​Orange România a anunțat joi rezultatele financiare din ultimul trimestru al anului trecut, care a fost marcat de finalizarea tranzacției prin care a achiziționat pachetul majoritar de 54% din acțiunile operatorului de servicii fixe, Telekom Romania Communications. În perioada menționată cifra de afaceri a crescut cu 3% până la 430 milioane de euro. Cifra de afaceri consolidată pentru 2021 a depășit 1,2 miliarde de euro, în creștere cu 4% față de anul anterior.

Stephane Richard, CEO-ul OrangeFoto: Eric Piermont / AFP / Profimedia Images

La 31 decembrie 2021, Orange România furniza servicii mobile către 10.6 milioane de utilizatori (n.a SIM-uri active), servicii fixe de internet în bandă largă către 1.4 milioane de utilizatori, iar servicii de televiziune prin cablu și satelit către 1.5 milioane de clienți.

Orange susține că anul trecut și-a extins rețeaua 4G într-un total de 254 localități, în timp ce rețeaua 4G+ s-a extins în 1.637 localități. Pe parcursul ultimului trimestru din 2021, mii de locuitori din mediul rural au primit acces la conectivitate 4G, procentul de acoperire fiind de 98,31% din populație, în timp ce 366 de noi localități din mediul urban și rural s-au bucurat de avantajele rețelei 4G+. În ceea ce privește rețeaua 5G, aceasta este disponibilă astăzi clienților din 17 orașe.