UPDATE Guvernul face loc tehnologiei 5G: Operatorii vor putea amplasa gratuit antene pe stâlpii de iluminat public, semafoare ori în stații / Montarea antenelor va fi permisă și pe spații verzi în orașe și în arii protejate

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Vineri, 1 octombrie 2021, 14:46 Economie | Telecom


Antene telecom
Foto: ANCOM
Pentru a facilita implementarea tehnologiei 5G, operatorii de comunicații vor putea amplasa gratuit antene radio pe mobilierul stradal, precum stâlpii de iluminat public, semnele de circulație, semafoarele, panourile și stațiile de autobuz, de tramvai, metrou ori a altor mijloace de transport în comun, potrivit unui proiect de lege aflat vineri pe agenda Guvernului. Actul transpune în legislație Codul European al Comunicațiilor, a cărui întârziere de aplicare a adus România aproape de Curtea Europeană de Justiție și a amânat licitația 5G.

 • UPDATE (sâmbătă, 2 octombrie) Guvernul a adoptat acest proiect de Hotârâre.


Amplasarea gratuită nu vizează și construirea de stâlpi sau piloni care să susțină antenele telecom


 • 'Eliminarea anumitor restricții privind instalarea unor elemente ale rețelelor de comunicații electronice este esențială pentru furnizarea către utilizatorii finali a noilor tehnologii de comunicații mobile.
 • În acest sens, pentru a facilita implementarea noilor tehnologii, proiectul de act normativ completează legislația actuală privind accesul furnizorilor de rețele publice de comunicații electronice la infrastructurile fizice, prin stabilirea instalării și operării în mod gratuit a punctelor de acces pe suport radio cu arie de acoperire restrânsă pe infrastructurile fizice proprietate publică sau privată a statului sau a unităților administrativ-teritoriale.
 • Gratuitatea instalării are în vedere, în primul rând, infrastructurile fizice care constituie mobilierul stradal, precum stâlpii de iluminat public, semnele de circulație, semafoarele, panourile și stațiile de autobuz, de tramvai, metrou ori a altor mijloace de transport în comun.
 • Se vor instala gratuit inclusiv branșamentele la rețeaua de distribuție a energiei electrice, necesare pentru funcționarea punctului de acces, cât și elementele de rețea sau infrastructură fizică necesare pentru conectarea acestor puncte fie la segmentul de transport, fie la cel de distribuție, dintr-o rețea publică de comunicații electronice.
 • Amplasarea gratuită nu vizează și construirea unor elemente de infrastructură fizică necesare pentru instalarea punctelor de acces pe suport radio cu arie de acoperire restrânsă, cum ar fi stâlpi, piloni etc., acestea urmând a face obiectul unor tarife stabilite cu respectarea tarifelor maximale emise de ANCOM în temeiul prevederilor Legii nr. 159/2016.
 • De asemenea, instalarea, modificarea sau înlocuirea de către furnizorii de rețele publice de comunicații electronice a punctelor de acces radio se va realiza fără obținerea unei autorizații de construire, cu excepția situațiilor în care instalarea se realizează pe o construcție cu un regim special, cum sunt construcțiile monument istoric ori cele cu valoare arhitecturală sau istorică.", se arată în nota de fundamentare a proiectului de lege.

Antenele telecom vor putea fi amplasate și pe spațiile verzi din orașe și în arii protejate


Proietul de lege mai propune modificarea dispozițiilor legale în vigoare referitoare la posibilitatea amplasării infrastructurii fizice necesare susținerii rețelelor de comunicații electronice pe terenuri agricole (indiferent de clasa de calitate a acestora), terenuri forestiere, spații verzi, terenuri care fac parte din arii naturale protejate.

 • "Prevederile cuprinse în proiectul de act normativ au în vedere faptul că, de regulă, impactul lucrărilor de construcții necesare amplasării de noi infrastructuri fizice necesare susținerii rețelelor de comunicații electronice este relativ redus, întrucât acestea nu necesită utilizarea unor suprafețe mari de teren, precum și faptul că executarea unor lucrări de construcții în anumite zone poate fi necesară pentru a permite furnizorilor de rețele de comunicații electronice să își îndeplinească obligațiile pentru a asigura funcționarea sistemului ROALERT sau accesul la Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112. (..)
 • Eliminarea interdicției amplasării de rețele de comunicații electronice, sau a elementelor de infrastructură fizică necesară susținerii acestor rețele, pe anumite tipuri de terenuri (încadrate într-o anumită clasă de calitate, etc.) este necesară deoarece amplasamentul rețelelor de comunicații este ales pe baza unor criterii tehnice, care asigură buna funcționare a rețelelor respective, care fac ca, de multe ori, amplasarea elementelor de infrastructură să fie posibilă doar într-o anumită locație.", scrie în nota de fundamentare.

În ce condiții se vor instala antene telecom pe spațiul verde din orașe

 • 'Art. 13. – (1) Prin derogare de la dispozițiile art. 5 lit. h) și ale art. 18 alin. (5) din Legea nr. 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 764 din 10 noiembrie 2009, cu modificările și completările ulterioare, elemente de infrastructură fizică necesare susținerii rețelelor de comunicații electronice pot fi amplasate pe spațiile verzi situate în intravilan, în condițiile prevăzute în contractul care conferă dreptul de a executa lucrări de construcții, respectiv în hotărârea judecătorească prin care este recunoscut acest drept, cu condiția ca, în cazul amplasării supraterane, suprafața cumulată a amprentei la sol a acestor elemente de infrastructură fizică să nu depășească 50 de metri pătrați și 10% din suprafața totală a spațiului verde în cadrul căruia sunt amplasate.", se arată în proiectul de lege.

Nu va mai fi permisă instalarea de antene pe blocuri doar prin decizia președintelui asociației de proprietari


Proiectul de lege aflat vineri pe agenda Guvernului este îmbunătățit față de varianta scoasă în consultare publică anul trecut, care a creat atenționări inclusiv de la Avocatul poporului.

În forma de atunci, proiectul menționa că 'pentru instalarea de antene pe blocuri, nu va mai fi nevoie de acordul adunării generale a proprietarilor ori a vreunui proprietar, ci doar de o decizie a președintelui asociației de proprietari.' Mai mult, contractul semnat putea avea orice durată.

În actuala formă, proiectul prevede următoarele:

 • "Art. 23. – Contractul ce conferă furnizorilor de rețele de comunicații electronice sau operatorilor de infrastructură de comunicații electronice un drept de a executa lucrări de construcții în cadrul unui condominiu, va fi încheiat de aceștia cu asociația de proprietari reprezentată de președinte, în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, cu modificările ulterioare.".

Ori Art. 39 din Legea 196/2018 prevede următoarele:

 • "Modificările constructive și utilizarea în alte scopuri a unor părți sau elemente de construcție ale condominiului, precum și amplasarea de mijloace publicitare pe fațada și/sau pe terasa/învelitoarea imobilului, suspendarea de stâlpi, pereți, scări interioare și altele asemenea se fac numai cu acordul a două treimi din proprietarii membri ai asociației de proprietari, al tuturor proprietarilor direct afectați și pe baza autorizației de construire, cu respectarea legislației în vigoare."

Comisia Europeană a anunțat joi, 23 septembrie, noi măsuri juridice împotriva României și a altor 18 state membre UE care nu au implementat încă în legislații Codul European al Comunicațiilor. Dacă în 2 luni nu remediază situația, cazurile pot ajunge la Curtea Europeană de Justiție. Lipsa adoptării acestui act în legislația națională a fost și motivul pentru care licitația 5G a fost amânată pentru 2022.

Codul european al comunicațiilor electronice modernizează normele actuale ale UE în domeniul telecomunicațiilor, adaptându-le la era digitală, subliniază Comisia Europeană.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13908 vizualizari

 • -7 (47 voturi)    
  si totusi (Vineri, 1 octombrie 2021, 14:57)

  TrickyWicky [utilizator]

  Efectele nocive ale radiatie EMF se cunosc .
  Fara o consultare a populatiei pe tema risca ca aceste antene sa dispara una cate una sau sa fie arse
  • +1 (49 voturi)    
   Da da da... (Vineri, 1 octombrie 2021, 15:12)

   ursu78 [utilizator] i-a raspuns lui TrickyWicky

   Dar cele mai nocive efecte le au prostii care posteaza pe la tot soiul de stiri.
   Normal ca populatia este o autoritate...ea stie mai bine decat oamenii care au studiat problema ...deh...preotul din sat ii calauzeste...si de sosoaca isi iau lumina.
   Te documenteaza putin inainte sa mai scoti aberatii pe gura...nu s-au inregistrat efecte...si logica si confirma ca n-au efecte.
   • -7 (31 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 1 octombrie 2021, 16:43)

    [anonim] i-a raspuns lui ursu78

    • +5 (25 voturi)    
     Nu (Vineri, 1 octombrie 2021, 19:05)

     ursu78 [utilizator] i-a raspuns lui

     Imi este dor de oameni inteligenti.
     Dar pe semne ca n-am sanse.

     P.S. Aici nu este vorba de majoritate...este vorba de niste dovezi stintiificie...si de analfabetii functionali manipulati.
     P.P.S Ai idee cu ce putere emite o celula? Ai idee ce inseamna idee ce inseamna radiatie ionizanta? Si care-i aia? Poate daca faceai clasa a X-a pe bune...nu m ai debitai tampenii. Stati ca curcile la soare (si bagati in voi radiatii ionizante/cancerigene)...mancati cacaturi de prin balciuri infecte...dar va este frica de radiatia de la bec...
     • -4 (24 voturi)    
      "dovezi stiintifice" (Vineri, 1 octombrie 2021, 20:59)

      VOX. [utilizator] i-a raspuns lui ursu78

      Oamenii de stiinta, daca sunt platiti suficient de mult, pot demonstra ca cianura de potasiu actioneaza ca pansament gastric.

      Statul la Soare este benefic, stimuland sinteza vitaminei D3. Si, din fericire, radiatiile UV energetice (UVC si o parte din UVB), care sunt nocive, sunt oprite de stratul de ozon. In real pericol sunt fatucile care se ard propriu-zis la solar...
      • +1 (15 voturi)    
       Vezi (Vineri, 1 octombrie 2021, 22:04)

       ursu78 [utilizator] i-a raspuns lui VOX.

       Daca n-ai facut liceul calumea...
       Statul la soare este cancerigen (ultraviolete).
       P.S. Ce-i lumina? Ia uita intr-un manual de fizica.
       • 0 (6 voturi)    
        Observ ceva interesant (Vineri, 1 octombrie 2021, 23:06)

        imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui ursu78

        Comentariile "pro-radiatie" au un nr mare de plusuri. Cele care aduc contra-argumente au un numar mare de minusuri.

        Si totusi, 3G si 4G sunt "inofensive". Hmm.
        • +1 (5 voturi)    
         Da... (Sâmbătă, 2 octombrie 2021, 10:49)

         ursu78 [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

         Si lumea credea ca pamantul este plat...cum toata lumea credea ca-i plat...insemna ca este?
         Bine...mai sunt si astazi care cred...
         Si ca totul este o conspiratie...
         Totul tine de educatie si de ceva cunostine de liceu.
        • +4 (4 voturi)    
         Si eu observ ceva interesant (Sâmbătă, 2 octombrie 2021, 13:07)

         Tampeanu de la Educatie, Fizica si Sport [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

         Si anume ca oamenii spun ca radiatia e sau nu e inofensiva. Nimeni insa nu se leaga de densitatea de putere sau SAR.
         • +1 (5 voturi)    
          Pai (Sâmbătă, 2 octombrie 2021, 13:25)

          ursu78 [utilizator] i-a raspuns lui Tampeanu de la Educatie, Fizica si Sport

          La distanta aia...n-ai ce sa discuti de densitatea de putere...este nesemnificativa densitatea. Sa nu uitam fizica: densitatea de putere scade cu patratul distantei. Prin urmare, daca antena are 50W (un cuptoru cu microunde are 750...). La 10m...deja pe aceasi suprafata in cel mai rau caz 1mW/mp (adica 0.001W). Dar nah...ce stiu fizicienii...populatia generala stie mai bine (aka biserica/sosoaca etc)
          • -1 (1 vot)    
           @ursu78 (Duminică, 3 octombrie 2021, 1:23)

           dm602s3 [utilizator] i-a raspuns lui ursu78

           Bai desteptule, doar la unda sferica scade puterea cu patratul distantei.
           Antenele telecom nu produc unde sferice, deci on-axis atenuarea de propagare este mult mai slaba.
           • +1 (1 vot)    
            Destept.. (Duminică, 3 octombrie 2021, 8:38)

            ursu78 [utilizator] i-a raspuns lui dm602s3

            Analfabetism funcțional este o noțiune care se referă la persoanele care știu să citească, dar nu înțeleg ceea ce au citit. Mai precis, o persoană poate să reproducă verbal sau în scris un text, dar nu îl înțelege suficient pentru a-l folosi ca resursă în reușita unei acțiuni sau în performanță. Semnele grafice sunt recunoscute, dar conținutul de idei nu este înțeles decât, eventual, la un nivel foarte superficial.[1]
            via wikipedia

            P.S. Toate undele sunt "sferice"...exeptand laserul? Dar si ala se imprastie...dar foarte putin. Nu stiu la ce unde te referi tu ca sferice (cel putin nici la facultate nici in documentatii n-am auzit de termenul asta). Poate te referi la unde directionale (cele produse de antenle gen yagi etc...). Dar si acolo se pastreaza regula. Doar ca unghiul lobului de radiatie este foarte mic (adica pornirea-i cu unghi mic)
            P.P.S Construiesc antene...ma joc cu antenele...si cu modul in care radiaza.
            • -1 (1 vot)    
             ai omis gain-ul (Duminică, 3 octombrie 2021, 17:08)

             dm602s3 [utilizator] i-a raspuns lui ursu78

             densitatea de putere este invers proportionala cu patratul distantei. in acelasi timp este proportionala cu gain-ul antenei.
             Pentru un radiator de dimensiune fixa, gain-ul este superior in domeniul microundelor.
             In locul tau as reconsidera daca e sigur sa stau la 10m in fata unui cuptor cu microunde deschis sau direct in fata magnetronului. Nu am facut socoteala, nici aproximativ. Cert e ca trebuie sa tii cont de unghiul fata de lobul principal, rezultatul fiind complet diferit cateva grade off-axis.
             Daca vrei o referinta pentru efectele radiatiilor neionizante asupra organismelor vii poti verifica recomandarile ICNIRP.
             Trebuie tinut cont de perioada de expunere la radiatii neionizante, la fel ca la cele ionizante. Efectele sunt cu siguranta mai slabe dar nu sunt neglijabile pe termen lung, asta spunea ICNIRP acum 20 ani, nu eu.
     • +3 (9 voturi)    
      "dovezile stiintifice"! (Sâmbătă, 2 octombrie 2021, 6:40)

      Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui ursu78

      Ele arata ca radiatiile alea sunt PERICULOASE! Drept pentru care TOTI angajatii de prin Primarii, Prefecturi (cred ca si cei de la Guvern si cei din Palavrament) iau "spor de antena"! >:
      Daca radiatiile nu-s periculoase, sa le TAIE sporul! :P
    • +7 (25 voturi)    
     Ce comentariu slab (Vineri, 1 octombrie 2021, 20:58)

     isk [utilizator] i-a raspuns lui

     Este rupt de realitate comentariul. E ca si cum ai spune ca nu decide medicul daca face sau nu operatie, ci familia, ca e in majoritate si e democratie. Voi astia care sunteti impotriva tuturor si va simtiti bine cu asta, nu mai vreti nicio autoritate, ca va constrange. Maare e gradina!
     • +2 (2 voturi)    
      Dap (Luni, 4 octombrie 2021, 8:25)

      Calin123 [utilizator] i-a raspuns lui isk

      Asa ar trebui construite si autostrazile, pe baza deciziei majoritatii. Daca majoritatea oamenilor voteaza ca nu trebuie armat betonul cu fier, inseamna ca asa este mai bine :)
   • +1 (7 voturi)    
    pardon? >: (Sâmbătă, 2 octombrie 2021, 6:37)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui ursu78

    Pai DE CE, daca radiatiile alea nu-s periculoase, astia care lucreaza prin Primarii, Prefecturi samd. iau TOTI, "spor de antena"? >:
    Ori "sunt peric uloase" - si atunci trebuie INTERZISA amplasarea lor fara a ordul celor din zona respectiva, ori NU SUNT peric uloase - deci sporurile alea trebuiesc TAIATE!
    • 0 (2 voturi)    
     sa isi construiasca viloaie (Sâmbătă, 2 octombrie 2021, 8:32)

     George1000 [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

     Pai tu nu te intrebi de unde au bani sa isi construiasca viloaie in timp ce tuy abia tragi de pe o zi pe maine?
  • +6 (32 voturi)    
   Efectele nocive se cunosc (Vineri, 1 octombrie 2021, 15:12)

   bilbofil [utilizator] i-a raspuns lui TrickyWicky

   și sînt nesemnificative.

   Întrebarea reală este: cine are nevoie de un internet mobil de o asemenea viteză la costurile de infrastructură și de viață privată ale uni asemenea sistem? Fibra rămîne necesară pentru conectarea turnurilor, deci doar mari consumatori de date mobile în mișcare au o nevoie reală de conectare la 5G.
   • -3 (3 voturi)    
    habar nu ai (Sâmbătă, 2 octombrie 2021, 7:59)

    transalpinarum [utilizator] i-a raspuns lui bilbofil

    ce inseamna 5G...
   • +2 (2 voturi)    
    5G (Sâmbătă, 2 octombrie 2021, 20:06)

    bardiCristi [utilizator] i-a raspuns lui bilbofil

    e mai mult pt. capacitate. Viteza bulk nu e relevanta, se cauta viteze burst mari, pt. ca atunci cand cineva incarca o pagina web, o transfera repede apoi se ocupa de alte cereri. La 4G dureaza ceva, la 3G si mai lent si se aduna multe cereri a.i. viteza medie pe perioada de varf scade la 4G sub 10mbps. Intelegi? In plus antenele sunt mai numeroase deci deservesc putin clienti. O antena 4G ajunge de multe ori la mii de clienti si vitezele se lasa sub asteptari, 5G la cateva sute. E ca problema ruterelor non-MIMO, cele ieftine. Nu fac fata daca se conecteaza 20 de oameni la unul chiar daca vitezele medii sunt mai mari decat la 5G.
  • +1 (17 voturi)    
   Da, dar privesti dintr-un unghi incorect (Vineri, 1 octombrie 2021, 20:58)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui TrickyWicky

   Lumea sare cum 5G le iradiaza creierul de parca 3G si 4G sunt parfum. Ideea e simpla: evident ca are radiatii EMF si evident ca sunt nocive. Da, pentru oameni. La putere mare.

   Situatia ca sa fie la putere maxima este cand distanta dintre antene este foarte mare. Planul aplicat la 3G si 4G va fi aplicat si la 5G: se vor pune mai multe antene, cat mai apropiate pentru a folosi putere minima in ele si deci radiatiile EMF vor fi foarte mici.

   Deci de la asta si pana la prajitura de creier pane, mai e ceva. Sau credeai ca restul de G-uri erau inofensive pana acum si ti-am dat calculele peste cap? Altfel nu stiu cum ai putut formula asa tendentios comentariul.

   Daca intrebi un grup de oameni despre 5G iti vor spune ca e la baza bolii covid. Altii iti vor spune ca antenele 5G sunt in masca.

   Nu stiu daca consutlarea cu ei e indicata in acest caz.
   • +1 (1 vot)    
    Au facut scandal (Sâmbătă, 2 octombrie 2021, 20:00)

    bardiCristi [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

    si cand s-a introdus 4G, in multe locuri, adesea condusi de popi. Recent in sat la o ruda, aceeasi treaba, popa si 4G "daunator". Nu e nimic nou.
  • +3 (21 voturi)    
   Probabil Sosoaca le cunoaste (Vineri, 1 octombrie 2021, 21:03)

   isk [utilizator] i-a raspuns lui TrickyWicky

   Nu va mai luati stirile din cele mai dubioase surse. Cititi putina fizica, sau asculati argumentele fizicienilor. Daca nu va e prea greu sa intelegeti - cautati pe youtube: Cristian Presura 5G
   Acolo gasiti toate informatiile ... care poate o sa va si calmeze.
  • +1 (3 voturi)    
   mda (Sâmbătă, 2 octombrie 2021, 3:47)

   mihai32 [utilizator] i-a raspuns lui TrickyWicky

   efectele "nocive" sunt anulate de cipul din vaccinul Covid, asa ca fugi repede si fa-ti vaccinul ca sa fii protejat...
 • -1 (33 voturi)    
  serios? (Vineri, 1 octombrie 2021, 15:21)

  cameldeon [utilizator]

  Frecventa maxim folosita acum de 5G in Romania este de ~3.5Ghz. In 4G e de 2.6Ghz.

  Mai mult ca sigur in articol este vorba despre un deployment de mmWave, daca se pune problema de stalpi in oras, adica, spectrul de 26Ghz+ . Este o mare imprudenta sa mergi catre asa ceva in lipsa unor studii si dezbateri pentru aceasta gama de frecvente ! Atentie nu este vorba de antene pe bloc aici, ci despre antene pe fiecare stalp din oras !
  • +4 (26 voturi)    
   de unde ai scos-o? (Vineri, 1 octombrie 2021, 17:14)

   igorashu [utilizator] i-a raspuns lui cameldeon

   Antene mai dese inseamna acoperire mai buna cu putere mai mica, deci si mai sigur.
   • +4 (6 voturi)    
    Densitatea de putere (Vineri, 1 octombrie 2021, 22:07)

    Tampeanu de la Educatie, Fizica si Sport [utilizator] i-a raspuns lui igorashu

    Scade cu patratul distantei si cu patratul frecventei.

    Deci daca maresti frecventa de 10 ori (de la 2.6 la 26 GHz) si asezi antena de 10 ori ma aproape de client, cele doua se anuleaza reciproc si ai nevoie sa injectezi in antena EXACT aceeasi putere.

    Ceea ce insa 5G poate face pe mm este un beamforming foarte precis si scade asadar numarul de steradiani in care e emis semnalul, crescand densitatea de putere si deci putand scadea puterea necesara pentru a asigura acelasi semnal la receptor.
    • 0 (0 voturi)    
     referitor la patratul dstantei (Duminică, 3 octombrie 2021, 1:33)

     dm602s3 [utilizator] i-a raspuns lui Tampeanu de la Educatie, Fizica si Sport

     este valabil doar pentru unde sferice. Undele emise de antene directive se conserva mai bine.

     Concluzia referitoare la beamforming e falsa, acesta creste densitatea de putere, dar nu se reduce puterea la emitator pentru ca scopul este sa se obtina la receptor un raport semnal-zgomot cat mai bun care sa permita modulatie de ordin superior si implicit viteze de transfer mai mari.
 • -1 (7 voturi)    
  mhm exact (Vineri, 1 octombrie 2021, 23:51)

  Georgiana1995 [utilizator]

  Puneţi-le voi pe unde vreţi,că ajungem noi la ele,fiţi calmi...
 • +1 (3 voturi)    
  Asia chiar nu gandesc? (Sâmbătă, 2 octombrie 2021, 8:28)

  George1000 [utilizator]

  Fix in locurile in care ar putea fi vandalizate mai usor de golani. Asia chiar nu gandesc?
 • +3 (5 voturi)    
  putere mică (Sâmbătă, 2 octombrie 2021, 9:19)

  oldman_boy [utilizator]

  înseamnă o rețea de antene foarte deasă.
  D-aia purtăm măști ����
 • -1 (1 vot)    
  luati UE de va saturati (Duminică, 3 octombrie 2021, 1:35)

  dm602s3 [utilizator]

  directiva 1972
  aveti democratie cu caracteristici europene, sclavii corporatiilor dar si al tarilor de la varful UE


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by