Cosmote Romania a lansat luni un serviciu prin care clientii companiei pot trimite zilnic in retea pana la 10 mesaje predefinite cu textul “Ce mai faci?”, potrivit informatiilor operatorului. Primul mesaj text (SMS) este gratuit, restul pana la zece fiind taxate cu 0,01 euro fiecare. Aceeasi situatie tarifara este valabila si in roaming.

Pentru a accesa serviciul, utilizatorii (indiferent daca sunt utilizatori de cartela sau abonati) apeleaza *121*numar destinatar# iar reteaua trimite in mod automat un mesaj continand textul “Ce mai faci?”. Mesajele sunt taxate in afara oricaror alte extraoptiuni SMS pe care utilizatorii le au activate. Tarifarea este aceeasi si in roaming.

In Romania, Cosmote este al treilea operator de telefonie mobila, dupa Orange si Vodafone, cu trei milioane de clienti, la finele lunii octombrie a anului trecut. Compania este parte a grupului elen de telefonie mobila Cosmote, controlata de grupul elen OTE. Romtelecom controleaza 30% din actiunile Cosmote Romania, restul actiunilor fiind detinute de compania elena Cosmote. Grupul OTE detine 54,01% din capitalul social al Romtelecom, restul actiunilor fiind controlate de statul roman.