Orange a anunțat luni schimbarea numelui Telekom Romania Comunications (n.a fostul Romtelecom) în Orange Romania Communications, ca urmare a deciziei acționarilor din 10 februarie 2022. Compania va continua să funcționeze separat ca o subsidiară a Orange România.

Telekom Fix isi schimba numeleFoto: Orange Romania

"Compania Telekom Romania Communications se redenumește Orange Romania Communications, ca urmare a deciziei AGA (Adunarea Generală a Acționarilor) din 10 februarie 2022. Acest pas vine după ce pe 1 ianuarie 2022 sediul social al companiei a fost stabilit în Calea Victoriei nr. 35, 010061, Sector 1, București, România.", a anunțat luni Orange România.

Liderul pieței de comunicații mobile a mai precizat că vor fi aduse schimbări, treptat, în forma de prezentare a facturilor clienților și a detaliilor legate de numele produselor, care nu vor mai conține brandul “Telekom”.

Unificarea canalelor de contact pentru clienții Orange Romania Communications

Din data de 28 martie 2022, clienții Orange Romania Communications vor avea acces la principalele canale de contact Orange: call center, website ori social media.

Pentru asistență telefonică ei vor putea suna la 300 – serviciul clienți, apelabil gratuit din rețelele Orange și Orange Romania Communications, tarif normal pentru apelurile din alte rețele naționale. În același timp, website-ul oficial pentru ambele companii va fi www.orange.ro. Informații privind privind procesul de tranziție vor continua să fie disponibile pe website-ul www.HelloFix.ro.

Pagina de Facebook Orange Romania (@orangeromania) va fi spațiul online de întâlnire al celor care doresc să fie la curent cu activitatea, produsele și serviciile Orange. Echipa dedicată va răspunde prompt mesajelor și solicitărilor primite pe acest canal digital.

În cadrul acestui proces de transformare vor fi incluse și magazinele Telekom Romania Communications, care vor deveni treptat magazine Orange, cu aceleași elemente și materiale de brand precum Orange shops.

Detalii complete privind canalele de contact sunt disponibile pe www.HelloFix.ro, dar și pe www.orange.ro/contact.

Orange a anunțat în data de 30 septembrie 2021 finalizarea achiziției cu 295,6 milioane de euro a pachetului majoritar de 54% din acțiunile Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom), în timp ce statul român a rămas cu 46%. Fostul Romtelecom are de atunci o nouă conducere și va funcționa ca subsidiară a Orange. Pentru a nu afecta concurența, OTE a cumpărat și 30% din acțiunile deținute de Telekom România Communications la fostul Cosmote.

În urma tranzacției, OTE (unde DT deține 46,9% din acțiuni) a rămas pe piața din România cu Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote).