pentru țări din afara blocului comunitar.

Cum s-a ajuns la certificatul digital pentru libera circulație în UE


La data de 17 martie 2021, Comisia Europeană a prezentat o propunere de creare a unui certificat al UE privind COVID pentru a facilita libera circulație în condiții de siguranță a cetățenilor în UE în timpul pandemiei. La 20 mai, colegiuitorii au ajuns la un acord provizoriu.

În paralel cu procesul legislativ, Comisia a colaborat îndeaproape cu reprezentanții statelor membre în cadrul rețelei de e-sănătate, o rețea voluntară care conectează autoritățile naționale responsabile cu e-sănătatea, în vederea implementării tehnice. La 21 aprilie, au fost adoptate specificații tehnice, pe baza orientărilor convenite în ianuarie și actualizate în martie, precum și a unui cadru de încredere convenit în martie. În plus, a fost elaborat un model de proiectare împreună cu statele membre care să faciliteze recunoașterea certificatelor UE privind COVID eliberate pe suport de hârtie.

Portalul UE a fost creat de T-Systems și SAP și este găzduit de centrul de date al Comisiei din Luxemburg. Acesta permite verificarea semnăturilor digitale conținute în codurile QR ale tuturor certificatelor fără prelucrarea datelor cu caracter personal. Cheile de semnătură necesare pentru această verificare sunt stocate pe servere la nivel național; prin intermediul portalului, aceste chei pot fi accesate de aplicațiile sau sistemele naționale de verificare din întreaga UE.

Comisia a dezvoltat, de asemenea, programe informatice și aplicații de referință pentru eliberarea, stocarea și verificarea certificatelor, astfel încât să faciliteze implementarea la nivel național; acestea sunt publicate pe site-ul GitHub.

Cele mai recente informații primite de la statele membre cu privire la măsurile luate și la restricțiile de călătorie impuse în contextul pandemiei provocate de coronavirus sunt disponibile pe platforma Re-open EU.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

23246 vizualizari

 • -8 (14 voturi)    
  Nu functioneaza saitul (Joi, 1 iulie 2021, 7:46)

  panda_rosu [utilizator]

  403 forbidden
  • +9 (11 voturi)    
   Merge foarte bine! (Joi, 1 iulie 2021, 10:45)

   RDU2 [utilizator] i-a raspuns lui panda_rosu

   Mai incearca, nu am avut probleme, am descarcat pentru toata familia certificatele in mai putin de 3 minute.
   • 0 (4 voturi)    
    Merge as usual astea facute la stat (Joi, 1 iulie 2021, 11:25)

    Hababaeba [utilizator] i-a raspuns lui RDU2

    Dupa ce am stat zece minute la checkuit semafoare, treceri de pietoni si hidranturi ma asteptam sa trimita email, asa cum a sugerat aplicatia ("Verificati-va emailul").
    Dupa alte 10 minute inca nu a venit emailul, nici in spam, nicaieri...Mai astept, poate vine cu Posta Romana...
   • 0 (2 voturi)    
    Mici problemici... (Joi, 1 iulie 2021, 12:28)

    Hababaeba [utilizator] i-a raspuns lui RDU2

    Se pare ca emailul nu ajunge pe yahoo. Am incercat de doua ori, si in spam, etc, nimic.
    Pe gmail a functionat din prima, totul OK.
   • +1 (1 vot)    
    Am reusit (Joi, 1 iulie 2021, 13:03)

    panda_rosu [utilizator] i-a raspuns lui RDU2

    I-au dat drumul abia la ora 8. Am descarcat rapid.
 • -11 (17 voturi)    
  mda, (Joi, 1 iulie 2021, 8:04)

  vangall [utilizator]

  adresa furnizata de autoritati nu functioneaza desi este 01.07. suntem intre ultimile tari din europa unde nu putem obtine certicatul digital, alaturi de ungaria, malta si alte tari care au industrie IT zero.
  • +3 (5 voturi)    
   Merge foarte bine! (Joi, 1 iulie 2021, 10:45)

