​Arbitrul telecom (ANCOM) a verificat anul trecut acoperirea cu semnal de voce și internet mobil la metrou, iar rezultatele măsurătorilor, care sunt publice, au arătat acoperire de 99% a rețelei de metrou, luând în calcul acoperirea cumulată oferită de toți operatorii. În toate stațiile de metrou există un nivel foarte bun de semnal voce și date de la toți operatorii, spune ANCOM, care a prezentat și rezultate pe operatori.

Acoperire semnal voce si date la metrouFoto: ANCOM
  • „Având în vedere că metroul este una dintre principalele soluții de transport pentru mulți bucureșteni, în 2021, pe lângă campania de monitorizare pe care o desfășurăm în fiecare an, am decis să măsurăm acoperirea cu semnal de voce mobilă și în subteran. Astfel, am actualizat platforma aisemnal.ro cu rezultatele măsurătorilor, care indică o acoperire cumulată a rețelei de metrou din București de 99% cu servicii de voce mobilă”, a declarat miercuri Cristin Popa, director executiv al ANCOM.

Măsurările au fost efectuate direct în metrou, pe ambele sensuri ale fiecărei magistrale, fiind folosite echipamente portabile. Având în vedere că nu există semnal GPS în subteran, valorile înregistrate au fost mediate la secundă și distribuite între stații.

  • "Rezultatele măsurătorilor indică o acoperire de 99% a rețelei de metrou din București, luând în calcul acoperirea cumulată oferită de toți operatorii. În toate stațiile există un nivel foarte bun de semnal voce și date de la toți operatorii, iar în urma reprezentării pe hartă a celor aproximativ 9.600 de puncte, se poate deduce o acoperire măsurată a tunelurilor aferente liniilor de metrou de 90% pentru RDS-RCS, 88% pentru Orange, 87% pentru Vodafone și 66% pentru Telekom Mobile.", se arată în comunicatul ANCOM.

Rezultatele măsurătorilor pot fi văzute pe platformaaisemnal.ro, gestionată de această autoritate.