Toți abonații Telekom Mobile pot efectua gratuit apeluri și SMS-uri internaționale către Ucraina, iar dacă aceștia se află în roaming pe teritoriul Ucrainei, traficul de internet, apelurile și SMS-urile sunt de asemenea gratuite, a anunțat vineri operatorul de comunicații. În plus, compania a sprijinit Crucea Roșie cu 20.000 de cartele SIM preplătite cu credit de 5 euro inclus, pentru a fi donate cetățenilor ucraineni care intră in țară.

Telekom Mobile si Crucea RosieFoto: Telekom Romania

Internet, apeluri și SMS-urile gratuite pentru clienții Telekom Mobile care se află în roaming în Ucraina

Telekom Romania Mobile, parte a grupului OTE/DT, a anunțat vineri două măsuri de sprijin în contextul războiului din Ucraina.

Primul anunț vizează proprii clienți:

"Pentru a veni în sprijinul clienților Telekom Romania Mobile afectați de situația din Ucraina, apelurile și SMS-urile internaționale către Ucraina sunt gratuite. Iar, dacă aceștia se află în roaming pe teritoriul Ucrainei, traficul de internet, apelurile și SMS-urile sunt gratuite.

Gratuitatea pentru apeluri, SMS-uri și serviciul roaming în Ucraina se aplică retroactiv începând din 24 februarie, până pe 6 martie 2022, ora 23:59, tuturor abonaților persoane fizice sau juridice.

Gratuitatea pentru cartelele preplătite se aplică tuturor SIM-urilor active, începând cu 27 februarie, până pe 6 martie 2022, ora 23:59. Pentru a beneficia de roaming, utilizatorii prepaid trebuie să aibă activă o opțiune de roaming.

Rămânem alături de clienții noștri la numerele de telefon gratuite 1234 sau 0040766121234."

Al doilea anunț vizează ucrainienii care intră în România:

"Telekom Romania Mobile sprijină Crucea Roșie Română cu 20.000 de cartele SIM preplătite cu credit de 5 euro inclus, pentru a fi donate cetățenilor ucraineni care intră in țară. Cartelele Mobil Nelimitat includ minute, SMS și internet nelimitat pe teritoriul României gratuit. Perioada de valabilitate a cartelelor este de o lună de la activare.

Apelurile și SMS-urile internaționale către Ucraina sunt gratuite pentru toate SIM-urile active începând cu 27 februarie, până pe 6 martie 2022, ora 23:59. Pentru a beneficia de roaming, utilizatorii prepaid trebuie să aibă activă o opțiune de roaming.

Astfel cetățenii ucraineni care au intrat în ultimele zile în România, dar și cei care urmează să vină, pot ține legătura cu persoanele dragi rămase în Ucraina."

Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote) a ajuns la 3,69 de milioane de utilizatori (SIM-uri postpaid și prepaid valabile) în ultimul trimestru al anului trecut, după ce operațiunile fixe (internet fix, telefonie și TV) au fost separate într-o altă companie care operează ca subsidiară a Orange.