   RDU2 [utilizator] i-a raspuns lui vangall

   Mai incearca, nu am avut probleme, am descarcat pentru toata familia certificatele in mai putin de 3 minute.
   • 0 (0 voturi)    
    Lasa-l in pace pe troll (Joi, 1 iulie 2021, 21:27)

    kokos [utilizator] i-a raspuns lui RDU2

    el a incercat inainte de 8 si zice ca nu merge
 • -20 (32 voturi)    
  Steaua Galbena si seria= Pasaportul COVID (Joi, 1 iulie 2021, 8:13)

  xolv [utilizator]

  pregatiti-va sa va fie "facilitata" intrarea peste tot: mijloace de transport, supermarket, servicii publice, restaurante, teatre, malluri...
  • +11 (23 voturi)    
   Nu mai ține, șoșoc mic (Joi, 1 iulie 2021, 9:21)

   Dogul [utilizator] i-a raspuns lui xolv

   Șoșocule, nu mai ține cu aberațiile astea inițial moscovite :)
   Ați zis că nu există virus, că vaccinul ne omoară, că ne bagă cip etc. E fix pe dos. Râdem de voi :)))
   • -5 (13 voturi)    
    Reductio ad personam (Joi, 1 iulie 2021, 9:46)

    xolv [utilizator] i-a raspuns lui Dogul

    cine nu latra la adevarul absolut al guvernului e hacker rus sau sosoc, zise orice coada de topor, aplaudac al dictaturii.
  • +3 (9 voturi)    
   Ar fi super (Joi, 1 iulie 2021, 9:24)

   cineva123 [utilizator] i-a raspuns lui xolv

   Rata de cocalari din diverse localuri s-ar reduce peste noapte.
 • +8 (14 voturi)    
  descarcat (Joi, 1 iulie 2021, 9:09)

  damocles [utilizator]

  a durat un minut
 • +11 (15 voturi)    
  Felicitari STS (Joi, 1 iulie 2021, 9:16)

  robyzs [utilizator]

  Felicitari STS pentru ca nu a trebuit sa dam milioane de euro unei firme IT coordonata de un securist
  • +7 (9 voturi)    
   Ti-am dat minus din greseala (Joi, 1 iulie 2021, 9:58)

   krysme [utilizator] i-a raspuns lui robyzs

   Considera un plus :)

   Da, super ok platforma. La cat mai multe. Poate poate un sistem cu card de sanatate mai bun? Putem doar spera :)
 • +10 (10 voturi)    
  completare (Joi, 1 iulie 2021, 9:38)

  AM1981 [utilizator]

  1. Pentru cei care au mai multe prenume sau nume de familie. E destul sa puneți una din inițiale, nu este nevoie sa le adăugați pe toate.

  2. Certificatul in forma printabila (PDF) are 2 pagini. Una care permite o împăturire si una normala. Nu e nevoie sa fie imprimate ambele.
  • +2 (2 voturi)    
   si a 2-a completare ar fi (Joi, 1 iulie 2021, 13:14)

   AM1981 [utilizator] i-a raspuns lui AM1981

   3. Certificatul (in sine) este valabil 1 an de cand l-ai generat. Nu tine cont de cand te-ai vaccinat si de perioada teoretica in care ești aparat.

   4. Poti crea/cere mai multe certificate, daca ai datele de identificare ale persoanelor (CNP, serie si număr CI si celelalte info). Nu este necesar crearea mai multor conturi. Informarea vine pe același e-mail cu care te-ai autentificat in platforma asta.

