Emiterea rovinietelor și a peajelor în rețeaua benzinăriilor Rompetrol nu era disponibilă luni după amiază, anunță CNAIR care citează probleme tehnice la sistemul informatic al distribuitorului SC ROMPETROL DOWNSTREAM SRL.

Rompetrol Foto: Rompetrol

Rompetrol se confruntă luni cu un atac cibernetic, având criptate niște servere / mașini virtuale la Telekom, firma care asigură hostingul Rompetrol, au declarat pentru HotNews.ro surse din industria de securitate cibernetică.

Atac cibernetic la Rompetrol

Rompetrol și Directoratul Național de Securitate (DNSC) au confirmat atacul, iar Orange a transmis că Telekom România Communications nu este asociată cu acest atac, deoarece nu oferă către Rompetrol decât servicii de colocare.

Orange spune că Telekom Romania Communication nu este asociata cu acest atac, TKR nu are „criptate niște servere / mașini virtuale la Telekom” oferind doar o camera, un spatiu fizic, pentru client.

Precizările Rompetrol

"În cursul acestei nopți, Rompetrol s-a confruntat cu un atac cibernetic complex. Suntem în permanentă legătură cu Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) și împreună depunem toate eforturile pentru rezolvarea situației.

Pentru protejarea datelor, compania a sistat temporar funcționarea site-urilor și a serviciului Fill&Go, atât pentru flote, cât și pentru persoanele fizice. Activitatea benzinăriilor Rompetrol se desfășoară normal, clienții având la dispoziție opțiunea plății în numerar sau prin card bancar.

Menționăm că activitatea operațională a rafinăriei Petromidia nu este afectată.

Ne cerem scuze pentru inconveniențe."