   5. Daca ti-ai schimbat CI-ul intre timp (implicit un alt număr si poate serie de CI) nu e nici o problema. Cu datele din cel nou se generează fara probleme certificatul. In cazul meu am avut pana acum 1 luna CI-ul pe B si acum unul de BV. A fost generat cu datele noi fara probleme.
 • +2 (2 voturi)    
  ... (Joi, 1 iulie 2021, 9:49)

  ursu_rebegea [utilizator]

  Da erori pentru cei vaccinati. Vaccin Pfizer facut la vestitul centru Lehliu Gara in martie cu rapel la inceputul lui aprilie, genereaza erori.
  • 0 (0 voturi)    
   ... (Joi, 1 iulie 2021, 12:37)

   ursu_rebegea [utilizator] i-a raspuns lui ursu_rebegea

   A mers din a patra incercare. Probabil volumul mare de request-uri.....
 • -5 (11 voturi)    
  Nu functioneaza, ori este ocupata linia?! (Joi, 1 iulie 2021, 9:50)

  Entiu [utilizator]

  Am introdus adresa de e-mail pentru autentificare si nu o recunoaste Spune: ,,ca nu a putut fi trimis emailul de identificare, incercati din nou!
  Tipic romanesc ce se face , din start nu functioneaza. Mi-e rusine cu tara asta!
  • +2 (2 voturi)    
   ... (Joi, 1 iulie 2021, 12:38)

   ursu_rebegea [utilizator] i-a raspuns lui Entiu

   Pune pe altcineva sa iti introduca adresa de email, sa vezi ca functioneaza ;)))
 • -3 (11 voturi)    
  ! (Joi, 1 iulie 2021, 9:51)

  tudorr [utilizator]

  La ce sa-l mai descarc daca in Grecia, tara cu 700 de cazuri pe zi fata de 50-60 in Ro, ma pune sa fac test la intrare?
  • 0 (2 voturi)    
   se fac teste ramdom (Joi, 1 iulie 2021, 13:02)

   yyyxxx1981 [utilizator] i-a raspuns lui tudorr

   si nu are legatura una cu alta. Dovedesti ca esti vaccinat/trecut prin boala/cu test negativ. Ca sa nu intre nimeni in Grecia fara una din cele de mai sus care ar scapa si de testul random de la granita. Ce e asa greu de inteles? Daca ar face la toata lumea la granita s-ar sta 2 zile in vama nu 2 ore.
 • +1 (13 voturi)    
  STS a realizat cu bani de alune... (Joi, 1 iulie 2021, 10:03)

  demaGOGU [utilizator]

  ...o interfata simpla, intuitiva si eficienta, ceea e pentru alde IT-ica din sectorul privat ar fi costat probabil meleoane de ieuro, iar rezultatul ar fi fost departe de a fi evident.
  • +3 (3 voturi)    
   vezi ca iar confunzi (Joi, 1 iulie 2021, 12:21)

   mache [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   intregul sector privat cu capusele lu' Ghiță
  • +2 (2 voturi)    
   nu iti inchipui (Joi, 1 iulie 2021, 13:04)

   yyyxxx1981 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   ca salariile din STS sunt tocmai mici. Dar este normal ca statul sa detina o structura cu oameni capabili cu care sa faca astfel de lucruri. Mai ales unde este vorba de informatii sensibile.
  • 0 (0 voturi)    
   Ce e intuitiv acolo? (Vineri, 2 iulie 2021, 0:25)

   gugurila [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Certificatul asta trebuia sa apara la linkul de unde descarci certificatele romanesti automat. Nu sa te inscrii de inca 3 ori.
 • +9 (9 voturi)    
  de pe mobil (Joi, 1 iulie 2021, 10:27)

  mache [utilizator]

  a mers foarte rapid, doar completat datele minimale... ia mai mult timp sa treci de captcha :-)
 • -8 (16 voturi)    
  nu intereseaza pe nimeni (Joi, 1 iulie 2021, 10:42)

  radu103 [utilizator]

  Grecii deja au anuntat ca vor testa pe toata lumea asa ca certificatul asta e degeaba
  • +2 (2 voturi)    
   hmm... (Joi, 1 iulie 2021, 11:08)

   AM1981 [utilizator] i-a raspuns lui radu103

   pe pagina lor (greceasca) travel.gov.gr nu e specificat nimic de genul asta...e doar info de pe pagina mae.ro. Oare cine are dreptate???
  • +1 (3 voturi)    
   fake news (Joi, 1 iulie 2021, 11:42)

   Ion Alexandru [utilizator] i-a raspuns lui radu103

   Gresit
  • +2 (2 voturi)    
   in primul rand au anuntat (Joi, 1 iulie 2021, 13:08)

   yyyxxx1981 [utilizator] i-a raspuns lui radu103

   ca testeaza random la granita nu pe toata lumea (ar fi fizic imposibil fara sa stai 2 zile in vama). Iar Grecia nu e singura tara din UE. Deci daca poti descarca certificatul nu ezita, dureaza 2 minute.
 • -2 (10 voturi)    
  Pacat ca deja se dovedeste inutil in anumite tari (Joi, 1 iulie 2021, 10:47)

  RDU2 [utilizator]

  Nici nu a intrat bine in vigoare si deja se dovedeste inutil in anumite tari UE, carora nu le pasa de deciziile Uniunii: https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24892396-turistii-romani-care-merg-masina-grecia-vor-testati-obligatoriu-1-iulie-chiar-daca-sunt-vaccinati.htm

  Cand o sa moara de foame o buna parte din cetatenii greci care traiesc doar din turism extern o sa se trezeasca si autoritatile lor si o sa ne dea bani sa mergem la ei in tara. De-abia astept acel moment, o sa il savurez la maxim! Pana atunci, mai sunt si alte tari mult mai misto decat Grecia de vizitat, care nu iti cer nici macar test/dovada de vaccinare sau boala.
  • +3 (3 voturi)    
   sau nu...sunt nino-nino cei de la MAE (Joi, 1 iulie 2021, 11:23)

   AM1981 [utilizator] i-a raspuns lui RDU2

   https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24893116-ambasada-greciei-precizeaza-regulile-intrare-tara-nu-schimba-testarea-granita-ramane-aleatorie.htm
  • +2 (2 voturi)    
   Se pare ca... (Joi, 1 iulie 2021, 12:30)

   damocles [utilizator] i-a raspuns lui RDU2

   A fost o eroare a ambasadei romane din Grecia. Teste aleatorii in continuare!!!
 • +1 (1 vot)    
  merge bine doar pentru Romani (Joi, 1 iulie 2021, 12:32)

  bagna [utilizator]

  Platforma inca nu este valida pentru straini care traiesc in Romania.
 • -4 (4 voturi)    
  NUME, PRENUME (Joi, 1 iulie 2021, 14:35)

  schroedinger [utilizator]

  Este cineva in stare in aceasta tara sa clarifice odata aceasta tema: Nume, Prenume?
  Eu stiu ca numele unei persoane este numele primit la botez, iar prenumele (inaintea numelui) este numele de familie (Surname, Family name).
  Daca introcuceti numele la nume si nu invers, nu veti primi certificatul!
  Poate se lumineaza si tovarasii care emit documente in aceasta tara amarata!
  De aceea se anunta Nicolae Ceausescu, fiindca numel lui era Nicolae, iar Ceausescu mai erau si altii!
  La fel si in cazul lui Iliescu. Ion si apoi Iliescu.
  E clar tovarasi?!
  • +2 (2 voturi)    
   In limba romana (Joi, 1 iulie 2021, 17:20)

   GeorgeContra [utilizator] i-a raspuns lui schroedinger

   In Romania:

   Nume: Iliescu
   Prenume: Ion

   In engleza o fi altfel dar in romana (si alte limbi gen franceza: nom, prénom) e cum e zis mai sus
  • +2 (2 voturi)    
   PRENUME NUME (Joi, 1 iulie 2021, 18:15)

   linus_torvalds [utilizator] i-a raspuns lui schroedinger

   Dar e simplu, uita-te in cartea de identitate si vezi acolo care e numele tau si care iti este prenumele.
   Asa poate te lamuresti. In cazul de fata, tovarasii au dreptate.
 • 0 (4 voturi)    
  Captcha nefunctional (Joi, 1 iulie 2021, 15:13)

  hitme [utilizator]

  Aparent programatorii de la STS nu au luat in calcul ca cei de la Google dau gratis o bucata de cod de validare, dar dupa un numar de utilizari devine inactiv. Dovada ca primele 200 000 de cereri au functionat, dar urmatoarele s-au blocat :-))


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by